manifoldcf-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Delapasse, Deanna" <ddelapa...@oceaneering.com>
Subject Re: Question about obtaining metadata values via CMIS connector => ElasticSearch
Date Tue, 12 May 2015 13:54:16 GMT
Hi Karl,

Yes!!!  You are totally correct.

When I go to Alfresco's list of web scripts I see:
 Authority ResolveGET /alfresco/service/auth/resolve/{username}
<http://localhost:8080/alfresco/service/auth/resolve/%7Busername%7D>

Which is the one I invoked manually to test.  BUT...Inside the
indexer-client code I see: authoritiesUrl =
String.format("%s://%s%s/*api*/node/auth/resolve/",
protocol, hostname, endpoint);

I have been building the amp from the source code.  I tried it as an
experiment and since the build# advanced Alfresco won't let me revert back
to the production amp.

Thanks!  Your eyesight is clearly better than mine.   Let's see what Mao
recommends. I can try to modify that line, rebuild the client library and
see if it helps.

Deanna



On Tue, May 12, 2015 at 8:15 AM, Karl Wright <daddywri@gmail.com> wrote:

> Hi Deanna,
>
> Here's what the ManifoldCF log says it is trying to do:
>
> >>>>>>
> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >> "GET
> /alfresco/service/api/node/auth/resolve/admin HTTP/1.1[\r][\n]"
> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
> "Accept: application/json[\r][\n]"
> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
> "Authorization: Basic YWRtaW46YWRtaW4=[\r][\n]"
> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
> "Host: localhost:8080[\r][\n]"
> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
> "Connection: Keep-Alive[\r][\n]"
> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
> "User-Agent: Apache-HttpClient/4.3.5 (java 1.5)[\r][\n]"
> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
> "Accept-Encoding: gzip,deflate[\r][\n]"
> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
> "[\r][\n]"
> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,661 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
> "HTTP/1.1 404 Not Found[\r][\n]"
> <<<<<<
>
> The URL it's not finding is: /alfresco/service/api/node/auth/resolve/admin
> .  It gets a 404 error, as you no doubt noted.  You said you tried the
> following with the browser:
>
> >>>>>>
> ****** I tried manually invoking:
> http://localhost:8080/alfresco/service/auth/resolve/admin.  It asked for
> login/pswd and then returned:
> <<<<<<
>
> Note the difference in URI.  The first has "api/node" in it.  The second
> does not.  Can you go to the first URI and see what it does?  If it comes
> back with "404" then I think we know what the issue is -- although I'm
> still unsure as to the proper way to fix it.
>
> Thanks,
> Karl
>
>
>
>
>
>
>
>
> On Tue, May 12, 2015 at 5:56 AM, Karl Wright <daddywri@gmail.com> wrote:
>
>> I created CONNECTORS-1200 for the error handling issue in the check()
>> method.
>> Karl
>>
>>
>> On Tue, May 12, 2015 at 4:32 AM, Karl Wright <daddywri@gmail.com> wrote:
>>
>>> Hi Maurizio,
>>>
>>> The Jasper exception is due to the connection check throwing a
>>> RuntimeException or Error of some kind.
>>>
>>> Karl
>>>
>>>
>>> On Mon, May 11, 2015 at 10:22 PM, Delapasse, Deanna <
>>> ddelapasse@oceaneering.com> wrote:
>>>
>>>> Mao,  Sorry for the delay!  Today just did NOT go as planned :-(.
>>>> Happy to supply anything else that might help.  The gist is that I am able
>>>> to invoke the http://localhost:8080/alfresco/service/auth/resolve/admin
>>>> manually (it has me login and then returns credentials), but seems like
>>>> Manifold is unable to reach Alfresco successfully.
>>>>
>>>> ---------------------------------------------------------- status
>>>> --------------------------------------------------------------------------------------
>>>> Installed & verified amp is installed.
>>>> http://localhost:8080/alfresco/service
>>>> <http://localhost:8090/alfresco/service> IS returning the maoo
>>>> namespace methods! (response pasted at end of email.)
