lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Chris Hostetter <hossman_luc...@fucit.org>
Subject Re: custom search component process method not called
Date Fri, 30 Jun 2017 17:33:47 GMT

: 
: I believe the init bit is called on startup, so that leaves the second
: part of your puzzle. I find this a bit suspicious though:
: 
:    <str name="saveCore">${solr.core.name}</str>
: 
: Are you sure this is different for all three cores? My thought is that
: the component is being called for all three cores but it's hard to see
: b/c the name is the same.


solr.core.name is one of the implicit properties solr provides -- it 
should be impossible for 2 cores to have the same value...

https://lucene.apache.org/solr/guide/6_6/configuring-solrconfig-xml.html#Configuringsolrconfig.xml-ImplicitCoreProperties

Steve: can you share with us more details of what exactly your 
SearchComponent code looks like (or prune it down to a really trivial 
example w/only some logging line) and your entire solrconfig.xml for a 
problematic core?


: 
: Total guess though.
: 
: Erick
: 
: On Fri, Jun 30, 2017 at 10:08 AM, Steve Pruitt <bpruitt@opentext.com> wrote:
: > I have a custom search component that registered in the last-components list for /select.
 The component does some bookkeeping.  I got it working using a helloworld core using one
of the example datasets.
: > I have a few logging statements to monitor the custom processing.  I have the jar with
my components in the default server/solr/lib folder.
: > I created two new cores for my real datasets.  They are very small, around 60 documents.
: > I duplicated the custom helloworld solrconfig.xml parts in two new core solrconfig.xml
files.
: >
: > I executed a /select on one of the new cores and nothing happened.  The init(...) function
in my custom component for all three cores is executed ok.  But, the process(...) and prepare(...)
methods are never executed.
: > I retried the helloworld core and it works fine.
: >
: > I can't determine why it doesn't work for the two new cores, the process method that
is.
: >
: > Why does the init method get called, but not the process method.  The prepare method
is not called also.
: >
: > The /select entry request handler config is:
: >
: > <requestHandler name="/select" class="solr.SearchHandler">
: >     <!-- default values for query parameters can be specified, these
: >          will be overridden by parameters in the request
: >       -->
: >     <lst name="defaults">
: >           <str name="echoParams">explicit</str>
: >           <int name="rows">10</int>
: >     </lst>
: >     <arr name="last-components">
: >                <str>saveStateComponent</str>
: >     </arr>
: > </requestHandler>
: >
: > <searchComponent name="saveStateComponent" class="mycomponent.SaveStateComponent">
: >        <str name="savePath">savedState</str>
: >        <str name="saveHome">${solr.solr.home}</str>
: >        <str name="saveCore">${solr.core.name}</str>
: > </searchComponent>
: >
: >
: > Thanks in advance.
: >
: > -S
: > Steve Pruitt
: 

-Hoss
http://www.lucidworks.com/

Mime
View raw message