ofbiz-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jacques Le Roux <jacques.le.r...@les7arts.com>
Subject Re: Build is broken
Date Tue, 24 Jun 2014 20:20:45 GMT

Le 24/06/2014 20:25, Adrian Crum a écrit :
> Are we still using macros.xml? It seems to be very outdated.
>

Yes we are, just look at svn history

Jacques

> Adrian Crum
> Sandglass Software
> www.sandglass-software.com
>
> On 6/24/2014 11:14 AM, Adam Heath wrote:
>> I had just come upon that myself.  I had a copy of ivy installed into
>> $HOME/.ant/lib, which allowed this to work on my machine. :(
>>
>> I don't see any other references to ivy in any java or groovy file, so
>> I'm going to move that jar.
>>
>> And, eclipse will probably be fixed by updating .classpath at the top.
>>
>> We're about to head to lunch, so I'll finish this fix after that.
>>
>> ps: I can compile ofbiz in windows on linux by using wine, this is kinda
>> cool.
>>
>> On 06/24/2014 01:07 PM, Adrian Crum wrote:
>>> That fixed the command line build, but running the build from inside
>>> Eclipse fails.
>>>
>>> Right-click on build.xml -> Run As -> Ant Build
>>>
>>> Adrian Crum
>>> Sandglass Software
>>> www.sandglass-software.com
>>>
>>> On 6/24/2014 11:01 AM, Adrian Crum wrote:
>>>> I fixed it by copying the Ivy jar to the new ant folder.
>>>>
>>>> Adrian Crum
>>>> Sandglass Software
>>>> www.sandglass-software.com
>>>>
>>>> On 6/24/2014 10:38 AM, Adam Heath wrote:
>>>>> Working towards this; I've got wine working, and had verified the batch
>>>>> file is running.  I'm currently installing java 1.7 in wine as well.
>>>>>
>>>>> On 06/24/2014 12:17 PM, Adrian Crum wrote:
>>>>>> I confirmed that I am using the ant.bat script. Ant is not accessible
>>>>>> from the command line.
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> Adrian Crum
>>>>>> Sandglass Software
>>>>>> www.sandglass-software.com
>>>>>>
>>>>>> On 6/24/2014 10:03 AM, Adam Heath wrote:
>>>>>>> I'm attempting to get a machine available that can replicate
the
>>>>>>> problem, however:
>>>>>>>
>>>>>>> I can duplicate it on linux, when I run an external, system-installed
>>>>>>> ant, but the problem goes away if I run the internal version.
>>>>>>>
>>>>>>> I did the same type of change to both the shell script and the
batch
>>>>>>> file, so it should work identically.
>>>>>>>
>>>>>>> Are you absolutely certain the batch file is being used? Move
it
>>>>>>> out of
>>>>>>> the way, and then try again.  If ant still runs, then you are
using a
>>>>>>> system-installed version.
>>>>>>>
>>>>>>> On 06/24/2014 11:54 AM, Adrian Crum wrote:
>>>>>>>> I don't understand what you are saying. The command
>>>>>>>>
>>>>>>>> ant clean-all
>>>>>>>>
>>>>>>>> has always worked before, and now it doesn't work. On my
Windows
>>>>>>>> machine, the command runs the ant.bat script. How do we get
the
>>>>>>>> script
>>>>>>>> to work?
>>>>>>>>
>>>>>>>> Adrian Crum
>>>>>>>> Sandglass Software
>>>>>>>> www.sandglass-software.com
>>>>>>>>
>>>>>>>> On 6/24/2014 9:50 AM, Adam Heath wrote:
>>>>>>>>> Yes, I know.  See my response to the buildbot failure.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> Ofbiz makes use of internal ant version 1.9.0. This version
may or
>>>>>>>>> may
>>>>>>>>> not have particular version requirements on the tools
being called.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> External ant may be any random version.  So, trying to
have shipped
>>>>>>>>> jars
>>>>>>>>> that match some random external version is very difficult.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> I removed ant-nodeps, and moved other ant jars around.
 If you are
>>>>>>>>> attempting to use an external ant, then you will have
to ensure
>>>>>>>>> yourself
>>>>>>>>> that it has the correct installed contrib jars.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> I've ran into this problem myself over the years; I eventually
>>>>>>>>> retrained
>>>>>>>>> my fingers to always run the included ant.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> On 06/24/2014 11:45 AM, Adrian Crum wrote:
>>>>>>>>>> I can't get OFBiz to build, using the latest trunk:
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Buildfile: E:\Develop\ofbiz\build.xml
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> clean-all:
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> clean-ivy:
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> BUILD FAILED
>>>>>>>>>> E:\Develop\ofbiz\build.xml:83: The following error
occurred while
>>>>>>>>>> executing this line:
>>>>>>>>>> E:\Develop\ofbiz\build.xml:1250: Problem: failed
to create task or
>>>>>>>>>> type antlib:org.apache.ivy.ant:cleancache
>>>>>>>>>> Cause: The name is undefined.
>>>>>>>>>> Action: Check the spelling.
>>>>>>>>>> Action: Check that any custom tasks/types have been
declared.
>>>>>>>>>> Action: Check that any <presetdef>/<macrodef>
declarations have
>>>>>>>>>> taken
>>>>>>>>>> place.
>>>>>>>>>> No types or tasks have been defined in this namespace
yet
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> This appears to be an antlib declaration.
>>>>>>>>>> Action: Check that the implementing library exists
in one of:
>>>>>>>>>>         -E:\Develop\ofbiz\lib\lib
>>>>>>>>>>         -a directory added on the command line with
the -lib
>>>>>>>>>> argument
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Total time: 0 seconds
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>
>>
>

-- 

Mime
View raw message