maven-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Bengt Rodehav <be...@rodehav.com>
Subject Re: Not authorized issue when transfering metadata...
Date Fri, 16 Aug 2013 06:56:57 GMT
Alan, we have the exact problem that you have. We just upgraded from Maven
2.2.1 to Maven 3.0.4 when this started to happen.

Did you manage to resolve your problem? Do you have any hints as to what is
going on?

/Bengt


2013/7/8 Alan Buck <Alan.Buck@pharmacyonesource.com>

> I forgot to show the <distributionManagement><snapshotRepository>.
>
> <distributionManagement>
>         <repository>
>             <id>internal</id>
>             <name>Internal Release Repository</name>
>             <url>dav:http://madarchiva:8080/archiva/repository/internal
> </url>
>         </repository>
>         <snapshotRepository>
>             <id>snaps</id>
>             <name>Internal Snapshot Repository</name>
>             <url>dav:http://madarchiva:8080/archiva/repository/snapshots
> </url>
>         </snapshotRepository>
> </distributionManagement>
>
> Alan
>
> -----Original Message-----
> From: Alan Buck [mailto:Alan.Buck@pharmacyonesource.com]
> Sent: Monday, July 08, 2013 9:29 AM
> To: Maven Users List
> Subject: RE: Not authorized issue when transfering metadata...
>
> This is running on the Team City machine (as always it builds fine on my
> local machine) and our team has been building the 1.9-SNAPSHOT successfully
> for months now. This is the first build since the 4-day July 4th weekend
> though.
>
> I haven't changed anything on the Team City machine but everyone in the
> company has access to and can change anything on the TC machine. There are
> only a few of us that are brave enough to mess with this configuration on
> the TC machine.
>
> The C:\.m2 folder is empty on the TC machine. However, this is the
> <server> section of the settings.xml file found in the mps directory at
> mps/maven/.m2. The configurations shown here have not changed since
> 7/25/2012 and we build multiple times a day at each commit.
>
> <servers>
>         <server>
>             <id>internal</id>
>             <username>admin</username>
>             <password>5archiva</password>
>         </server>
>         <server>
>             <id>snaps</id>
>             <username>admin</username>
>             <password>5archiva</password>
>         </server>
>         <server>
>             <id>plugtree-snapshot-repo</id>
>             <username>p1sdev</username>
>             <password>There is a password here but I removed it</password>
>         </server>
> </servers>
>
> -----Original Message-----
> From: Stephen Connolly [mailto:stephen.alan.connolly@gmail.com]
> Sent: Monday, July 08, 2013 9:09 AM
> To: Maven Users List
> Subject: Re: Not authorized issue when transfering metadata...
>
> On 8 July 2013 16:37, Alan Buck <Alan.Buck@pharmacyonesource.com> wrote:
>
> > I'm beginning to get the hang of Maven but I just ran into an issue
> > that I'm not sure how to rectify it.
> >
> > com.p1s:mps] Failed to execute goal
> > org.apache.maven.plugins:maven-deploy-plugin:2.7:deploy
> > (default-deploy) on project mps: Failed to retrieve remote metadata
> > com.p1s:mps:1.9-SNAPSHOT/
> >
>
> Could be auth issue on retrieval, or could be that this is the first
> 1.9-SNAPSHOT to be deployed
>
>
> > maven-metadata.xml: Could not transfer metadata
> > com.p1s:mps:1.9-SNAPSHOT/maven-metadata.xml from/to snaps (dav:
> > http://madarchiva:8080/archiva/repository/snapshots): Not authorized
> >
>
> Certainly an auth issue trying to deploy
>
> >
> > I'm building a project, mps, that is throwing the above error. I'm not
> > sure how to interpret this but I think it is saying that in the
> > maven-deploy-plugin (version 2.7) there is an authorization problem.
> >
>
> Have you got the correct user auth details in ~/.m2/setttings.xml in the
> <servers> section under a <server> with the <id> matching the <id>
in your
> <distributionManagement><snapshotRepository> in your pom?
>
>
> >
> > Is this authorization to get something from madarchiva or is it trying
> > to get something from com.p1s:mps:1.9-SNAPSHOT?
> >
> > Any help in understanding this error message would be appreciated.
> >
> > Alan
> >
> >
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@maven.apache.org
> For additional commands, e-mail: users-help@maven.apache.org
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@maven.apache.org
> For additional commands, e-mail: users-help@maven.apache.org
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message