lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jerome Yang <junfeng.yan...@gmail.com>
Subject Re: Same query, inconsistent result in SolrCloud
Date Wed, 24 Jun 2015 06:54:55 GMT
Dear Erick,

Thank you, I fond it's the problem of my text segmentation setting.
Anyway, thanks.

Regards,
Jerome

2015-06-21 0:43 GMT+08:00 Erick Erickson <erickerickson@gmail.com>:

> Just that this _shouldn't_ be going on at all. Either
> 1> you've done something when setting up this collection that's
>      producing this incorrect result
> or
> 2> you've found something really bad.
>
> So:
> 1> How did you create your collection? Did you use the Collections API
> or try to define individual cores with the Core Admin api? If the latter,
> you likely missed some innocent-seeming property on the core and your
> collection isn't correctly configured. Please do NOT use the "core admin
> API"
> in SolrCloud unless you know the code very, very well. Use the
> Collections API always.
>
> 2> Try querying each replica with &distrib=false. That'll return only the
> docs on the particular replica you fire the query at. Do you have
> replicas in the _same_ shard with different numbers of docs? If so,
> what can you see that's different about those cores?
>
> 3> What does your clusterstate.json file show?
>
> 4> how did you index documents?
>
> Best,
> Erick
>
> On Fri, Jun 19, 2015 at 8:07 PM, Jerome Yang <junfeng.yang91@gmail.com>
> wrote:
> > Hi!
> >
> > I'm facing a problem.
> > I'm using SolrCloud 4.10.3, with 2 shards, each shard have 2 replicas.
> >
> > After index data to the collection, and run the same query,
> >
> > http://localhost:8983/solr/catalog/select?q=a&wt=json&indent=true
> >
> > Sometimes, it return the right,
> >
> > {
> >   "responseHeader":{
> >     "status":0,
> >     "QTime":19,
> >     "params":{
> >       "indent":"true",
> >       "q":"a",
> >       "wt":"json"}},
> >   "response":{"numFound":5,"start":0,"maxScore":0.43969032,"docs":[
> >       {},{},...
> >
> >     ]
> >
> >   }
> >
> > }
> >
> > But, when I re-run the same query, it return :
> >
> > {
> >   "responseHeader":{
> >     "status":0,
> >     "QTime":14,
> >     "params":{
> >       "indent":"true",
> >       "q":"a",
> >       "wt":"json"}},
> >   "response":{"numFound":0,"start":0,"maxScore":0.0,"docs":[]
> >   },
> >   "highlighting":{}}
> >
> >
> > Just some short word will show this kind of problem.
> >
> > Do anyone know what's going on?
> >
> > Thanks
> >
> > Regards,
> >
> > Jerome
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message