maven-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jörg Schaible (JIRA) <j...@codehaus.org>
Subject [jira] (MSITE-604) Properties from settings.xml are not recognized in site distribution management
Date Tue, 14 May 2013 07:06:53 GMT

    [ https://jira.codehaus.org/browse/MSITE-604?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=325020#comment-325020
] 

Jörg Schaible commented on MSITE-604:
-------------------------------------

Is there anything else we can do to bring this forward? We have now a release 3.3 and we're
still, stuck with version 3.0-beta-3, since we cannot deploy our reports with any newer version!
We do exactly, what Herve and Vincent said in their last comments: All properties used in
the distribution URL are defined in the settings.xml, but instead of being interpolated they
are URL escaped:

{noformat}
[INFO] --- maven-site-plugin:3.3:deploy (default-cli) @ scalaris-commons-xam ---
[INFO] Parent project loaded from repository: com.scalaris.buildsystem.maven2:master:pom:261
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] BUILD FAILURE
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Total time: 18.083s
[INFO] Finished at: Tue May 14 08:58:55 CEST 2013
[INFO] Final Memory: 47M/385M
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[ERROR] Failed to execute goal org.apache.maven.plugins:maven-site-plugin:3.3:deploy (default-cli)
on project scalaris-commons-xam: Execution default-cli of goal org.apache.maven.plugins:maven-site-plugin:3.3:deploy
failed: Base URI is not absolute: $%7bscalaris.site.url.base%7d -> [Help 1]
{noformat}

An IT is available, a patch is available and all of it simply bit rots!
                
> Properties from settings.xml are not recognized in site distribution management 
> --------------------------------------------------------------------------------
>
>                 Key: MSITE-604
>                 URL: https://jira.codehaus.org/browse/MSITE-604
>             Project: Maven 2.x and 3.x Site Plugin
>          Issue Type: Bug
>          Components: site:deploy
>    Affects Versions: 3.0
>         Environment: Apache Maven 2.2.1 and 3.0.3
>            Reporter: Marcin Kuthan
>             Fix For: backlog
>
>         Attachments: MSITE-604-it.patch, MSITE-604-maven3-2.patch, MSITE-604-maven3.patch,
MSITE-604.tgz
>
>
> My distribution management section looks like:
> {code}
> <distributionManagement>
>    <site>
>        <id>${acme-corporate-pom.siteRepositoryId}</id>
>        <url>${acme-corporate-pom.siteRepositoryUrl}</url>
>    </site>
> </distributionManagement>
> {code}
> Where the default property values are defined in the pom:
> {code}
> <properties>
>     <acme-corporate-pom.siteRepositoryId>acme-site</acme-corporate-pom.siteRepositoryId>
>     <acme-corporate-pom.siteRepositoryUrl>scp://sites.intranet.acme.com/var/www</acme-corporate-pom.siteRepositoryUrl>
> </properties>
> {code}
> I'm able redefine properties from command line, the provided repository is used instead
default one:
> {code}
> mvn site:site site:deploy -Dacme-corporate-pom.siteRepositoryUrl=scp://somehost/var/www/sites
-Dacme-corporate-pom.siteRepositoryId=somehost
> {code}
> But when I redefine properties in the profile in {{settings.xml}}, they are ignored.
The profile is activated in {{<activeProfiles}} element. 
> It looks, than only m-site-p ignores properties defined in the {{settings.xml}} file.
m-deploy-p recognizes properties as I expected (distribution management section for articats
deployment is configured in similar way to site deployment). 
> --
> Marcin Kuthan
> Maven For Enterprise - http://code.google.com/p/m4enterprise/

--
This message is automatically generated by JIRA.
If you think it was sent incorrectly, please contact your JIRA administrators
For more information on JIRA, see: http://www.atlassian.com/software/jira

Mime
View raw message