>>>>
>>>> I create the repo connection.   Selected Connection type: "Alfresco
>>>> Webscript" and no authority group.  On the server page I left the defaults:
>>>> http
>>>> localhost
>>>> 8080
>>>> /alfresco/service
>>>> workspace
>>>> SpacesStore  <=== I tried leaving this and also adding
>>>> SpacesStore/nodeID but didn't help.
>>>> and then user/password
>>>>
>>>> But as soon as I clicked save I see these errors in the command window:
>>>>
>>>> Starting crawler...
>>>> ============
>>>> http
>>>> localhost
>>>> 8080
>>>> /alfresco/service
>>>> workspace
>>>> SpacesStore
>>>> admin
>>>> XXXXX
>>>> ============
>>>> [qtp52962163-616] WARN org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler -
>>>> org.apache.jasper.JasperException: An exception occurred processing JSP
>>>> page /ex
>>>> ecute.jsp at line 169
>>>> 166:
>>>> connManager.save(connection);
>>>> 167:
>>>> variableContext.setParameter("connname",connectionName);
>>>> 168: %>
>>>> 169:                                            <jsp:forward
>>>> page="viewconnection.jsp"/>
>>>> 170: <%
>>>> 171:                                    }
>>>> 172:                            }
>>>>
>>>> Stacktrace:
>>>>         at
>>>> org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.handleJspException(JspServletWrapper.java:521)
>>>>         at
>>>> org.apache.jasper.servlet.JspServletWrapper.service(JspServletWrapper.java:412)
>>>>         at
>>>> org.apache.jasper.servlet.JspServlet.serviceJspFile(JspServlet.java:313)
>>>>         at
>>>> org.apache.jasper.servlet.JspServlet.service(JspServlet.java:260)
>>>>         at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:790)
>>>>         at
>>>> org.eclipse.jetty.servlet.ServletHolder.handle(ServletHolder.java:769)
>>>>         at
>>>> org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler.doHandle(ServletHandler.java:585)
>>>>         at
>>>> org.eclipse.jetty.server.handler.ScopedHandler.handle(ScopedHandler.java:143)
>>>>         at
>>>> org.eclipse.jetty.security.SecurityHandler.handle(SecurityHandler.java:577)
>>>>         at
>>>> org.eclipse.jetty.server.session.SessionHandler.doHandle(SessionHandler.java:223)
>>>>         at
>>>> org.eclipse.jetty.server.handler.ContextHandler.doHandle(ContextHandler.java:1125)
>>>>         at
>>>> org.eclipse.jetty.servlet.ServletHandler.doScope(ServletHandler.java:515)
>>>>         at
>>>> org.eclipse.jetty.server.session.SessionHandler.doScope(SessionHandler.java:185)
>>>>         at
>>>> org.eclipse.jetty.server.handler.ContextHandler.doScope(ContextHandler.java:1059)
>>>>         at
>>>> org.eclipse.jetty.server.handler.ScopedHandler.handle(ScopedHandler.java:141)
>>>>         at
>>>> org.eclipse.jetty.server.handler.ContextHandlerCollection.handle(ContextHandlerCollection.java:215)
>>>>         at
>>>> org.eclipse.jetty.server.handler.HandlerList.handle(HandlerList.java:52)
>>>>         at
>>>> org.eclipse.jetty.server.handler.HandlerWrapper.handle(HandlerWrapper.java:97)
>>>>         at org.eclipse.jetty.server.Server.handle(Server.java:497)
>>>>         at
>>>> org.eclipse.jetty.server.HttpChannel.handle(HttpChannel.java:311)
>>>>         at
>>>> org.eclipse.jetty.server.HttpConnection.onFillable(HttpConnection.java:248)
>>>>         at
>>>> org.eclipse.jetty.io.AbstractConnection$2.run(AbstractConnection.java:540)
>>>>         at
>>>> org.eclipse.jetty.util.thread.QueuedThreadPool.runJob(QueuedThreadPool.java:610)
>>>>         at
>>>> org.eclipse.jetty.util.thread.QueuedThreadPool$3.run(QueuedThreadPool.java:539)
>>>>         at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)
>>>> Caused by: org.apache.jasper.JasperException: An exception occurred
>>>> processing JSP page /viewconnection.jsp at line 121
>>>>
>>>>
>>>> ==============manifoldCF log
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,603 (qtp380224087-322) - Opening connection
>>>> {}->http://localhost:8080
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,605 (qtp380224087-322) - Connecting to
>>>> localhost/127.0.0.1:8080
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,607 (qtp380224087-322) - Connection
>>>> established 127.0.0.1:60824<->127.0.0.1:8080
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,607 (qtp380224087-322) - Executing request
>>>> GET /alfresco/service/api/node/auth/resolve/admin HTTP/1.1
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,607 (qtp380224087-322) - Proxy auth state:
>>>> UNCHALLENGED
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
