nifi-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Matt Gilman <matt.c.gil...@gmail.com>
Subject Re: Firefox - Slower movements when moving around the canvas
Date Tue, 03 Apr 2018 20:30:16 GMT
I have not had a chance to fully dig in but I upgraded from Firefox 57 to
Firefox 59. While there is nothing quantitative behind this Firefox 59
seemed to have better performance. I'll continue investigating and digging
through some Firefox tickets to see if there is anything interesting.
Additionally, Firefox 59 seemed to be on par with Chrome 65.

Matt

On Tue, Apr 3, 2018 at 4:10 PM, Michael Moser <moser.mw@gmail.com> wrote:

> Adding a data point: using Firefox for Linux 64-bit, I see no difference
> between Firefox 58.0.2 and 59.0.2.  Neither exhibit a slow canvas with the
> NiFi UI.
>
> -- Mike
>
>
> On Tue, Apr 3, 2018 at 3:24 PM, Pierre Villard <
> pierre.villard.fr@gmail.com>
> wrote:
>
> > Yep, same here Mike, back to square one I guess...
> > One additional remark: paint event duration seems to be proportional with
> > the number of elements to paint on the UI. Not really surprising but just
> > wanted to add the info.
> >
> >
> > 2018-04-03 21:12 GMT+02:00 Mike Thomsen <mikerthomsen@gmail.com>:
> >
> > > Found on Reddit that you can toggle OMTP using this:
> layers.omtp.enabled
> > >
> > > Disabled it and restarted. Didn't seem to do any good.
> > >
> > > On Tue, Apr 3, 2018 at 3:08 PM, Mike Thomsen <mikerthomsen@gmail.com>
> > > wrote:
> > >
> > > > Yeah, I'm using a Mac.
> > > >
> > > > On Tue, Apr 3, 2018 at 2:34 PM, Pierre Villard <
> > > > pierre.villard.fr@gmail.com> wrote:
> > > >
> > > >> I've been trying to debug this one and here are my findings so
> far...
> > > >>
> > > >> When debugging performance with the developer tools, the "Paint"
> event
> > > of
> > > >> the page is what is taking so long (between 3.5s to 5.5s (!!!) when
> I
> > > move
> > > >> from one place to another on the root canvas). Based on the release
> > note
> > > >> of
> > > >> Firefox 59.0 [1], I see that there is something new for Mac users
> > (Mike,
> > > >> are you also using a Mac?): "Improved graphics rendering using
> > > >> Off-Main-Thread Painting (OMTP) [2] for Mac users (OMTP for Windows
> > was
> > > >> released in Firefox 58)".
> > > >>
> > > >> So it seems to be related to this new feature(someone using Windows
> > > could
> > > >> help conf irming if it's also slow using Firefox 58.x.).
> > > >> I tried to find existing bugs but didn't find anything really
> > > relevant...
> > > >>
> > > >> [1] https://www.mozilla.org/en-US/firefox/59.0/releasenotes/
> > > >> [2] https://mozillagfx.wordpress.com/2017/12/05/off-main-
> > > thread-painting/
> > > >>
> > > >>
> > > >>
> > > >> 2018-04-03 16:00 GMT+02:00 Mike Thomsen <mikerthomsen@gmail.com>:
> > > >>
> > > >> > I experienced it yesterday as well. I'm about to install a LTS
> > version
> > > >> of
> > > >> > Firefox so I can keep going there.
> > > >> >
> > > >> > While someone from the UI side figures this out, I think it should
> > be
> > > >> filed
> > > >> > as a bug report to Mozilla.
> > > >> >
> > > >> > On Sat, Mar 31, 2018 at 5:04 PM, Pierre Villard <
> > > >> > pierre.villard.fr@gmail.com
> > > >> > > wrote:
> > > >> >
> > > >> > > Just confirmed that behavior changed between Firefox 58.x
and
> > 59.x.
> > > >> > > I'll let our UI gurus find the root cause and will probably
use
> > > >> Chrome in
> > > >> > > the meantime :)
> > > >> > >
> > > >> > > 2018-03-31 22:02 GMT+02:00 Pierre Villard <
> > > >> pierre.villard.fr@gmail.com>:
> > > >> > >
> > > >> > > > Hi guys,
> > > >> > > >
> > > >> > > > I'm running on master, using Firefox (59.0.2), and
it seems it
> > got
> > > >> > slower
> > > >> > > > to move around the canvas. In my case, I've around
10 PGs and
> > > >> around 50
> > > >> > > > processors. When trying to move from one place to another
at
> the
> > > >> root
> > > >> > > > level, it's really slow and movement is intermittent/broken
> (not
> > > >> > fluid).
> > > >> > > > When accessing the same NiFi with Chrome, no issue
at all.
> > > >> > > >
> > > >> > > > Problem is... I've also tried with a NiFi 1.5.0 and
a NiFi
> > 1.3.0 I
> > > >> have
> > > >> > > > locally with various workflows, and it's the same with
the
> older
> > > >> > > versions.
> > > >> > > >
> > > >> > > > Wondering if this could be related to the upgrade to
Firefox
> > 59.x.
> > > >> > > >
> > > >> > > > Has anyone experienced the same?
> > > >> > > >
> > > >> > > > I can try to downgrade to Firefox 58.x to confirm but
wanted
> to
> > > >> check
> > > >> > > with
> > > >> > > > the community first.
> > > >> > > >
> > > >> > > > Thanks!
> > > >> > > >
> > > >> > > >
> > > >> > > >
> > > >> > >
> > > >> >
> > > >>
> > > >
> > > >
> > >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message