nifi-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Pierre Villard <pierre.villard...@gmail.com>
Subject Re: Firefox - Slower movements when moving around the canvas
Date Tue, 15 May 2018 08:26:30 GMT
Just to give an update on this in case someone else has the same issue: the
last version of Firefox (60.0) solved the problem.

Pierre

2018-04-04 19:58 GMT+02:00 Pierre Villard <pierre.villard.fr@gmail.com>:

> OK... that's weird. I also have the same issue when running FF in safe
> mode (with no plugin enabled at all).
>
> When running the performance tool, I've this kind of result (if the
> picture is going through the mailing list):
>
>
>
> This is just for moving from one place to another on the root canvas. The
> green being "Paint" events.
>
> Not sure it could relate to something else running on my Mac since I don't
> see the issue at all with Chrome. But nothing unusual running on it as far
> as I know...
>
> ‚Äč
>
> 2018-04-04 19:50 GMT+02:00 Scott Aslan <scottyaslan@gmail.com>:
>
>> I just upgraded to Firefox 59.0.2 (from 58) on my Mac. I am also not
>> seeing
>> any glaring performance difference between FF and Chrome and I also would
>> say FF 59 is faster than the previous version.
>>
>> Pierre, are you running any other plugins for FF or any other software on
>> your Mac that may impact overall performance?
>>
>> On Tue, Apr 3, 2018 at 4:30 PM, Matt Gilman <matt.c.gilman@gmail.com>
>> wrote:
>>
>> > I have not had a chance to fully dig in but I upgraded from Firefox 57
>> to
>> > Firefox 59. While there is nothing quantitative behind this Firefox 59
>> > seemed to have better performance. I'll continue investigating and
>> digging
>> > through some Firefox tickets to see if there is anything interesting.
>> > Additionally, Firefox 59 seemed to be on par with Chrome 65.
>> >
>> > Matt
>> >
>> > On Tue, Apr 3, 2018 at 4:10 PM, Michael Moser <moser.mw@gmail.com>
>> wrote:
>> >
>> > > Adding a data point: using Firefox for Linux 64-bit, I see no
>> difference
>> > > between Firefox 58.0.2 and 59.0.2.  Neither exhibit a slow canvas with
>> > the
>> > > NiFi UI.
>> > >
>> > > -- Mike
>> > >
>> > >
>> > > On Tue, Apr 3, 2018 at 3:24 PM, Pierre Villard <
>> > > pierre.villard.fr@gmail.com>
>> > > wrote:
>> > >
>> > > > Yep, same here Mike, back to square one I guess...
>> > > > One additional remark: paint event duration seems to be proportional
>> > with
>> > > > the number of elements to paint on the UI. Not really surprising but
>> > just
>> > > > wanted to add the info.
>> > > >
>> > > >
>> > > > 2018-04-03 21:12 GMT+02:00 Mike Thomsen <mikerthomsen@gmail.com>:
>> > > >
>> > > > > Found on Reddit that you can toggle OMTP using this:
>> > > layers.omtp.enabled
>> > > > >
>> > > > > Disabled it and restarted. Didn't seem to do any good.
>> > > > >
>> > > > > On Tue, Apr 3, 2018 at 3:08 PM, Mike Thomsen <
>> mikerthomsen@gmail.com
>> > >
>> > > > > wrote:
>> > > > >
>> > > > > > Yeah, I'm using a Mac.
>> > > > > >
>> > > > > > On Tue, Apr 3, 2018 at 2:34 PM, Pierre Villard <
>> > > > > > pierre.villard.fr@gmail.com> wrote:
>> > > > > >
>> > > > > >> I've been trying to debug this one and here are my findings
so
>> > > far...
>> > > > > >>
>> > > > > >> When debugging performance with the developer tools,
the
>> "Paint"
>> > > event
>> > > > > of
>> > > > > >> the page is what is taking so long (between 3.5s to
5.5s (!!!)
>> > when
>> > > I
>> > > > > move
>> > > > > >> from one place to another on the root canvas). Based