>>>> GET /alfresco/service/api/node/auth/resolve/admin HTTP/1.1
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
>>>> Accept: application/json
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
>>>> Authorization: Basic YWRtaW46YWRtaW4=
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
>>>> Host: localhost:8080
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
>>>> Connection: Keep-Alive
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
>>>> User-Agent: Apache-HttpClient/4.3.5 (java 1.5)
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
>>>> Accept-Encoding: gzip,deflate
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
>>>> "GET /alfresco/service/api/node/auth/resolve/admin HTTP/1.1[\r][\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
>>>> "Accept: application/json[\r][\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
>>>> "Authorization: Basic YWRtaW46YWRtaW4=[\r][\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
>>>> "Host: localhost:8080[\r][\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
>>>> "Connection: Keep-Alive[\r][\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
>>>> "User-Agent: Apache-HttpClient/4.3.5 (java 1.5)[\r][\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
>>>> "Accept-Encoding: gzip,deflate[\r][\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,608 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 >>
>>>> "[\r][\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,661 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "HTTP/1.1 404 Not Found[\r][\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,661 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "Server: Apache-Coyote/1.1[\r][\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,661 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "Cache-Control: no-cache[\r][\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,661 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "Expires: Thu, 01 Jan 1970 00:00:00 GMT[\r][\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,661 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "Pragma: no-cache[\r][\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,661 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "Content-Type: text/html;charset=UTF-8[\r][\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,661 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "Transfer-Encoding: chunked[\r][\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,661 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "Date: Tue, 12 May 2015 02:04:22 GMT[\r][\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,661 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "[\r][\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,661 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "630[\r][\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,661 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "
>>>> http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">[\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,661 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">[\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,661 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "   <head>[\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,661 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "      <title>Web Script Status 404 - Not Found</title>[\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,661 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "      <link rel="stylesheet" href="/alfresco/css/webscripts.css"
>>>> type="text/css" />[\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,661 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "   </head>[\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,662 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "   <body>[\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,662 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "      <div>[\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,662 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "         <table>[\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,662 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "            <tr>[\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,662 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "               <td><img src="/alfresco/images/logo/AlfrescoLogo32.png"
