lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Zheng Lin Edwin Yeo <edwinye...@gmail.com>
Subject Re: Solr 8.2.0 having issue with ZooKeeper 3.5.5
Date Fri, 02 Aug 2019 01:46:43 GMT
Yes, I tried with space and the same error occurs.

I have also tried to put * , but I am getting the same error as well.
4lw.commands.whitelist=*

Regards,
Edwin

On Thu, 1 Aug 2019 at 21:34, Jörn Franke <jornfranke@gmail.com> wrote:

> Spaces did not change the situation. In standalone it works without spaces
> and the issue is only if there is an ensemble. I checked all ZK nodes have
> the statement and have been restarted .
>
> So issue pics there for a ZK Ensemble only in admin UI. I will create
> tonight a JIRA if no one creates it before
>
> > Am 01.08.2019 um 12:58 schrieb Erick Erickson <erickerickson@gmail.com>:
> >
> > The issue was only cosmetic in the sense that the admin UI was the only
> thing that was affected,
> > not other Solr functions when I was working on this.
> >
> > Please check a few things:
> >
> > 1> be absolutely sure that you’ve added this in all your zoo.cfg files
> >
> > 2> the example on the ZooKeeper website has spaces, could you try that
> just to cover all bases? Stranger things have happened…
> >
> > 4lw.commands.whitelist=mntr, ruok, conf
> > not
> > 4lw.commands.whitelist=mntr,ruok,conf
> >
> > 3> if <1> and <2> don’t work, what happens if you start your ZooKeepers
> with
> > -Dzookeeper.4lw.commands.whitelist=….
> >
> > If it’s not <1> or <2>, please raise a JIRA.
> >
> > Best,
> > Erick
> >
> > Also, see: SOLR-13502 (no work has been done on this yet)
> >
> >> On Aug 1, 2019, at 6:05 AM, Jörn Franke <jornfranke@gmail.com> wrote:
> >>
> >> For me:
> >> * ZK stand-alone mode - no issues
> >> * ZK Ensemble - it seems to be only a cosmetic issue in the Admin UI (I
> see the same error message), but aside this Solr is working fine
> >>
> >>
> >>
> >>> Am 01.08.2019 um 12:02 schrieb Zheng Lin Edwin Yeo <
> edwinyeozl@gmail.com>:
> >>>
> >>> Hi Jörn,
> >>> Thank you for your reply.
> >>>
> >>> I have encountered problem when I tried to create a collection with
> this
> >>> new version of ZooKeeper. You can find my Solr log file here:
> >>> https://drive.google.com/open?id=1qkMLTRJ4eDSFwbqr15wSqjbg4dJV-bGN
> >>>
> >>> Does it work perfectly at your side for creating collections and
> indexing
> >>> even when running ZooKeeper ensemble?
> >>>
> >>> Regards,
> >>> Edwin
> >>>
> >>>
> >>>> On Thu, 1 Aug 2019 at 17:39, Jörn Franke <jornfranke@gmail.com>
> wrote:
> >>>>
> >>>> I confirm the issue.
> >>>>
> >>>> Interestingly it does not happen with ZK standalone, but only in a ZK
> >>>> Ensemble.
> >>>>
> >>>> It seems to be mainly cosmetic in the admin UI because Solr appears
to
> >>>> function normally.
> >>>>
> >>>>> Am 01.08.2019 um 03:31 schrieb Zheng Lin Edwin Yeo <
> edwinyeozl@gmail.com
> >>>>> :
> >>>>>
> >>>>> Yes. You can get my full solr.log from the link below. The error
is
> there
> >>>>> when I tried to create collection1 (around line 170 to 300) .
> >>>>>
> >>>>> https://drive.google.com/open?id=1qkMLTRJ4eDSFwbqr15wSqjbg4dJV-bGN
> >>>>>
> >>>>> Regards,
> >>>>> Edwin
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>> On Wed, 31 Jul 2019 at 18:39, Jan Høydahl <jan.asf@cominvent.com>
> >>>> wrote:
> >>>>>>
> >>>>>> Please look for the full log file solr.log in your Solr server,
and
> >>>> share
> >>>>>> it via some file sharing service or gist or similar for us to
be
> able to
> >>>>>> decipher the collection create error.
> >>>>>>
