nifi-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Joe Witt <joe.w...@gmail.com>
Subject Re: Nifi processor documentation not showing up in Help
Date Fri, 24 Feb 2017 14:11:10 GMT
Uwe

Can you show a screenshot of your processor on the graph perhaps?

All components/extension points of NiFi should have their
documentation auto generated on startup.  This will cause things like
tooltips, usage description, and the help guide to have a section for
it.

Can you clarify which version of NiFi you're using?

Thanks
Joe

On Fri, Feb 24, 2017 at 6:59 AM, Uwe@Moosheimer.com <Uwe@moosheimer.com> wrote:
> Hi Uwe,
>
> ok, now I understand.
> Haven't recognized that yet.
>
> You are right. There is no help text for any own written processor.
> I also found created directories for all of our processors with a valid
> index.html file but the content isn't shown on the help page.
>
> @devs
> Is this normal behaviour that there are no help informations for own
> written processor on the NiFi Help (menu -> right side drop down -> Help)?
>
> Best Regards,
> Uwe
>
> Am 24.02.2017 um 12:35 schrieb Uwe Geercken:
>> Uwe,
>>
>> wenn man in Nifi die Help aufruft, dann erscheinen alle Hilfstexte für die Prozessoren.
Nifi genriert diese beim Start im Ordner work/docs/components. Auch für meine Prozessoren
werden html seite genriert, aber ich kann die Hilfstexte norgendwo finden.
>>
>> Irgendwo muss ichen Fehler machen.
>>
>> Gruss,
>>
>> Uwe
>>
>>> Gesendet: Freitag, 24. Februar 2017 um 12:29 Uhr
>>> Von: "Uwe@Moosheimer.com" <Uwe@Moosheimer.com>
>>> An: dev@nifi.apache.org
>>> Betreff: Re: Nifi processor documentation not showing up in Help
>>>
>>> Hi Uwe,
>>>
>>> It's not really clear to me what exactly is your problem but maybe I can
>>> help you?!
>>> Send me a direct mail so we can talk in german ;-)
>>>
>>> Best Regards,
>>> Uwe
>>>
>>> Am 24.02.2017 um 11:19 schrieb Uwe Geercken:
>>>> Hello,
>>>>
>>>> I am developing some processors for Nifi. They do work in 1.1 but the documentation
does not show up in the Help.
>>>>
>>>> So I set the loglevel to DEBUG and this is what came out:
>>>>
>>>> 2017-02-24 11:00:18,538 DEBUG [main] org.apache.nifi.nar.NarUnpacker Expanding
NAR file: /opt/nifi-1.1.1/./lib/com.datamelt.nifi.processors-1.0.0.nar
>>>> 2017-02-24 11:00:56,328 DEBUG [main] org.apache.nifi.nar.NarClassLoaders
Loading NAR file: /opt/nifi-1.1.1/./work/nar/extensions/com.datamelt.nifi.processors-1.0.0.nar-unpacked
>>>> 2017-02-24 11:00:56,330 INFO [main] org.apache.nifi.nar.NarClassLoaders Loaded
NAR file: /opt/nifi-1.1.1/./work/nar/extensions/com.datamelt.nifi.processors-1.0.0.nar-unpacked
as class loader org.apache.nifi.nar.NarClassLoader[./work/nar/extensions/com.datamelt.nifi.processors-1.0.0.nar-unpacked]
>>>>     com.datamelt.nifi.processors.MergeTemplate || org.apache.nifi.nar.NarClassLoader[./work/nar/extensions/com.datamelt.nifi.processors-1.0.0.nar-unpacked]
>>>>     com.datamelt.nifi.processors.GenerateData || org.apache.nifi.nar.NarClassLoader[./work/nar/extensions/com.datamelt.nifi.processors-1.0.0.nar-unpacked]
>>>>     com.datamelt.nifi.processors.SplitToAttribute || org.apache.nifi.nar.NarClassLoader[./work/nar/extensions/com.datamelt.nifi.processors-1.0.0.nar-unpacked]
>>>>     com.datamelt.nifi.processors.RuleEngine || org.apache.nifi.nar.NarClassLoader[./work/nar/extensions/com.datamelt.nifi.processors-1.0.0.nar-unpacked]
>>>> 2017-02-24 11:00:59,992 DEBUG [main] o.apache.nifi.documentation.DocGenerator
Documenting: class com.datamelt.nifi.processors.MergeTemplate
>>>> 2017-02-24 11:01:00,226 DEBUG [main] o.apache.nifi.documentation.DocGenerator
Documenting: class com.datamelt.nifi.processors.GenerateData
>>>> 2017-02-24 11:01:00,251 DEBUG [main] o.apache.nifi.documentation.DocGenerator
Documenting: class com.datamelt.nifi.processors.SplitToAttribute
>>>> 2017-02-24 11:01:00,367 DEBUG [main] o.apache.nifi.documentation.DocGenerator
Documenting: class com.datamelt.nifi.processors.RuleEngine
>>>>
>>>> I see that the appropraite html files are generated in folder work/docs/compoments.
Here is the folder list and each of the folders contains an index.html file:
>>>>
>>>> drwxr-xr-x 2 root root 4096 24. Feb 11:01 com.datamelt.nifi.processors.GenerateData
>>>> drwxr-xr-x 2 root root 4096 24. Feb 11:00 com.datamelt.nifi.processors.MergeTemplate
>>>> drwxr-xr-x 2 root root 4096 24. Feb 11:01 com.datamelt.nifi.processors.RuleEngine
>>>> drwxr-xr-x 2 root root 4096 24. Feb 11:01 com.datamelt.nifi.processors.SplitToAttribute
>>>>
>>>> So what am I doing wrong? Can somebody help?
>>>>
>>>> Rgds,
>>>>
>>>> Uwe
>>>
>>>
>

Mime
View raw message