lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Erick Erickson <erickerick...@gmail.com>
Subject Re: Same query, inconsistent result in SolrCloud
Date Sat, 20 Jun 2015 16:43:46 GMT
Just that this _shouldn't_ be going on at all. Either
1> you've done something when setting up this collection that's
     producing this incorrect result
or
2> you've found something really bad.

So:
1> How did you create your collection? Did you use the Collections API
or try to define individual cores with the Core Admin api? If the latter,
you likely missed some innocent-seeming property on the core and your
collection isn't correctly configured. Please do NOT use the "core admin API"
in SolrCloud unless you know the code very, very well. Use the
Collections API always.

2> Try querying each replica with &distrib=false. That'll return only the
docs on the particular replica you fire the query at. Do you have
replicas in the _same_ shard with different numbers of docs? If so,
what can you see that's different about those cores?

3> What does your clusterstate.json file show?

4> how did you index documents?

Best,
Erick

On Fri, Jun 19, 2015 at 8:07 PM, Jerome Yang <junfeng.yang91@gmail.com> wrote:
> Hi!
>
> I'm facing a problem.
> I'm using SolrCloud 4.10.3, with 2 shards, each shard have 2 replicas.
>
> After index data to the collection, and run the same query,
>
> http://localhost:8983/solr/catalog/select?q=a&wt=json&indent=true
>
> Sometimes, it return the right,
>
> {
>   "responseHeader":{
>     "status":0,
>     "QTime":19,
>     "params":{
>       "indent":"true",
>       "q":"a",
>       "wt":"json"}},
>   "response":{"numFound":5,"start":0,"maxScore":0.43969032,"docs":[
>       {},{},...
>
>     ]
>
>   }
>
> }
>
> But, when I re-run the same query, it return :
>
> {
>   "responseHeader":{
>     "status":0,
>     "QTime":14,
>     "params":{
>       "indent":"true",
>       "q":"a",
>       "wt":"json"}},
>   "response":{"numFound":0,"start":0,"maxScore":0.0,"docs":[]
>   },
>   "highlighting":{}}
>
>
> Just some short word will show this kind of problem.
>
> Do anyone know what's going on?
>
> Thanks
>
> Regards,
>
> Jerome

Mime
View raw message