lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Markus Jelsma <markus.jel...@openindex.io>
Subject Re: Indexed, but cannot search
Date Tue, 01 Mar 2011 20:01:54 GMT
Traditionally, people forget to reindex ;)

> Hi all,
> 
> The problem was that my fields were defined as type="string" instead of
> type="text". Once I corrected that, it seems to be fixed. The only part
> that still is not working though is the search across all fields.
> 
> For example:
> 
> http://localhost:8983/solr/select/?q=type%3AMammal
> 
> Now correctly returns the records matching mammal. But if I try to do a
> global search across all fields:
> 
> http://localhost:8983/solr/select/?q=Mammal
> http://localhost:8983/solr/select/?q=text%3AMammal
> 
> I get no results returned. Here is how the schema is set up:
> 
> <field name="text" type="text" indexed="true" stored="false"
> multiValued="true"/>
> <defaultSearchField>text</defaultSearchField>
> <copyField source="*" dest="text" />
> 
> Thanks to everyone for your help so far. I think this is the last hurdle I
> have to jump over.
> 
> On Tue, Mar 1, 2011 at 12:34 PM, Upayavira <uv@odoko.co.uk> wrote:
> > Next question, do you have your "type" field set to index="true" in your
> > schema?
> > 
> > Upayavira
> > 
> > On Tue, 01 Mar 2011 11:06 -0500, "Brian Lamb"
> > 
> > <brian.lamb@journalexperts.com> wrote:
> > > Thank you for your reply but the searching is still not working out.
> > > For example, when I go to:
> > > 
> > > http://localhost:8983/solr/select/?q=*%3A*<
> > 
> > http://localhost:8983/solr/select/?q=*%3A*&version=2.2&start=0&rows=10&in
> > dent=on
> > 
> > > I get the following as a response:
> > > 
> > > <result name="response" numFound="249943" start="0">
> > > 
> > >   <doc>
> > >   
> > >     <str name="type">Mammal</str>
> > >     <str name="id">1</str>
> > >     <str name="genus">Canis</str>
> > >   
> > >   </doc>
> > > 
> > > </response>
> > > 
> > > (plus some other docs but one is enough for this example)
> > > 
> > > But if I go to
> > > http://localhost:8983/solr/select/?q=type%3A<
> > 
> > http://localhost:8983/solr/select/?q=*%3A*&version=2.2&start=0&rows=10&in
> > dent=on
> > 
> > > Mammal
> > > 
> > > I only get:
> > > 
> > > <result name="response" numFound="0" start="0">
> > > 
> > > But it seems that should return at least the result I have listed
> > > above. What am I doing incorrectly?
> > > 
> > > On Mon, Feb 28, 2011 at 6:57 PM, Upayavira <uv@odoko.co.uk> wrote:
> > > > q=dog is equivalent to q=text:dog (where the default search field is
> > > > defined as text at the bottom of schema.xml).
> > > > 
> > > > If you want to specify a different field, well, you need to tell it
> > > > :-)
> > > > 
> > > > Is that it?
> > > > 
> > > > Upayavira
> > > > 
> > > > On Mon, 28 Feb 2011 15:38 -0500, "Brian Lamb"
> > > > 
> > > > <brian.lamb@journalexperts.com> wrote:
> > > > > Hi all,
> > > > > 
> > > > > I was able to get my installation of Solr indexed using dataimport.
> > > > > However,
> > > > > I cannot seem to get search working. I can verify that the data is
> > 
> > there
> > 
> > > > > by
> > 
> > > > > going to:
> > http://localhost:8983/solr/select/?q=*%3A*&version=2.2&start=0&rows=10&in
> > dent=on
> > 
> > > > > This gives me the response: <result name="response"
> > > > > numFound="234961" start="0">
> > > > > 
> > > > > But when I go to
> > 
> > http://localhost:8983/solr/select/?q=dog&version=2.2&start=0&rows=10&inde
> > nt=on
> > 
> > > > > I get the response: <result name="response" numFound="0" start="0">
> > > > > 
> > > > > I know that dog should return some results because it is the first
> > 
> > result
> > 
> > > > > when I select all the records. So what am I doing incorrectly that
> > 
> > would
> > 
> > > > > prevent me from seeing results?
> > > > 
> > > > ---
> > > > Enterprise Search Consultant at Sourcesense UK,
> > > > Making Sense of Open Source
> > 
> > ---
> > Enterprise Search Consultant at Sourcesense UK,
> > Making Sense of Open Source

Mime
View raw message