maven-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Michael Osipov (JIRA)" <j...@codehaus.org>
Subject [jira] (MPMULTIPROJECT-71) CLONE -goal multiproject:create-nav seems to have lost pom.id
Date Tue, 25 Nov 2014 20:23:26 GMT

     [ https://jira.codehaus.org/browse/MPMULTIPROJECT-71?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:all-tabpanel
]

Michael Osipov closed MPMULTIPROJECT-71.
----------------------------------------

    Resolution: Won't Fix

Please refer to https://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/The+Great+JIRA+Cleanup+of+2014
if you're wondering why this issue was closed out.

> CLONE -goal multiproject:create-nav seems to have lost pom.id
> -------------------------------------------------------------
>
>                 Key: MPMULTIPROJECT-71
>                 URL: https://jira.codehaus.org/browse/MPMULTIPROJECT-71
>             Project: Maven 1.x Multi-Project Plugin
>          Issue Type: Bug
>    Affects Versions: 1.4.1
>         Environment: maven 1.0.2 but with a couple of plugins upgraded to latest HEAD.
>            Reporter: Rupert Smith
>         Attachments: test.zip
>
>
> Today I have upgraded the checkstyle plugin to 3.0 from 2.6
> This seems to have downloaded a couple of libraries and I now have a strange behaviour
for multiproject.
> I have also upgraded PMD to 1.8-SNAPSHOT but the following issue appeared before:
> When I run "maven multiproject:site", the reactor goes through all sub-projects ok BUT
when it reaches the call to <attainGoal name="multiproject:create-nav"/>, it seems to
lose the pom.id and declares that I must exclude the XXXX (the top level project" (see line
140 in th eplugin.jelly).
> XXXX, which is the pom.id, is replaced by the LAST project contained in the variable
${multiprojects}.
> the pom.id seems to have changed between the line just BEFORE the call to multiproject:create-nav
and the FIRST line inside create-nav.
> If I modify the code to add some log:
>     <echo>POM.id before calling create-nav ${pom.id}</echo>
>     <attainGoal name="multiproject:create-nav"/>
> ...
>  
>   <goal name="multiproject:create-nav"
>         prereqs="multiproject:site-init">
>  
>     <echo>POM.id INSIDE create-nav ${pom.id} and multi ${multiprojects}</echo>
>     <j:forEach var="reactorProject" items="${multiprojects}">
>     <echo>POM.id INSIDE LOOP create-nav ${pom.id} and current ${reactorProject.id}</echo>
>       <j:if test="${reactorProject.id == pom.id}">
>         <fail message="You must exclude ${pom.id} (the top level project) from the
subproject set"/>
>       </j:if>
>     </j:forEach>
>  
> The pom.id has changed between the first 2 echos.  it then matches the last reactorProject.id
and th ewhole process fails.
> I do not understand why the pom.id is changed somewhere in multiproject:site-init...
> My current workaround is to change the <fail to a simple <echo so that the process
can finish (but it does not generate a proper navigation.xml)
> There is obviously something wrong introduced by the latest download of a couple of plugin,
I still have maven 1.0.2
> Is there a way I could list all plugins and version?  I would post it here...
> Thanks for looking into it.
> Benoit



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.1.6#6162)

Mime
View raw message