maven-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Hahn, Christopher (SAN DIEGO)" <christopher.h...@hp.com>
Subject RE: running net start fails from Maven but succeeds from Ant
Date Tue, 09 Nov 2010 19:23:34 GMT
Hi,

Thank you for getting back to me.

I am seeing version 1.2 of the plugin.

The weird thing is that the ant I used (1.8) was only installed,
by me, in order to drive the "ant only" command line test.

I could not find an ant install on this box, and am thinking
that Maven is using its own plugins to run this within Maven.

....what seems odd to me is that I am using the simplest aspects
of this capability.  ...i.e. a straight exec with args.

no conditionals or such.

Thanks again,

Chris

-----Original Message-----
From: Dennis Lundberg [mailto:dennisl@apache.org] 
Sent: Tuesday, November 09, 2010 11:04 AM
To: Maven Developers List
Subject: Re: running net start fails from Maven but succeeds from Ant

Hi

I assume that you are using the Maven AntRun Plugin to run the snippet,
but you didn't tell us which version of the plugin you are using.
Different versions of the plugin uses/supports different versions of Ant.

http://maven.apache.org/plugins/maven-antrun-plugin/

On 2010-11-09 19:50, Hahn, Christopher (SAN DIEGO) wrote:
> Hello all,
> 
>  
> 
> I am looking into why an Ant task is failing from Maven, but succeeding
> 
> when called directly using ant.
> 
>  
> 
> We have in a build.xml this block:
> 
> ===============================================
> 
>   <target name="restartora">
> 
>     <exec executable="C:/Windows/system32/net.exe"  failonerror="false">
> 
>       <arg line="stop OracleServiceORCL"/>
> 
>     </exec>
> 
>     <exec executable="C:/Windows/system32/net.exe"  failonerror="true">
> 
>       <arg line="start OracleServiceORCL"/>
> 
>     </exec>
> 
>   </target>
> 
> ===============================================
> 
>  
> 
> I added this target as a dependency to an oracle load target and
> 
> am getting this error:
> 
> ===============================================
> 
> [concat] restartora:
> [concat] [INFO]
> ------------------------------------------------------------------------
> [concat] [ERROR] BUILD ERROR
> [concat] [INFO]
> ------------------------------------------------------------------------
> [concat] [INFO] An Ant BuildException has occured: The following error
> occurred while executing this line:
> [concat] <SNIP>/build.xml:121: Execute failed: java.io.IOException:
> Cannot run program "C:/Windows/system32/net.exe" (in directory
> "<SNIP>"): error=2, No such file or directory
> [concat] [INFO]
> ------------------------------------------------------------------------
> 
> ===============================================
> 
>  
> 
> However, when run from the command line using Ant, I see:
> 
> ===============================================
> 
> D:\<SNIP>d:\ant\apache-ant-1.8.0\bin\ant.bat -f build.xml restartora
> 
> Buildfile: D:\<SNIP>\build.xml
> 
>  
> 
> restartora:
> 
>      [exec] The OracleServiceORCL service is stopping.......
> 
>      [exec] The OracleServiceORCL service was stopped successfully.
> 
>      [exec]
> 
>      [exec] The OracleServiceORCL service is starting....
> 
>      [exec] The OracleServiceORCL service was started successfully.
> 
>      [exec]
> 
>  
> 
> BUILD SUCCESSFUL
> 
> Total time: 30 seconds
> 
> D:\ <SNIP>
> 
> ===============================================
> 
>  
> 
> I fully qualified the references, and so do not think that this is
> 
> an environment issue....(but this is still what I suspect, as my
> 
> Ant might be too-much newer than my Maven)
> 
>  
> 
> I am using:
> 
> ===============================================
> 
> D:\p4\SM\7.10\7.11\server\test\smsetup>set MAVEN_OPTS=-Xmx1024m -Xms128m
> 
> Maven version: 2.0.10
> 
> Java version: 1.5.0_19
> 
> OS name: "windows 2003" version: "5.2" arch: "x86" Family: "windows"
> 
> ===============================================
> 
>  
> 
> Any kicks in the head appreciated,
> 
>  
> 
> Chris
> 
>  
> 
> ------------------------------------------------------------------------
> 
> cid:image001.png@01CAF080.AD65F1E0
> 
> 	
> 
> *Christopher Hahn*
> The Dude
> 
> Software Production Engineering
> R&D Services, Hewlett-Packard
> Phone: 858-655-4096
> Cell: 619-630-9791
> chahn@hp.com <mailto:christopher.hahn@hp.com>
> 
>  
> 
> */Visit our SPE Portal/*
> <http://teams5.sharepoint.hp.com/teams/SPE/default.aspx>*//*
> 
> ------------------------------------------------------------------------
> 
>  
> 
>  
> 


-- 
Dennis Lundberg

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@maven.apache.org
For additional commands, e-mail: dev-help@maven.apache.org


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@maven.apache.org
For additional commands, e-mail: dev-help@maven.apache.org


Mime
View raw message