maven-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "George Lianeris (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Commented] (MNG-6425) Maven inserts incorrect version metadata when 'artifactory matrix parameters' are used.
Date Mon, 11 Jun 2018 21:11:00 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/MNG-6425?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=16508757#comment-16508757
] 

George Lianeris commented on MNG-6425:
--------------------------------------

The above run caused the following to happen on the second run (again, 1.0.0 release does
not exist).

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<metadata>
 <groupId>com.myco.idsys.test</groupId>
 <artifactId>library1</artifactId>
 <versioning>
 <latest>1.0.0</latest>
 <release>1.0.0</release>
 <versions>
 <version>1.0.0</version>
 <version>1.0.0-SNAPSHOT</version>
 </versions>
 <lastUpdated>20180611205743</lastUpdated>
 </versioning>
</metadata>

For this run, the only difference to the previous is that I committed a change to the POM
version:

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<metadata>
 <groupId>com.myco.idsys.test</groupId>
 <artifactId>library1</artifactId>
 <versioning>
 <latest>1.0.1</latest>
 <release>1.0.1</release>
 <versions>
 <version>1.0.0</version>
 <version>1.0.1</version>
 <version>1.0.1-SNAPSHOT</version>
 </versions>
 <lastUpdated>20180611210923</lastUpdated>
 </versioning>
</metadata>

> Maven inserts incorrect version metadata when 'artifactory matrix parameters' are used.
> ---------------------------------------------------------------------------------------
>
>                 Key: MNG-6425
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/MNG-6425
>             Project: Maven
>          Issue Type: Bug
>          Components: Deployment
>    Affects Versions: 3.5.3
>         Environment: Linux, Windows
>            Reporter: George Lianeris
>            Priority: Major
>         Attachments: MNG-6425.log
>
>
> When using artifactory matrix parameters as per
> [Artifactory Matrix Parameters|https://www.jfrog.com/confluence/display/RTF/Using+Properties+in+Deployment+and+Resolution#UsingPropertiesinDeploymentandResolution-IntroducingMatrixParameters]
> and they are added to the command line like so:
> mvn -Psomeprofile package deploy:deploy -DaltDeploymentRepository=central::default::[https://artifactory.my.co/artifactory/myco-dev;artifactory.licenses=myco]
> The metadata.xml for the artifact (not the version beneath it) acquires incorrectly calculated
version values on the *second* run.
>  
> What it should be:
> <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
> <metadata>
>  <groupId>com.myco.foo</groupId>
>  <artifactId>bar</artifactId>
>  <versioning>
>  <versions>
>  <version>1.0.0-SNAPSHOT</version>
>  </versions>
>  <lastUpdated>20180611143540</lastUpdated>
>  </versioning>
> </metadata>
>  
> What it is (more or less):
> <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
> <metadata>
> <groupId>com.myco.foo</groupId>
> <artifactId>bar</artifactId>
> <versioning>
> *{{<latest>1.0.0</latest>}}*
> *{{<release>1.0.0</release>}}*
> <versions>
> *<version>1.0.0</version>*
> <version>1.0.0-SNAPSHOT</version>
> </versions>
> <lastUpdated>20180611143540</lastUpdated>
> </versioning>
> </metadata>
>  
> Note that version 1.0.0 does not exist and was never built.  This makes it impossible
to use the artifactory matrix parameters.
>  



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v7.6.3#76005)

Mime
View raw message