lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Adnan Yaqoob <itsad...@gmail.com>
Subject Re: CloudSolrServer : Could not find collection : gettingstarted
Date Thu, 19 Mar 2015 19:08:28 GMT
Chris,
Please find attached Dump


On Thu, Mar 19, 2015 at 12:41 PM, Chris Hostetter <hossman_lucene@fucit.org>
wrote:

>
> : Does the Solr admin UI>>cloud view show the gettingstarted collection?
> : The "graph" view might help. It _sounds_ like somehow you didn't
> : actually create the collection.
> : [Adnan]- Yes
>
> if you can see the collection in the admin ui, can you please use the
> "Dump" menu option in the "Cloud" section to get the full JSON details of
> your cloud setup and include all of that verbatim in an email?
>
> (I can't explain your problem, but those details might help folks spot
> where something went wrong)
>
>
>
> : What steps did you follow to create the collection in SolrCloud? It's
> : possible you have the wrong ZK root somehow I suppose.
> : [Adnan] - I followed the steps from reference guide -
> :
> https://cwiki.apache.org/confluence/display/solr/Getting+Started+with+SolrCloud
> :
> https://cwiki.apache.org/confluence/display/solr/Setting+Up+an+External+ZooKeeper+Ensemble
> :
> : The collection exists and active - I verified from Solr Admin - Cloud
> graph
> : as well as zkCli
> :
> : Adnan
> :
> : On Wed, Mar 18, 2015 at 8:36 PM, Erick Erickson <erickerickson@gmail.com
> >
> : wrote:
> :
> : > Does the Solr admin UI>>cloud view show the gettingstarted collection?
> : > The "graph" view might help. It _sounds_ like somehow you didn't
> : > actually create the collection.
> : >
> : > What steps did you follow to create the collection in SolrCloud? It's
> : > possible you have the wrong ZK root somehow I suppose.
> : >
> : > Best,
> : > Erick
> : >
> : > On Wed, Mar 18, 2015 at 12:32 PM, Adnan Yaqoob <itsadnan@gmail.com>
> wrote:
> : > > I'm getting following exception while trying to upload document on
> : > > SolrCloud using CloudSolrServer.
> : > >
> : > > Exception in thread "main" org.apache.solr.common.SolrException:
> : > > *Could not find collection :* gettingstarted
> : > >     at
> : >
> org.apache.solr.common.cloud.ClusterState.getCollection(ClusterState.java:162)
> : > >     at
> : >
> org.apache.solr.client.solrj.impl.CloudSolrServer.directUpdate(CloudSolrServer.java:305)
> : > >     at
> : >
> org.apache.solr.client.solrj.impl.CloudSolrServer.request(CloudSolrServer.java:533)
> : > >     at
> : >
> org.apache.solr.client.solrj.request.AbstractUpdateRequest.process(AbstractUpdateRequest.java:124)
> : > >     at
> org.apache.solr.client.solrj.SolrServer.add(SolrServer.java:116)
> : > >     at
> org.apache.solr.client.solrj.SolrServer.add(SolrServer.java:102)
> : > >     at Test.addDocumentSolrCloud(Test.java:265)
> : > >     at Test.main(Test.java:284)
> : > >
> : > > I can query through Solr admin, able to upload document using
> : > > HttpSolrServer (single instance - non cloud mode) but
> CloudSolrServer.
> : > I've
> : > > also verified the collection exists on zookeeper using zkCli command.
> : > >
> : > > Following is the code snippet
> : > >
> : > > CloudSolrServer server = new CloudSolrServer("localhost:2181");
> : > >             server.setDefaultCollection("gettingstarted");
> : > >             SolrInputDocument doc = new SolrInputDocument();
> : > >             doc.addField("id", id);
> : > >             doc.addField("name", name);
> : > >
> : > >             server.add(doc);
> : > >
> : > >             server.commit();
> : > >
> : > > Not sure what I'm missing. My Zookeeper is running externally with
> two
> : > solr
> : > > nodes on same mac
> : > >
> : > > --
> : > > Regards,
> : > > *Adnan Yaqoob*
> : >
> :
> :
> :
> : --
> : Regards,
> : *Adnan Yaqoob*
> :
>
> -Hoss
> http://www.lucidworks.com/
>



-- 
Regards,
*Adnan Yaqoob*

Mime
View raw message