>>>> alt="Alfresco" /></td>[\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,662 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "               <td><span class="title">Web Script Status 404
- Not
>>>> Found</span></td>[\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,662 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "            </tr>[\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,662 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "         </table>[\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,662 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "         <br/>[\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,662 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "         <table>[\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,662 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "            <tr><td>The Web Script <a
>>>> href="%2Falfresco%2Fservice%2Fapi%2Fnode%2Fauth%2Fresolve%2Fadmin">/alfresco/service/api/node/auth/resolve/admin</a>
>>>> has responded with a status of 404 - Not Found.</td></tr>[\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,662 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "         </table>[\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,662 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "         <br/>[\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,662 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "         <table>[\n]"
>>>> DEBUG 2015-05-11 21:04:22,662 (qtp380224087-322) - http-outgoing-0 <<
>>>> "            <tr><td><b>404 Description:</b></td><td>
Requested resource is
>>>> not available.</td></tr>[\n]"
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> ****** I tried manually invoking:
>>>> http://localhost:8080/alfresco/service/auth/resolve/admin.  It asked
>>>> for login/pswd and then returned:
>>>> [
>>>>   {
>>>>     "username" : "admin",
>>>>     "authorities" : [
>>>>         "GROUP_ALFRESCO_ADMINISTRATORS"
>>>>         ,
>>>>         "GROUP_EMAIL_CONTRIBUTORS"
>>>>         ,
>>>>         "GROUP_EVERYONE"
>>>>         ,
>>>>         "GROUP_site_swsdp"
>>>>         ,
>>>>         "GROUP_site_swsdp_SiteManager"
>>>>         ,
>>>>         "ROLE_ADMINISTRATOR"
>>>>
>>>>     ]
>>>>   }
>>>>
>>>> ]
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> ************ text from the http://localhost:8080/alfresco/service
>>>> request
>>>> Clear dependency cachesPOST /alfresco/service/caches/dependency/clear
>>>> <http://localhost:8080/alfresco/service/caches/dependency/clear>---Clears
>>>> all the caches from the various configured dependency handlers.---
>>>> Authentication:adminTransaction:requiredFormat Style:anyDefault Format:
>>>> htmlLifecycle:internal
>>>> Id:caching/clearDependencies.post
>>>> <http://localhost:8080/alfresco/service/script/caching/clearDependencies.post>
>>>> Descriptor:classpath:webscripts/caching/clearDependencies.post.desc.xml
>>>> <http://localhost:8080/alfresco/service/description/caching/clearDependencies.post>
>>>> Package: /com/github/maoo/indexer/webscripts
>>>> <http://localhost:8080/alfresco/service/index/package/com/github/maoo/indexer/webscripts>
>>>>
>>>>
>>>> Node ActionsGET
>>>> /alfresco/service/node/actions/{storeProtocol}/{storeId}/{uuid}
>>>> <http://localhost:8080/alfresco/service/node/actions/%7BstoreProtocol%7D/%7BstoreId%7D/%7Buuid%7D>
>>>> ---Node Actions---Authentication:userTransaction:requiredFormat Style:
>>>> argumentDefault Format:json
>>>> Id:com/github/maoo/indexer/webscripts/actions.get
>>>> <http://localhost:8080/alfresco/service/script/com/github/maoo/indexer/webscripts/actions.get>
>>>> Descriptor:
>>>> classpath:alfresco/extension/templates/webscripts/com/github/maoo/indexer/webscripts/actions.get.desc.xml
>>>> <http://localhost:8080/alfresco/service/description/com/github/maoo/indexer/webscripts/actions.get>
>>>> Authority ResolveGET /alfresco/service/auth/resolve/{username}
>>>> <http://localhost:8080/alfresco/service/auth/resolve/%7Busername%7D>---Renders
>>>> out all authorities related with the given user(name)---Authentication:
>>>> userTransaction:requiredFormat Style:argumentDefault Format:json
>>>> Id:com/github/maoo/indexer/webscripts/authresolve.get
>>>> <http://localhost:8080/alfresco/service/script/com/github/maoo/indexer/webscripts/authresolve.get>
>>>> Descriptor:
>>>> classpath:alfresco/extension/templates/webscripts/com/github/maoo/indexer/webscripts/authresolve.get.desc.xml
>>>> <http://localhost:8080/alfresco/service/description/com/github/maoo/indexer/webscripts/authresolve.get>
>>>> Node ChangesGET
