lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Vinay B," <vybe3...@gmail.com>
Subject Re: Block Join Not Working - what am I doing wrong?
Date Tue, 24 Jun 2014 18:38:08 GMT
Michael, try this,

Thanks

https://www.dropbox.com/s/074p0wpjz916d78/test_core.tar.gz



On Tue, Jun 24, 2014 at 1:16 PM, Mikhail Khludnev <
mkhludnev@griddynamics.com> wrote:

> Vinay,
> pls upload your index dir somewhere, I can try to check what's wrong with
> it.
>
>
> On Tue, Jun 24, 2014 at 9:43 PM, Vinay B, <vybe3142@gmail.com> wrote:
>
> > Hi,
> > Yes, the query ATTRIBUTES.STATE:TX returns the child doc (see response
> > below) . Is there something else that I'm missing to link the parent and
> > the child? I followed your advice from my last thread and used a block
> join
> > in this attempt, but still don't see how the parent and child realize
> their
> > association. We're using solr 4.8.1
> >
> > Thanks
> >
> > Query Response
> >
> > {
> >   "responseHeader":{
> >     "status":0,
> >     "QTime":0,
> >     "params":{
> >       "indent":"true",
> >       "q":"ATTRIBUTES.STATE:TX",
> >       "wt":"json"}},
> >   "response":{"numFound":1,"start":0,"docs":[
> >       {
> >         "id":"1-A",
> >         "ATTRIBUTES.STATE":["LA",
> >           "TX"]}]
> >   }}
> >
> >
> > Raw doc dump
> >
> > {
> >   "responseHeader":{
> >     "status":0,
> >     "QTime":0,
> >     "params":{
> >       "indent":"true",
> >       "q":"*:*",
> >       "wt":"json"}},
> >   "response":{"numFound":2,"start":0,"docs":[
> >       {
> >         "id":"1-A",
> >         "ATTRIBUTES.STATE":["LA",
> >           "TX"]},
> >       {
> >         "id":"1",
> >         "content_type":"parentDocument",
> >         "_version_":1471814208097091584}]
> >   }}
> >
> >
> >
> > On Tue, Jun 24, 2014 at 10:45 AM, Mikhail Khludnev <
> > mkhludnev@griddynamics.com> wrote:
> >
> > > did you run the underneath query ATTRIBUTES.
> > > STATE:TX. does it return anything?
> > >
> > >
> > > On Tue, Jun 24, 2014 at 6:59 PM, Vinay B, <vybe3142@gmail.com> wrote:
> > >
> > > > Okay, Let me try again.
> > > >
> > > > 1. Here is some sample SolrJ code that creates a parent and child
> > > document
> > > > (I hope)
> > > > https://gist.github.com/anonymous/d03747661ef03923de74
> > > >
> > > > 2. I tried a block join query which didn't return any results (I
> tried
> > > the
> > > > "Block Join Parent Query Parser" approach described in this link
> > > > https://cwiki.apache.org/confluence/display/solr/Other+Parsers). I
> > > > expected
> > > > to get back the parent doc of a child which has ATTRIBUTES.STATE:TX,
> > > which
> > > > I did not , That is what I'm trying to figure out.
> > > >
> > > > Thanks
> > > >
> > > > http://localhost:8088/solr/test_core/select?q={!parent
> > > >
> > >
> >
> which="content_type:parentDocument"}ATTRIBUTES.STATE:TX&wt=json&indent=true
> > > >
> > > > (
> > > > equivalent to
> > > >
> > > >
> > >
> >
> http://localhost:8088/solr/test_core/select?q=%7b!parent+which%3d%22content_type%3aparentDocument%22%7dATTRIBUTES.STATE%3aTX%26wt%3djson%26indent%3dtrue
> > > > )
> > > >
> > > > Resulting in
> > > > <response>
> > > > <lst name="responseHeader">
> > > > <int name="status">0</int>
> > > > <int name="QTime">1</int>
> > > > <lst name="params">
> > > > <str name="q">
> > > > {!parent
> > > >
> > >
> >
> which="content_type:parentDocument"}ATTRIBUTES.STATE:TX&wt=json&indent=true
> > > > </str>
> > > > </lst>
> > > > </lst>
> > > > <result name="response" numFound="0" start="0"/>
> > > > </response>
> > > >
> > > >
> > > >
> > > >
> > > > On Mon, Jun 23, 2014 at 4:04 PM, Erick Erickson <
> > erickerickson@gmail.com
> > > >
> > > > wrote:
> > > >
> > > > > Well, what  do you mean by "not working"? You might review:
> > > > > http://wiki.apache.org/solr/UsingMailingLists
> > > > >
> > > > > Best,
> > > > > Erick
> > > > >
> > > > > On Mon, Jun 23, 2014 at 12:20 PM, Vinay B, <vybe3142@gmail.com>
> > wrote:
> > > > > > Hi,
> > > > > > I've been trying to experiment with block joins and parent /
> child
> > > docs
> > > > > as
> > > > > > described in this thread (input described in my first post of
the
> > > > thread,
> > > > > > .. and block join in my second post, as per the suggestions
> given).
> > > > What
> > > > > > else am I missing?
> > > > > >
> > > > > > Thanks
> > > > > >
> > > > > >
> > > > >
> > > >
> > >
> >
> http://lucene.472066.n3.nabble.com/Why-aren-t-my-nested-documents-nesting-tt4142702.html#none
> > > > >
> > > >
> > >
> > >
> > >
> > > --
> > > Sincerely yours
> > > Mikhail Khludnev
> > > Principal Engineer,
> > > Grid Dynamics
> > >
> > > <http://www.griddynamics.com>
> > >  <mkhludnev@griddynamics.com>
> > >
> >
>
>
>
> --
> Sincerely yours
> Mikhail Khludnev
> Principal Engineer,
> Grid Dynamics
>
> <http://www.griddynamics.com>
>  <mkhludnev@griddynamics.com>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message