on the
>> > release
>> > > > note
>> > > > > >> of
>> > > > > >> Firefox 59.0 [1], I see that there is something new
for Mac
>> users
>> > > > (Mike,
>> > > > > >> are you also using a Mac?): "Improved graphics rendering
using
>> > > > > >> Off-Main-Thread Painting (OMTP) [2] for Mac users (OMTP
for
>> > Windows
>> > > > was
>> > > > > >> released in Firefox 58)".
>> > > > > >>
>> > > > > >> So it seems to be related to this new feature(someone
using
>> > Windows
>> > > > > could
>> > > > > >> help conf irming if it's also slow using Firefox 58.x.).
>> > > > > >> I tried to find existing bugs but didn't find anything
really
>> > > > > relevant...
>> > > > > >>
>> > > > > >> [1] https://www.mozilla.org/en-US/firefox/59.0/releasenotes/
>> > > > > >> [2] https://mozillagfx.wordpress.com/2017/12/05/off-main-
>> > > > > thread-painting/
>> > > > > >>
>> > > > > >>
>> > > > > >>
>> > > > > >> 2018-04-03 16:00 GMT+02:00 Mike Thomsen <
>> mikerthomsen@gmail.com>:
>> > > > > >>
>> > > > > >> > I experienced it yesterday as well. I'm about to
install a
>> LTS
>> > > > version
>> > > > > >> of
>> > > > > >> > Firefox so I can keep going there.
>> > > > > >> >
>> > > > > >> > While someone from the UI side figures this out,
I think it
>> > should
>> > > > be
>> > > > > >> filed
>> > > > > >> > as a bug report to Mozilla.
>> > > > > >> >
>> > > > > >> > On Sat, Mar 31, 2018 at 5:04 PM, Pierre Villard
<
>> > > > > >> > pierre.villard.fr@gmail.com
>> > > > > >> > > wrote:
>> > > > > >> >
>> > > > > >> > > Just confirmed that behavior changed between
Firefox 58.x
>> and
>> > > > 59.x.
>> > > > > >> > > I'll let our UI gurus find the root cause
and will probably
>> > use
>> > > > > >> Chrome in
>> > > > > >> > > the meantime :)
>> > > > > >> > >
>> > > > > >> > > 2018-03-31 22:02 GMT+02:00 Pierre Villard
<
>> > > > > >> pierre.villard.fr@gmail.com>:
>> > > > > >> > >
>> > > > > >> > > > Hi guys,
>> > > > > >> > > >
>> > > > > >> > > > I'm running on master, using Firefox
(59.0.2), and it
>> seems
>> > it
>> > > > got
>> > > > > >> > slower
>> > > > > >> > > > to move around the canvas. In my case,
I've around 10 PGs
>> > and
>> > > > > >> around 50
>> > > > > >> > > > processors. When trying to move from
one place to
>> another at
>> > > the
>> > > > > >> root
>> > > > > >> > > > level, it's really slow and movement
is
>> intermittent/broken
>> > > (not
>> > > > > >> > fluid).
>> > > > > >> > > > When accessing the same NiFi with Chrome,
no issue at
>> all.
>> > > > > >> > > >
>> > > > > >> > > > Problem is... I've also tried with a
NiFi 1.5.0 and a
>> NiFi
>> > > > 1.3.0 I
>> > > > > >> have
>> > > > > >> > > > locally with various workflows, and it's
the same with
>> the
>> > > older
>> > > > > >> > > versions.
>> > > > > >> > > >
>> > > > > >> > > > Wondering if this could be related to
the upgrade to
>> Firefox
>> > > > 59.x.
>> > > > > >> > > >
>> > > > > >> > > > Has anyone experienced the same?
>> > > > > >> > > >
>> > > > > >> > > > I can try to downgrade to Firefox 58.x
to confirm but
>> wanted
>> > > to
>> > > > > >> check
>> > > > > >> > > with
>> > > > > >> > > > the community first.
>> > > > > >> > > >
>> > > > > >> > > > Thanks!
>> > > > > >> > > >
>> > > > > >> > > >
>> > > > > >> > > >
>> > > > > >> > >
>> > > > > >> >
>> > > > > >>
>> > > > > >
>> > > > > >
>> > > > >
>> > > >
>> > >
>> >
>>
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/related (inline, None, 0 bytes)
View raw message