lucene-solr-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Mani EZZAT <mani.ez...@arisem.com>
Subject Re: Warning : no lockType configured for...
Date Mon, 01 Mar 2010 07:30:47 GMT
Anyone got an idea ? I'm stuck on this and I can't find the solution

Mani EZZAT wrote:
> Hello,
>
> I have this warning even if (I think) everything is setted correctly
>
> I'm dynamically creating cores with a new index, using the same schema 
> and solrconfig.xml
> I looked at the solr code (SolrCore, Config, SolrConfig, SolrIndexWriter 
> etc...) and everything seems fine to me.
>
> The log proves me that the solrconfig.xml is correctly loaded each 
> tiime, with the lockType setted (in default AND main index)
>
> Here's a sample of the log :
>
> 2010-02-24 16:24:54,161 DEBUG [Config] solrconfig.xml 
> indexDefaults/writeLockTimeout=1000
> 2010-02-24 16:24:54,162 DEBUG [Config] solrconfig.xml 
> indexDefaults/commitLockTimeout=10000
> 2010-02-24 16:24:54,163 DEBUG [Config] solrconfig.xml 
> indexDefaults/lockType=simple
> 2010-02-24 16:24:54,163 DEBUG [PooledConnectionFactory] Reusing old 
> connection Socket[addr=/127.0.0.1,port=20000,localport=52198]
> 2010-02-24 16:24:54,164 DEBUG [Config] solrconfig.xml missing optional 
> indexDefaults/mergePolicy
> 2010-02-24 16:24:54,165 DEBUG [Config] solrconfig.xml missing optional 
> indexDefaults/mergeScheduler
> 2010-02-24 16:24:54,167 DEBUG [Config] solrconfig.xml missing optional 
> indexDefaults/luceneAutoCommit
> 2010-02-24 16:24:54,167 DEBUG [Config] solrconfig.xml 
> mainIndex/useCompoundFile=false
> 2010-02-24 16:24:54,169 DEBUG [Config] solrconfig.xml missing optional 
> mainIndex/maxBufferedDocs
> 2010-02-24 16:24:54,170 DEBUG [Config] solrconfig.xml 
> mainIndex/maxMergeDocs=2147483647
> 2010-02-24 16:24:54,170 DEBUG [PooledConnectionFactory] Reusing old 
> connection Socket[addr=/127.0.0.1,port=20000,localport=52198]
> 2010-02-24 16:24:54,171 DEBUG [Config] solrconfig.xml 
> mainIndex/mergeFactor=10
> 2010-02-24 16:24:54,172 DEBUG [Config] solrconfig.xml missing optional 
> mainIndexramBufferSizeMB
> 2010-02-24 16:24:54,173 DEBUG [Config] solrconfig.xml 
> mainIndex/maxFieldLength=10000
> 2010-02-24 16:24:54,174 DEBUG [Config] solrconfig.xml missing optional 
> mainIndex/writeLockTimeout
> 2010-02-24 16:24:54,175 DEBUG [Config] solrconfig.xml missing optional 
> mainIndex/commitLockTimeout
> 2010-02-24 16:24:54,176 DEBUG [Config] solrconfig.xml 
> mainIndex/lockType=simple
> 2010-02-24 16:24:54,177 DEBUG [Config] solrconfig.xml missing optional 
> mainIndex/mergePolicy
>
> ...
>
> and some a little after we can see :
>
> 2010-02-24 16:24:54,218 INFO  [Config] Loaded SolrConfig: solrconfig.xml
>
> So I think I can assume that the solrconfig.xml is correctly parsed for 
> each new core (Those logs are written each time a new core is created)
>
> But I still keep getting those warning :
>
> 2010-02-24 16:24:54,520 INFO  [SolrCore] [core1] Searching for 
> listeners: //listener[@event="firstSearcher"]
> 2010-02-24 16:24:54,522 INFO  [SolrCore] [core1] Added 
> SolrEventListener: 
> org.apache.solr.core.QuerySenderListener{queries=[{q=fast_warm,start=0,rows=10}, 
> {q=static firstSearcher warming query from solrconfig.xml}]}
> 2010-02-24 16:24:54,522 INFO  [SolrCore] [core1] Searching for 
> listeners: //listener[@event="newSearcher"]
> 2010-02-24 16:24:54,524 INFO  [SolrCore] [core1] Added 
> SolrEventListener: 
> org.apache.solr.core.QuerySenderListener{queries=[{q=solr,start=0,rows=10}, 
> {q=rocks,start=0,rows=10}, {q=static newSearcher warming query from 
> solrconfig.xml}]}
> 2010-02-24 16:24:54,525 DEBUG [Config] solrconfig.xml 
> mainIndex/deletionPolicy/@class=solr.SolrDeletionPolicy
> 2010-02-24 16:24:54,526 DEBUG [Config] solrconfig.xml 
> mainIndex/unlockOnStartup=false
> 2010-02-24 16:24:54,527 WARN  [SolrCore] [core1] Solr index directory 
> '/home/dev/Desktop/athena-alerts-server-zip-1.0.8/athena-alerts-server/multicore/core1/data/index'

> doesn't exist. Creating new index...
> 2010-02-24 16:24:54,540 WARN  [SolrIndexWriter] No lockType configured 
> for 
> /home/dev/Desktop/athena-alerts-server-zip-1.0.8/athena-alerts-server/multicore/core1/data/index/

> assuming 'simple'
> 2010-02-24 16:24:54,618 DEBUG [SolrIndexWriter] Opened Writer 
> SolrCore.initIndex
> 2010-02-24 16:24:54,619 DEBUG [SolrIndexWriter] Closing Writer 
> SolrCore.initIndex
>
> The first warning is ok, beacause I create a new empty index each time.
> But I don't understand why I have the 2nd about the lockType. It is 
> correctly set and loaded.
>
> Do you have any idea why this is happening ?
>
> (btw, i'm using Solr Revision 772051)
>
> Best regards,
>
> EZZAT Mani
>
>
>   


Mime
View raw message