maven-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Wayne Fay" <wayne...@gmail.com>
Subject Re: Artifact problem on vista
Date Tue, 20 Nov 2007 22:07:03 GMT
(Eclipse uses javaw.exe) != (Maven uses java.exe). It is very possible that javaw.exe would
be allowed while java.exe is blocked by your firewall etc software.

I'm still not convinced you are able to download artifacts from Central. If you can dig into
~/.m2 and find some files named *.jar, then I might change my mind.

Wayne

On 11/20/07, Toby Hobson <toby.hobson@btinternet.com> wrote:
> Sorry ... I mean that the JDK executable is able to pass through the vista
> firewall, I'll try disabling AVG etc.
> 
> ----- Original Message ----
> From: Wayne Fay <waynefay@gmail.com>
> To: Maven Users List <users@maven.apache.org>
> Sent: Tuesday, 20 November, 2007 9:39:46 PM
> Subject: Re: Artifact problem on vista
> 
> "the eclipse update works ok" -- what (exactly) do you mean? How does
> Eclipse working == "no firewall problems"?
> 
> In addition to the Vista firewall, what antivirus software are you
> running? A few people have posted here very frustrated by things only
> to discover that McAfee or something similar was the root of their
> troubles. Disable *all* such software and try again.
> 
> Also, try running with -U to force an update of artifacts from repos.
> The final step is to rename the ~/.m2 directory to ~/.m2x (or simply
> delete ~/.m2) and try again from scratch.
> 
> Wayne
> 
> On 11/20/07, Toby Hobson <toby.hobson@btinternet.com> wrote:
> >
> > It seems there are no firewall problems because the eclipse update
>  works ok
> > ... also I can't even get a simple mvn archetype:create to work
> >
> > I've copied the settings.xml from maven-2.0.7\conf to my .m2 folder
>  as well
> > but still no luck :-(
> >
> >
> > Toby Hobson wrote:
> > >
> > > Hi guys,
> > >
> > > I've recently installed Maven 2.0.7 together with jdk 1.6 on
>  Windows Vista
> > > and I'm having quite a few problems. It seems maven is unable to
>  download
> > > most of the artifacts I need, for example the following command
>  doesn't
> > > work:
> > >
> > > C:\Users\toby\workspace>mvn -e archetype:create
> > > -DgroupId=com.mycompany.app -DartifactId=my-webapp
> > > -DarchetypeArtifactId=maven-archetype-webapp
> > >
> > > I get the following error:
> > >
> > > [INFO] Scanning for projects...
> > > [INFO] Searching repository for plugin with prefix: 'archetype'.
> > > [INFO]
> > >
>  ------------------------------------------------------------------------
> > > [ERROR] BUILD ERROR
> > > [INFO]
> > >
>  ------------------------------------------------------------------------
> > > [INFO] The plugin 'org.apache.maven.plugins:maven-archetype-plugin'
>  does
> > > not exi
> > > st or no valid version could be found
> > > [INFO]
> > >
>  ------------------------------------------------------------------------
> > > [INFO] Trace
> > > org.apache.maven.lifecycle.LifecycleExecutionException: The plugin
> > > 'org.apache.m
> > > aven.plugins:maven-archetype-plugin' does not exist or no valid
>  version
> > > could be
> > >  found
> > >         at
> > >
>  org.apache.maven.lifecycle.DefaultLifecycleExecutor.verifyPlugin(Defa
> > > ultLifecycleExecutor.java:1286)
> > >         at
> > >
>  org.apache.maven.lifecycle.DefaultLifecycleExecutor.getMojoDescriptor
> > > (DefaultLifecycleExecutor.java:1522)
> > >         at
> > >
>  org.apache.maven.lifecycle.DefaultLifecycleExecutor.segmentTaskListBy
> > > AggregationNeeds(DefaultLifecycleExecutor.java:386)
> > >         at
> > >
>  org.apache.maven.lifecycle.DefaultLifecycleExecutor.execute(DefaultLi
> > > fecycleExecutor.java:138)
> > >         at
>  org.apache.maven.DefaultMaven.doExecute(DefaultMaven.java:334)
> > >         at
>  org.apache.maven.DefaultMaven.execute(DefaultMaven.java:125)
> > >         at org.apache.maven.cli.MavenCli.main(MavenCli.java:280)
> > >         at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native
>  Method)
> > >         at
> > >
>  sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.
> > > java:39)
> > >         at
> > >
>  sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAcces
> > > sorImpl.java:25)
> > >         at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
> > >         at
> > > org.codehaus.classworlds.Launcher.launchEnhanced(Launcher.java:315)
> > >         at
>  org.codehaus.classworlds.Launcher.launch(Launcher.java:255)
> > >         at
> > >
>  org.codehaus.classworlds.Launcher.mainWithExitCode(Launcher.java:430)
> > >
> > >         at
>  org.codehaus.classworlds.Launcher.main(Launcher.java:375)
> > > Caused by:
>  org.apache.maven.plugin.version.PluginVersionNotFoundException:
> > > The p
> > > lugin 'org.apache.maven.plugins:maven-archetype-plugin' does not
>  exist or
> > > no val
> > > id version could be found
> > >         at
> > >
>  org.apache.maven.plugin.version.DefaultPluginVersionManager.resolvePl
> > > uginVersion(DefaultPluginVersionManager.java:228)
> > >         at
> > >
>  org.apache.maven.plugin.version.DefaultPluginVersionManager.resolvePl
> > > uginVersion(DefaultPluginVersionManager.java:90)
> > >         at
> > >
>  org.apache.maven.plugin.DefaultPluginManager.verifyPlugin(DefaultPlug
> > > inManager.java:166)
> > >         at
> > >
>  org.apache.maven.lifecycle.DefaultLifecycleExecutor.verifyPlugin(Defa
> > > ultLifecycleExecutor.java:1257)
> > >         ... 14 more
> > > [INFO]
> > >
>  ------------------------------------------------------------------------
> > > [INFO] Total time: < 1 second
> > > [INFO] Finished at: Tue Nov 20 14:35:53 GMT 2007
> > > [INFO] Final Memory: 1M/4M
> > > [INFO]
> > >
>  ------------------------------------------------------------------------
> > >
> > > I have installed maven in c:\program files\java\maven-2.0.7
> > >
> > > I had no problems using maven with xp so i suspect the problem may
>  be
> > > something to do with vista's more restrictive permissions. Has
>  anyone else
> > > come across this problem?
> > >
> > > Thanks
> > >
> > > Toby
> > >
> > >
> > >
> > >
> >
> > --
> > View this message in context:
> >
> http://www.nabble.com/Artifact-problem-on-vista-tf4843900s177.html#a13866146
> > Sent from the Maven - Users mailing list archive at Nabble.com.
> >
> >
> > ---------------------------------------------------------------------
> > To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@maven.apache.org
> > For additional commands, e-mail: users-help@maven.apache.org
> >
> >
> 
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@maven.apache.org
> For additional commands, e-mail: users-help@maven.apache.org
> 
> 
> 
> 
> 

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@maven.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@maven.apache.org


Mime
View raw message