lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Luke Tebbs <l...@staffing-systems.co.uk>
Subject Re: Localsolr with Dismax
Date Thu, 02 Sep 2010 16:21:55 GMT
Thanks Dan,
That seems to have moved things forwards, however if I do this I get two 
<result> sets, presumably one from localsolr and one from dismax.

e.g -
<response>
<responseHeader>
<status>0</status>
<QTime>116</QTime>
</responseHeader>
<result name="response" numFound="358" start="0">
...
</result>
<result name="response" numFound="8207" start="0">
...
</result>
</response>

Also it seems to explode with a NullPointerException if I dare to try 
and sort by distance - 

INFO: [testCore] webapp=/solr path=/select 
params={sort=geo_distance+asc&q=some+phrase&radius=30&long=-0.1262362&qt=geo&wt=javabin&lat=51.5001524&rows=0&version=1}

status=500 QTime=123
02-Sep-2010 16:44:50 org.apache.solr.common.SolrException log
SEVERE: java.lang.NullPointerException
    at 
org.apache.lucene.spatial.tier.DistanceFieldComparatorSource$DistanceScoreDocLookupComparator.copy(DistanceFieldComparatorSource.java:105)
    at 
org.apache.lucene.search.TopFieldCollector$OneComparatorNonScoringCollector.collect(TopFieldCollector.java:84)
    at 
org.apache.lucene.search.BooleanScorer2.score(BooleanScorer2.java:292)
    ....

I don't know if these are related - perhaps it's trying to compare 
against the dismax records that don't have a geo_distance?
Did you get anything like this?

Luke

dan whelan wrote:
>  I experienced the same issue. The localsolr site says to configure 
> like this:
>
> <arr name="components">
> <str>localsolr</str>
> <str>facet</str>
> <str>mlt</str>
> <str>highlight</str>
> <str>debug</str>
> </arr>
>
> but the default solr components are (note the above config is missing 
> query):
>
> query
> facet
> mlt
> highlight
> stats
> debug
>
> I fixed it by doing this instead
>
> <arr name="first-components">
> <str>localsolr</str>
> </arr>
>
>
>
>
>
> On 9/2/10 4:15 AM, Luke Tebbs wrote:
>> Anyone?
>>
>> I'm really lost as to what to do here... if anyone has any experience 
>> with this
>> or even ideas of things to try I'd really appreciate your input.
>>
>> It seems like what I'm trying to do should work but for some reason 
>> 'defType' seems to be
>> ignored....
>>
>> Thankyou
>>
>> Luke
>>
>> -------- Original Message -------
>>
>> Does anyone have any experience with getting dismax to work with a 
>> geospatial (localsolr) search?
>>
>> I have the following configuration -
>>
>> ....
>> <requestHandler name="standard" class="solr.SearchHandler" 
>> default="true">
>> <lst name="defaults">
>> <str name="defType">dismax</str>
>> <str name="qf">title description^0.5</str>
>> <str name="pf">title description^0.5</str>
>> <str name="mm">0%</str>
>> <str name="tie">0.1</str>
>> </lst>
>> </requestHandler>
>>
>> <requestHandler name="geo" class="solr.SearchHandler">
>> <lst name="defaults">
>> <str name="defType">dismax</str>
>> <str name="qf">title description^0.5</str>
>> <str name="pf">title description^0.5</str>
>> <str name="mm">0%</str>
>> <str name="tie">0.1</str>
>> </lst>
>> <arr name="components">
>> <str>localsolr</str> <str>facet</str>
>> <str>mlt</str>
>> <str>highlight</str>
>> <str>debug</str>
>> </arr>
>> </requestHandler>
>> ....
>>
>> All of the location searching works fine, as does the normal search, 
>> but when using the "geo" handler the textual search seems to be using 
>> the standard search handler and only the title field is searched.
>>
>> I'm a bit stumped on this one, any help would be greatly appreciated.
>>
>> Luke
>>
>


Mime
View raw message