> >>>>>> --
> >>>>>> Jan Høydahl, search solution architect
> >>>>>> Cominvent AS - www.cominvent.com
> >>>>>>
> >>>>>>> 31. jul. 2019 kl. 08:33 skrev Zheng Lin Edwin Yeo <
> >>>> edwinyeozl@gmail.com
> >>>>>>> :
> >>>>>>>
> >>>>>>> Hi,
> >>>>>>>
> >>>>>>> Regarding the issue, I have tried to put the following in
zoo.cfg
> under
> >>>>>>> ZooKeeper:
> >>>>>>> 4lw.commands.whitelist=mntr,conf,ruok
> >>>>>>>
> >>>>>>> But it is still showing this error.
> >>>>>>> *"Errors: - membership: Check 4lq.commands.whitelist setting
in
> >>>> zookeeper
> >>>>>>> configuration file."*
> >>>>>>>
> >>>>>>> As I am using SolrCloud, the collection config can still
be loaded
> to
> >>>>>>> ZooKeeper as per normal. But if I tried to create a collection,
I
> will
> >>>>>> get
> >>>>>>> the following error:
> >>>>>>>
> >>>>>>> {
> >>>>>>> "responseHeader":{
> >>>>>>> "status":400,
> >>>>>>> "QTime":686},
> >>>>>>> "failure":{
> >>>>>>> "192.168.1.2:8983
> >>>>>> _solr":"org.apache.solr.client.solrj.SolrServerException:IOException
> >>>>>>> occurred when talking to server at:http://192.168.1.2:8983/solr",
> >>>>>>> "192.168.1.2:8984
> >>>>>> _solr":"org.apache.solr.client.solrj.SolrServerException:IOException
> >>>>>>> occurred when talking to server at:http://192.168.1.2:8984/solr"},
> >>>>>>> "Operation create caused
> >>>>>>>
> >>>>>>
> >>>>
> exception:":"org.apache.solr.common.SolrException:org.apache.solr.common.SolrException:
> >>>>>>> Underlying core creation failed while creating collection:
> >>>> collection1",
> >>>>>>> "exception":{f
> >>>>>>> "msg":"Underlying core creation failed while creating collection:
> >>>>>>> collection1",
> >>>>>>> "rspCode":400},
> >>>>>>> "error":{
> >>>>>>> "metadata":[
> >>>>>>>  "error-class","org.apache.solr.common.SolrException",
> >>>>>>>  "root-error-class","org.apache.solr.common.SolrException"],
> >>>>>>> "msg":"Underlying core creation failed while creating collection:
> >>>>>>> collection1",
> >>>>>>> "code":400}}
> >>>>>>>
> >>>>>>> Is there anything which I may have missed out?
> >>>>>>>
> >>>>>>> Regards,
> >>>>>>> Edwin
> >>>>>>>
> >>>>>>> On Tue, 30 Jul 2019 at 10:05, Zheng Lin Edwin Yeo <
> >>>> edwinyeozl@gmail.com>
> >>>>>>> wrote:
> >>>>>>>
> >>>>>>>> Hi,
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> I am using the new Solr 8.2.0 with SolrCloud and external
> ZooKeeper
> >>>>>> 3.5.5.
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> However, after adding in the line under zoo.cfg
> >>>>>>>> *4lw.commands.whitelist=**
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> I get the error under Cloud -> ZK Status in Solr
> >>>>>>>> *"Errors: - membership: Check 4lq.commands.whitelist
setting in
> >>>>>> zookeeper
> >>>>>>>> configuration file."*
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> I have noticed that the issue is cause by adding the
"conf" in the
> >>>>>>>> whitelist. But if I do not add the "conf" to the whitelist,
I
> will get
> >>>>>> the
> >>>>>>>> following error:
> >>>>>>>> *"Errors: - conf is not executed because it is not in
the
> whitelist.
> >>>>>> Check
> >>>>>>>> 4lw.commands.whitelist setting in zookeeper configuration
file."*
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> What could be the issue that cause this error, and how
can we
> resolve
> >>>>>> it.
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> Thank you.
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> Regards,
> >>>>>>>> Edwin
> >>>>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message