>>>> /alfresco/service/node/changes/{storeProtocol}/{storeId}?lastTxnId={lastTxnId?}&lastAclChangesetId=${lastAclChangesetId}&indexingFilters=${indexingFilters?}&maxTxns=${maxTxns?}&maxAclChangesets=${maxAclChangesets?}
>>>> <http://localhost:8080/alfresco/service/node/changes/%7BstoreProtocol%7D/%7BstoreId%7D?lastTxnId=%7BlastTxnId?%7D&lastAclChangesetId=$%7BlastAclChangesetId%7D&indexingFilters=$%7BindexingFilters?%7D&maxTxns=$%7BmaxTxns?%7D&maxAclChangesets=$%7BmaxAclChangesets?%7D>
>>>> ---Node Changes---Authentication:userTransaction:requiredFormat Style:
>>>> argumentDefault Format:json
>>>> Id:com/github/maoo/indexer/webscripts/changes.get
>>>> <http://localhost:8080/alfresco/service/script/com/github/maoo/indexer/webscripts/changes.get>
>>>> Descriptor:
>>>> classpath:alfresco/extension/templates/webscripts/com/github/maoo/indexer/webscripts/changes.get.desc.xml
>>>> <http://localhost:8080/alfresco/service/description/com/github/maoo/indexer/webscripts/changes.get>
>>>> Node DetailsGET
>>>> /alfresco/service/node/details/{storeProtocol}/{storeId}/{uuid}
>>>> <http://localhost:8080/alfresco/service/node/details/%7BstoreProtocol%7D/%7BstoreId%7D/%7Buuid%7D>
>>>> ---Node Details, including list of authorities with READ access on the
>>>> node---Authentication:userTransaction:requiredFormat Style:argumentDefault
>>>> Format:json
>>>> Id:com/github/maoo/indexer/webscripts/details.get
>>>> <http://localhost:8080/alfresco/service/script/com/github/maoo/indexer/webscripts/details.get>
>>>> Descriptor:
>>>> classpath:alfresco/extension/templates/webscripts/com/github/maoo/indexer/webscripts/details.get.desc.xml
>>>> <http://localhost:8080/alfresco/service/description/com/github/maoo/indexer/webscripts/details.get>
>>>>
>>>>
>>>> On Mon, May 11, 2015 at 9:16 AM, Maurizio Pillitu <maurizio@session.it>
>>>> wrote:
>>>>
>>>>> Hi Deanna,
>>>>> sorry for the late reply.
>>>>>
>>>>> The source code of the AMP can be found at
>>>>> https://github.com/maoo/alfresco-indexer ; my first advise would be
>>>>> to check if the new webscripts are accessible on Alfresco; you can access
>>>>> via http://localhost:8090/alfresco/service and "browse all
>>>>> webscripts".
>>>>>
>>>>> If you find the Alfresco Indexer webscripts, you can try to invoke
>>>>> them (for example,
>>>>> http://localhost:8090/alfresco/service/node/changes/workspace/SpacesStore
>>>>> )
>>>>>
>>>>> If this works, it means Alfresco Indexer is responding correctly,
>>>>> therefore the issue lies on the Manifold side; as soon as you validate
the
>>>>> mentioned steps, we can move forward with the debugging.
>>>>>
>>>>> Thanks,
>>>>>   mao
>>>>>
>>>>>
>>>>> On Mon, May 11, 2015 at 3:43 PM Karl Wright <daddywri@gmail.com>
>>>>> wrote:
>>>>>
>>>>>> Hi Deanna,
>>>>>>
>>>>>> I have contacted the author of the plugin, who works for Alfresco.
>>>>>> In ManifoldCF we distribute only the AMP binary, so Maurizio would
be the
>>>>>> right guy to answer any source questions.
>>>>>>
>>>>>> Thanks,
>>>>>> Karl
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> On Mon, May 11, 2015 at 9:27 AM, Delapasse, Deanna <
>>>>>> ddelapasse@oceaneering.com> wrote:
>>>>>>
>>>>>>> The Alfresco Webscripts connector requires an AMP installed into
the
>>>>>>> Alfresco server to provide the webscripts the connector calls.
 The
>>>>>>> connector's author pointed me to his GitHub source code, but
it isn't
>>>>>>> working for me as-is (installs ok, but the included webscripts
aren't
>>>>>>> accessible).  Are the AMP sources available from MCF?  And do
you know the
>>>>>>> last Alfresco version that anyone used it with? Possibly I will
need to
>>>>>>> tweak it to work with my Alfresco 4.2.f.
>>>>>>>
>>>>>>> thanks!
>>>>>>> Deanna
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> On Wed, May 6, 2015 at 11:19 AM, Karl Wright <daddywri@gmail.com>
>>>>>>> wrote:
>>>>>>>
>>>>>>>> Here's the key finding:
>>>>>>>>
>>>>>>>> "Ok, the problem is because you only get to write the seeding
>>>>>>>> query. The
>>>>>>>>
>>>>>>>> query that fetches individual documents is hardwired.  I
believe it is set
>>>>>>>> in opencmis in fact."
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>> So basically, for the CMIS connector, you aren't writing
the query that finds the document data and metadata; you are writing the query that finds
the set of documents to index.  And the query you *need* to modify is in fact baked into some
jar in Apache Chemistry, which greatly limits the CMIS connector's utility for indexing metadata.
