maven-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Bengt Rodehav <be...@rodehav.com>
Subject Re: Not authorized issue when transfering metadata...
Date Fri, 16 Aug 2013 08:09:53 GMT
Thanks for you advice Baptiste and Anders.

I'm fairly sure that we use the same settings.xml but I will verify that
again.

/Bengt


2013/8/16 Anders Hammar <anders@hammar.net>

> I fairly often see new Maven users modify the settings.xml in the Maven
> installation instead of creating a settings.xml in their user profile. The
> latter is normally much better as it will be used regardless of what Maven
> version/installation is used (will even work with your IDE).
>
> /Anders
>
>
> On Fri, Aug 16, 2013 at 9:11 AM, Baptiste Mathus <ml@batmat.net> wrote:
>
> > Maybe you're not using the same settings.xml with 3.0.4 ? You'd be
> missing
> > the credentials?
> >
> > My 2 cents
> > -- Baptiste
> > Le 16 août 2013 08:57, "Bengt Rodehav" <bengt@rodehav.com> a écrit :
> >
> > > Alan, we have the exact problem that you have. We just upgraded from
> > Maven
> > > 2.2.1 to Maven 3.0.4 when this started to happen.
> > >
> > > Did you manage to resolve your problem? Do you have any hints as to
> what
> > is
> > > going on?
> > >
> > > /Bengt
> > >
> > >
> > > 2013/7/8 Alan Buck <Alan.Buck@pharmacyonesource.com>
> > >
> > > > I forgot to show the <distributionManagement><snapshotRepository>.
> > > >
> > > > <distributionManagement>
> > > >         <repository>
> > > >             <id>internal</id>
> > > >             <name>Internal Release Repository</name>
> > > >             <url>dav:
> > http://madarchiva:8080/archiva/repository/internal
> > > > </url>
> > > >         </repository>
> > > >         <snapshotRepository>
> > > >             <id>snaps</id>
> > > >             <name>Internal Snapshot Repository</name>
> > > >             <url>dav:
> > http://madarchiva:8080/archiva/repository/snapshots
> > > > </url>
> > > >         </snapshotRepository>
> > > > </distributionManagement>
> > > >
> > > > Alan
> > > >
> > > > -----Original Message-----
> > > > From: Alan Buck [mailto:Alan.Buck@pharmacyonesource.com]
> > > > Sent: Monday, July 08, 2013 9:29 AM
> > > > To: Maven Users List
> > > > Subject: RE: Not authorized issue when transfering metadata...
> > > >
> > > > This is running on the Team City machine (as always it builds fine on
> > my
> > > > local machine) and our team has been building the 1.9-SNAPSHOT
> > > successfully
> > > > for months now. This is the first build since the 4-day July 4th
> > weekend
> > > > though.
> > > >
> > > > I haven't changed anything on the Team City machine but everyone in
> the
> > > > company has access to and can change anything on the TC machine.
> There
> > > are
> > > > only a few of us that are brave enough to mess with this
> configuration
> > on
> > > > the TC machine.
> > > >
> > > > The C:\.m2 folder is empty on the TC machine. However, this is the
> > > > <server> section of the settings.xml file found in the mps directory
> at
> > > > mps/maven/.m2. The configurations shown here have not changed since
> > > > 7/25/2012 and we build multiple times a day at each commit.
> > > >
> > > > <servers>
> > > >         <server>
> > > >             <id>internal</id>
> > > >             <username>admin</username>
> > > >             <password>5archiva</password>
> > > >         </server>
> > > >         <server>
> > > >             <id>snaps</id>
> > > >             <username>admin</username>
> > > >             <password>5archiva</password>
> > > >         </server>
> > > >         <server>
> > > >             <id>plugtree-snapshot-repo</id>
> > > >             <username>p1sdev</username>
> > > >             <password>There is a password here but I removed
> > > it</password>
> > > >         </server>
> > > > </servers>
> > > >
> > > > -----Original Message-----
> > > > From: Stephen Connolly [mailto:stephen.alan.connolly@gmail.com]
> > > > Sent: Monday, July 08, 2013 9:09 AM
> > > > To: Maven Users List
> > > > Subject: Re: Not authorized issue when transfering metadata...
> > > >
> > > > On 8 July 2013 16:37, Alan Buck <Alan.Buck@pharmacyonesource.com>
> > wrote:
> > > >
> > > > > I'm beginning to get the hang of Maven but I just ran into an issue
> > > > > that I'm not sure how to rectify it.
> > > > >
> > > > > com.p1s:mps] Failed to execute goal
> > > > > org.apache.maven.plugins:maven-deploy-plugin:2.7:deploy
> > > > > (default-deploy) on project mps: Failed to retrieve remote metadata
> > > > > com.p1s:mps:1.9-SNAPSHOT/
> > > > >
> > > >
> > > > Could be auth issue on retrieval, or could be that this is the first
> > > > 1.9-SNAPSHOT to be deployed
> > > >
> > > >
> > > > > maven-metadata.xml: Could not transfer metadata
> > > > > com.p1s:mps:1.9-SNAPSHOT/maven-metadata.xml from/to snaps (dav:
> > > > > http://madarchiva:8080/archiva/repository/snapshots): Not
> authorized
> > > > >
> > > >
> > > > Certainly an auth issue trying to deploy
> > > >
> > > > >
> > > > > I'm building a project, mps, that is throwing the above error. I'm
> > not
> > > > > sure how to interpret this but I think it is saying that in the
> > > > > maven-deploy-plugin (version 2.7) there is an authorization
> problem.
> > > > >
> > > >
> > > > Have you got the correct user auth details in ~/.m2/setttings.xml in
> > the
> > > > <servers> section under a <server> with the <id> matching
the <id> in
> > > your
> > > > <distributionManagement><snapshotRepository> in your pom?
> > > >
> > > >
> > > > >
> > > > > Is this authorization to get something from madarchiva or is it
> > trying
> > > > > to get something from com.p1s:mps:1.9-SNAPSHOT?
> > > > >
> > > > > Any help in understanding this error message would be appreciated.
> > > > >
> > > > > Alan
> > > > >
> > > > >
> > > >
> > > > ---------------------------------------------------------------------
> > > > To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@maven.apache.org
> > > > For additional commands, e-mail: users-help@maven.apache.org
> > > >
> > > >
> > > > ---------------------------------------------------------------------
> > > > To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@maven.apache.org
> > > > For additional commands, e-mail: users-help@maven.apache.org
> > > >
> > > >
> > >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message