maven-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Marcin Kuthan <marcin.kut...@gmail.com>
Subject Re: Site plugin not using properties from settings.xml in URLs
Date Thu, 01 Sep 2011 07:44:47 GMT
Hello,

One month ago I opened similar issue:
https://jira.codehaus.org/browse/MSITE-604

The lack of settings.xml properties interpretation by m-site-p is
really strange. Command mvn help:effective-pom reports properties as I
expected.

I don't know Maven internals, but it looks that there is no single
method in the API to access properties, or m-site-p reads properties
in non-standard way.

--
Marcin Kuthan
Maven For Enterprise - http://code.google.com/p/m4enterprise/

On 31 August 2011 19:01, Derek Lewis <derek@lewisd.com> wrote:
> Hello,
>
> The documentation there seems to indicate it's talking about using
> properties inside the content:
>
>> To filter properties into any supported documentation format, add a .vmextension
to the filename.
>>
>> For example, the module for the Maven website contains a
>> src/site/apt/download.apt.vm<http://svn.apache.org/repos/asf/maven/site/trunk/src/site/apt/download.apt.vm>file,
which uses the expression
>> ${currentVersion} to filter in a property set in the POM<http://svn.apache.org/repos/asf/maven/site/trunk/pom.xml>
>> .
>>
>> *Note:* Velocity <http://velocity.apache.org/> is used to apply the
>> filtering. Because Velocity uses a dot-notation internally you can *not*use dots
in your properties.
>>
> Is this still applicable to the <distributionManagement><site><url>?
 It's
> not clear from the documentation that it is.
>
> Changing my property from ${pd.site.url} to ${pd-site-url} hasn't fixed the
> problem either, which makes me really think this is MSITE-501 as I
> originally thought.
>
> Cheers,
> Derek
>
> On Wed, Aug 31, 2011 at 12:05 AM, Olivier Lamy <olamy@apache.org> wrote:
>
>> Hello,
>> Properties with dot are not supported.
>> See
>> http://maven.apache.org/plugins/maven-site-plugin/examples/creating-content.html
>> section Filtering.
>>
>> HTH,
>> --
>> Olivier Lamy
>> Talend : http://talend.com
>> http://twitter.com/olamy | http://linkedin.com/in/olamy
>>
>> 2011/8/31 Derek Lewis <derek@lewisd.com>:
>> > Hello,
>> >
>> > I'm having a problem where the URLs (child and parent) in the HTML files
>> > generated by the maven-site-plugin:3.0 are not using values defined in a
>> > property in the settings.xml. (This sounds like
>> > http://jira.codehaus.org/browse/MSITE-501)  The site uploads to the URL
>> in
>> > ${pd.site.url}, but the HTML includes "${pd.site.url}" in the links
>> instead
>> > of replacing that with the value from settings.xml.
>> >
>> > This bug has been around in JIRA for very close to a year.  Is there any
>> > possibility of a fix or workaround?
>> >
>> > Thanks,
>> > Derek
>> >
>>
>> ---------------------------------------------------------------------
>> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@maven.apache.org
>> For additional commands, e-mail: users-help@maven.apache.org
>>
>>
>

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@maven.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@maven.apache.org


Mime
View raw message