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>> Is there any way you can use one of the two the native Alfresco
connectors we supply?
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>> Karl
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>> On Wed, May 6, 2015 at 12:10 PM, Karl Wright <daddywri@gmail.com>
>>>>>>>> wrote:
>>>>>>>>
>>>>>>>>> Hi Deanna,
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> I vaguely recall that Apache Chemistry (which the CMIS
connector
>>>>>>>>> relies on) running against Alfresco has some limitations
where metadata is
>>>>>>>>> concerned.  I'm pretty sure there was an email exchange
posted somewhere,
>>>>>>>>> so you might be able to dig it up here:
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> http://www.mail-archive.com/user@manifoldcf.apache.org/index.html
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> I'll look around and see.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> The other potential problem is your ElasticSearch configuration.
>>>>>>>>> I don't know a lot about this myself.  I think it makes
sense to try to
>>>>>>>>> figure out on which end the problem lies; if you can
see in some log what
>>>>>>>>> actually gets posted to ElasticSearch for each document,
that would help.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> Karl
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> On Wed, May 6, 2015 at 11:42 AM, Delapasse, Deanna <
>>>>>>>>> ddelapasse@oceaneering.com> wrote:
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Hi,
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> I'm trying to use ManifoldCF to crawl my Alfresco
repo (via the
>>>>>>>>>> CMIS connector) and push the results into ElasticSearch.
 My users want to
>>>>>>>>>> search metadata (including custom) and content. I
followed some tutorials
>>>>>>>>>> and got it running quickly BUT...regardless of my
ElasticSearch mapping the
>>>>>>>>>> only CMIS metadata entity I can find in my indexed
results is cmis:objectId.
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> I have tried using various cmis queries (with 'select
* ...' and
>>>>>>>>>> with 'select cmis:name, cmis:lastModifiedBy, ...'.
 I have verified my
>>>>>>>>>> queries and they definitely return metadata, but
the data doesn't appear in
>>>>>>>>>> ElasticSearch.   I tried a simple attachment mapping
and also a mapping
>>>>>>>>>> where I specifically list some of the cmis properties.
Regardless of
>>>>>>>>>> mapping, my indexes look like this:
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> {
>>>>>>>>>>    "_index":"test",
>>>>>>>>>>    "_type":"file",
>>>>>>>>>>    "_id":"
>>>>>>>>>> http://localhost:8080/alfresco/api/-default-/public/cmis/versions/1.1/atom/content/10.0.txt?id=2555a540-a5b3-4c27-90f6-c89b6742bd4f%3B1.0
>>>>>>>>>> ",
>>>>>>>>>>    "_version":2,
>>>>>>>>>>    "_score":1,
>>>>>>>>>>    "_source":{
>>>>>>>>>>       "cmis:objectId":"2555a540-a5b3-4c27-90f6-c89b6742bd4f;1.0",
>>>>>>>>>>       "allow_token_document":"__nosecurity__",
>>>>>>>>>>       "deny_token_document":"__nosecurity__",
>>>>>>>>>>       "allow_token_share":"__nosecurity__",
>>>>>>>>>>       "deny_token_share":"__nosecurity__",
>>>>>>>>>>       "allow_token_parent":"__nosecurity__",
>>>>>>>>>>       "deny_token_parent":"__nosecurity__",
>>>>>>>>>>       "file":{
>>>>>>>>>>          "_content_type":"text/plain",
>>>>>>>>>>          "_name":"10.0.txt",
>>>>>>>>>>          "_content":"DQpJIGFtIGFuIEFsZnJlc2NvIGZpbGUuDQo="
>>>>>>>>>>       }
>>>>>>>>>>    }
>>>>>>>>>> }
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> The ES results are good and I can search perfectly
by content &
>>>>>>>>>> cmis:objectId.  I have enabled debugging and no errors
appear in the log.  *What
>>>>>>>>>> do I have to DO to get cmis:name, cmis:lastModifiedBy
and other properties
>>>>>>>>>> to appear?*
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Thanks in advance!  This product is very simple to
use and has
>>>>>>>>>> potential to be a HUGE help to us!!!
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Deanna
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>
>>>>
>>>
>>
>

Mime
View raw message