lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From ronak kirit <ronak...@gmail.com>
Subject Re: Class not found ICUFoldingFilter (SOLR-4852)
Date Tue, 15 Apr 2014 10:34:31 GMT
Hello Shawn,

Thanks for your reply.

Yes, I have defined ${solr.solr.home} explicitly, and all the mentioned
jars present in ${solr.solr.home}/lib. solr.log also shows that those files
are getting added once (grep "icu4" solr.log). I could see the lines in
log,

INFO  - 2014-04-15 15:40:21.448; org.apache.solr.core.SolrResourceLoader;
Adding 'file:/solr/lib/icu4j-49.1.jar' to classloader
INFO  - 2014-04-15 15:40:21.454; org.apache.solr.core.SolrResourceLoader;
Adding 'file:/solr/lib/lucene-analyzers-icu-4.3.1.jar' to classloader
INFO  - 2014-04-15 15:40:21.454; org.apache.solr.core.SolrResourceLoader;
Adding 'file:/solr/lib/lucene-analyzers-morfologik-4.3.1.jar' to
classloader
INFO  - 2014-04-15 15:40:21.455; org.apache.solr.core.SolrResourceLoader;
Adding 'file:/solr/lib/lucene-analyzers-smartcn-4.3.1.jar' to classloader
INFO  - 2014-04-15 15:40:21.455; org.apache.solr.core.SolrResourceLoader;
Adding 'file:/solr/lib/lucene-analyzers-stempel-4.3.1.jar' to classloader
INFO  - 2014-04-15 15:40:21.455; org.apache.solr.core.SolrResourceLoader;
Adding 'file:/solr/lib/lucene-analyzers-uima-4.3.1.jar' to classloader

But, still, I get the same exception ICUFoldingFilter not found. However,
coping those files to WEB-INF/lib, works fine for me.

Thanks,
Ronak


On Fri, Apr 11, 2014 at 3:14 PM, ronak kirit <ronak2br@gmail.com> wrote:

> Hello,
>
> I am facing the same issue discussed at SOLR-4852. I am getting below
> error:
>
> Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class
> org.apache.lucene.analysis.icu.ICUFoldingFilter
> at
> org.apache.lucene.analysis.icu.ICUFoldingFilterFactory.create(ICUFoldingFilterFactory.java:50)
>   at
> org.apache.solr.analysis.TokenizerChain.createComponents(TokenizerChain.java:67)
>
>
> I am using solr-4.3.1. As discussed at SOLR-4852, I had all the jars at
> (SOLR_HOME)/lib and there is no reference to lib via any of solrconfig.xml
> or schema.xml.
>
> I have also tried with setting "sharedLib=foo", but that also didn't work.
> However, if  I removed all the below files:
>
> icu4j-49.1.jar
>
> lucene-analyzers-morfologik-4.3.1.jar  l
>
> ucene-analyzers-stempel-4.3.1.jar
>
> solr-analysis-extras-4.3.1.jar
>
> lucene-analyzers-icu-4.3.1.jar
>
> lucene-analyzers-smartcn-4.3.1.jar
>
> lucene-analyzers-uima-4.3.1.jar
>
> from $(solrhome)/lib and move to solr-webapp/webapp/WEB-INF/lib things are
> working fine.
>
> Any guess? Any help?
>
> Thanks,
>
> Ronak
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message