maven-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Michael Osipov (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Commented] (WAGON-487) Saved password with french accent breaks deployment
Date Wed, 02 May 2018 08:04:00 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/WAGON-487?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=16460677#comment-16460677
] 

Michael Osipov commented on WAGON-487:
--------------------------------------

Here it is: http://maven.apache.org/guides/mini/guide-http-settings.html#Fine-Tuning_HttpClient_Parameters

> Saved password with french accent breaks deployment
> ---------------------------------------------------
>
>                 Key: WAGON-487
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/WAGON-487
>             Project: Maven Wagon
>          Issue Type: New Feature
>          Components: wagon-http
>    Affects Versions: 2.12
>            Reporter: Dominique Jean-Prost
>            Priority: Critical
>             Fix For: waiting-for-feedback
>
>
> I cannot deploy any artifact to my sonatype nexus instance when using a pasword with
french accetn, like 'é'.
> This instance needs authentication to deploy.
> My test : 
> # Check authentication against nexus directly with a password containing accent : OK
> # Check deploy with clear password in {{settings.xml}} with no accent : OK
> # Check deploy with encrypted password in {{settings.xml}} with no accent : OK
> # Check deploy with clear password in {{settings.xml}} with accent : KO
> # Check deploy with encrypted password in {{settings.xml}} with accent : KO
> After many minutes of debugging, I managed to verify that my password is correctly "read"
in the settings {{org.apache.maven.settings.Server}} : it has nothing to do with {{settings.xml}}
XML encoding.
> When finally wagon enters the game, the http header with authentication basic contains
a '? ' instead of my 'é'. I managed to narrow the problem to {{org.apache.maven.wagon.providers.http.httpclient.impl.auth.BasicScheme}}
which I think is the cuplrit by not dealing correctly with charset encoding in the {{authenticate}}
method.
> I came to the end of what I can do for the moment, appart of changing my password to
remove the accent.



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v7.6.3#76005)

Mime
View raw message