maven-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Maximilian Michels (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Created] (SUREFIRE-1255) Surefire 2.19.1 hangs before starting test execution
Date Wed, 15 Jun 2016 08:33:09 GMT
Maximilian Michels created SUREFIRE-1255:
--------------------------------------------

             Summary: Surefire 2.19.1 hangs before starting test execution
                 Key: SUREFIRE-1255
                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/SUREFIRE-1255
             Project: Maven Surefire
          Issue Type: Bug
          Components: Maven Surefire Plugin, process forking
    Affects Versions: 2.19.1
            Reporter: Maximilian Michels
            Priority: Critical


Seeing the same error as SUREFIRE-1193 in Apache Flink builds after upgrading from 2.18.1
to 2.19.1. No errors, builds just gets stuck at the beginning of tests with no log output
from the test itself, e.g. https://s3.amazonaws.com/archive.travis-ci.org/jobs/137118454/log.txt

After a couple of minutes Surefire reports 

{noformat}
[ERROR] Failed to execute goal org.apache.maven.plugins:maven-surefire-plugin:2.19.1:test
(integration-tests) on project flink-scala-shell_2.10: ExecutionException The forked VM terminated
without properly saying goodbye. VM crash or System.exit called?
[ERROR] Command was /bin/sh -c cd /home/travis/build/mxm/flink/flink-scala-shell/target &&
/usr/lib/jvm/java-8-oracle/jre/bin/java -Xms256m -Xmx800m -Dmvn.forkNumber=1 -XX:-UseGCOverheadLimit
-jar /home/travis/build/mxm/flink/flink-scala-shell/target/surefire/surefirebooter372520169616801479.jar
/home/travis/build/mxm/flink/flink-scala-shell/target/surefire/surefire8229439069544382018tmp
/home/travis/build/mxm/flink/flink-scala-shell/target/surefire/surefire_26373613144387982724tmp
[ERROR] -> [Help 1]
{noformat}

We have a a couple of test classes that suffer from this problem. Tests don't read from STDIN
or replace it. Switching back to 2.18.1 eliminates the problem (Ran over 100 builds). It seems
to be a race condition because it only occurs every once in a while, i.e. ~ 2 out of 10 builds
on Travis. I haven't been able to reproduce the problem locally.


More logs: https://s3.amazonaws.com/flink-logs-us/travis-artifacts/mxm/flink/849/849.1.tar.gz



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.3.4#6332)

Mime
View raw message