lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Atita Arora <atitaar...@gmail.com>
Subject Re: Solr Basic Authentication setup issue (password SolrRocks not accepted) on Solr6.1.0/Zkp3.4.6
Date Fri, 23 Feb 2018 09:46:09 GMT
Hi,

I tried the same on version 7.0.1 and it works with the same json.
However , I remember setting this up for another client who used the same
version and they reported similar issues.
They later planned an upgrade to resolve this.

I would also advice you to look into SOLR-9188
<https://issues.apache.org/jira/browse/SOLR-9188> &  SOLR-9640
<https://issues.apache.org/jira/browse/SOLR-9640>.
The internode communication is a buggy feature as far as I believe in
BasicAuth Solr V6.1 which eventually got fixed in later versions.

Thanks,
Atita


On Fri, Feb 23, 2018 at 1:25 PM, Tarjono, C. A. <c.a.tarjono@accenture.com>
wrote:

> Dear All,
>
>
>
> We are trying to implement basic authentication in our solrcloud
> implementation. We followed the PDF (for version 6.1.0) as below:
>
>    1. Start Solr
>    2. Created security.json
>
> {
>
>         "authentication":{
>
>                         "blockUnknown": true,
>
>                         "class":"solr.BasicAuthPlugin",
>
>                 "credentials":{"solr":"IV0EHq1OnNrj6gvRCwvFwTrZ1+
> z1oBbnQdiVC3otuq0=Ndd7LKvVBAaZIF0QAVi1ekCfAJXr1GGfLtRUXhgrF8c="}
>
>         },
>
>         "authorization":{
>
>                         "class":"solr.RuleBasedAuthorizationPlugin",
>
>                         "permissions":[{"name":"security-edit",
> "role":"admin"}],
>
>                         "user-role":{"solr":"admin"}
>
>         }
>
> }
>
>    1. Uploaded the new security.json with below command
>
> # ./zkcli.sh -zkhost localhost:2181 -cmd putfile /security.json
> /u02/solr/setup/security.json
>
>    1. Open up the solr admin page and prompted with authentication
>    2. We try inputting username “solr” and password “SolrRocks” but it
>    will not authenticate.
>
>
>
>
>
> From what I understand, that username/password combination is the default
> that will have to be changed later. Any ideas why it is not working?
>
> We tried to check for special characters in the encrypted password, there
> was none. For now we are removing the flag “blockUnknown” as a workaround.
>
>
>
> We are using SolrCloud 6.1.0 and Zookeeper 3.4.6 (ensamble) in our setup.
> Appreciate the input.
>
>
>
>
>
> Best Regards,
>
>
>
> Christopher Tarjono
>
> *Accenture Pte Ltd*
>
>
>
> +65 9347 2484
>
> c.a.tarjono@accenture.com
>
>
>
> ------------------------------
>
> This message is for the designated recipient only and may contain
> privileged, proprietary, or otherwise confidential information. If you have
> received it in error, please notify the sender immediately and delete the
> original. Any other use of the e-mail by you is prohibited. Where allowed
> by local law, electronic communications with Accenture and its affiliates,
> including e-mail and instant messaging (including content), may be scanned
> by our systems for the purposes of information security and assessment of
> internal compliance with Accenture policy.
> ____________________________________________________________
> __________________________
>
> www.accenture.com
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message