mesos-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Tymofii (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Updated] (MESOS-3702) Mesos UI -> Slaves shows not all resources when roles applied
Date Mon, 12 Oct 2015 13:21:05 GMT

     [ https://issues.apache.org/jira/browse/MESOS-3702?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:all-tabpanel
]

Tymofii updated MESOS-3702:
---------------------------
    Description: 
When using Mesos Roles for splitting resources Mesos Web UI not showing them right.

I have 6 roles configured on master node:
MESOS_ROLES=slave_public,cassandra,elastic,hdfs,kafka,generic

The mesos slave resource configuration:
MESOS_RESOURCES="cpus(cassandra):2;mem(cassandra):16384;disk(cassandra):1048576;ports(cassandra):[9000-9999];cpus(elastic):4;mem(elastic):16384;disk(elastic):2097152;ports(elastic):[5052-5053];cpus(hdfs):4;mem(hdfs):16384;disk(hdfs):4194304;ports(hdfs):[8000-8999,50000-50999];cpus(kafka):2;mem(kafka):16384;disk(kafka):10;ports(kafka):[1025-1026];cpus(generic):4;mem(generic):65536;disk(generic):3145718;ports(generic):[1027-2180,2182-3887,3889-5049,5054-7999,10000-49999,51000-65535];"

When i open up Mesos UI -> Slaves, it shows only 4 cpu and 64 ram for each slave, which
is not all resources, just 'generic' one

  was:
When using Mesos Roles for splitting resources Mesos Web UI not showing them right.

I have 6 roles configured on master node:
MESOS_ROLES=slave_public,cassandra,elastic,hdfs,kafka,generic

The mesos slave resource configuration:
MESOS_RESOURCES="cpus(cassandra):2;mem(cassandra):16384;disk(cassandra):1048576;ports(cassandra):[9000-9999];cpus(elastic):4;mem(elastic):16384;disk(elastic):2097152;ports(elastic):[5052-5053];cpus(hdfs):4;mem(hdfs):16384;disk(hdfs):4194304;ports(hdfs):[8000-8999,50000-50999];cpus(kafka):2;mem(kafka):16384;disk(kafka):10;ports(kafka):[1025-1026];cpus(generic):4;mem(generic):65536;disk(generic):3145718;ports(generic):[1027-2180,2182-3887,3889-5049,5054-7999,10000-49999,51000-65535];"

When i open up Mesos UI -> Slaves, it shows only 4 cpu and 64 ram fro each slave, which
is not all resources, just 'generic' one


> Mesos UI -> Slaves shows not all resources when roles applied 
> --------------------------------------------------------------
>
>                 Key: MESOS-3702
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/MESOS-3702
>             Project: Mesos
>          Issue Type: Bug
>          Components: webui
>    Affects Versions: 0.22.1
>            Reporter: Tymofii
>            Priority: Trivial
>              Labels: webui
>
> When using Mesos Roles for splitting resources Mesos Web UI not showing them right.
> I have 6 roles configured on master node:
> MESOS_ROLES=slave_public,cassandra,elastic,hdfs,kafka,generic
> The mesos slave resource configuration:
> MESOS_RESOURCES="cpus(cassandra):2;mem(cassandra):16384;disk(cassandra):1048576;ports(cassandra):[9000-9999];cpus(elastic):4;mem(elastic):16384;disk(elastic):2097152;ports(elastic):[5052-5053];cpus(hdfs):4;mem(hdfs):16384;disk(hdfs):4194304;ports(hdfs):[8000-8999,50000-50999];cpus(kafka):2;mem(kafka):16384;disk(kafka):10;ports(kafka):[1025-1026];cpus(generic):4;mem(generic):65536;disk(generic):3145718;ports(generic):[1027-2180,2182-3887,3889-5049,5054-7999,10000-49999,51000-65535];"
> When i open up Mesos UI -> Slaves, it shows only 4 cpu and 64 ram for each slave,
which is not all resources, just 'generic' one



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.3.4#6332)

Mime
View raw message