lucene-ruby-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Aaron Suggs" <aa...@ktheory.com>
Subject Re: Solr::Connection.add XML responses and Solr::Response::Xml
Date Tue, 12 Jun 2007 21:16:04 GMT
Ah. I did have something wrong in my solrconfig.xml. Namely, I needed
to add the line:

<requestHandler name="/update" class="solr.XmlUpdateRequestHandler" />

Thanks!

-Aaron

On 6/12/07, Erik Hatcher <erik@ehatchersolutions.com> wrote:
> Aaron,
>
> I'm using the trunk version of Solr and getting this response from
> posting one of the example files:
>
> $ curl http://localhost:8983/solr/update --data-binary @solr.xml  -H
> 'Content-type:text/xml;
> <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
> <response>
> <lst name="responseHeader"><int name="status">0</int><int
> name="QTime">26</int></lst>
> </response>
>
> Are you perhaps using an older solrconfig.xml file?   Try using the
> one from the Solr example configuration and see if that changes
> things for you.
>
>         Erik
>
>
>
> On Jun 12, 2007, at 3:23 PM, Aaron Suggs wrote:
>
> > Hi all,
> >
> > The XML response that Solr returns after successfully adding documents
> > to the index appears to differ from the response solr-ruby expects.
> >
> > Solr version 1.1 and 1.2 return the following XML snippet after
> > successfully indexing a document:
> >
> > <result status="0"></result>
> >
> > However, solr-ruby's Solr::Response::Xml class expects something along
> > the lines of:
> >
> > <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
> > <response>
> > <lst name="responseHeader"><int name="status">0</int><int
> > name="QTime">2</int></lst>
> > </response>
> >
> > (see the comments in solr/response/xml.rb)
> >
> > Since Solr's XML response differs from what solr-ruby expects, the
> > Solr::Connection.add returns false, even though the document was
> > committed successfully.
> >
> > While trying to track down where things diverged, I see the following
> > in Solr 1.1's changelog:
> >
> > "The XML response format when adding multiple documents to the
> > collection
> > in a single <add> command has changed to return a single <result>."
> >
> > Is it a bug/misconfiguration on my part that Solr is returning
> > unexpected XML; or is solr-ruby expecting the wrong response?
> >
> > Cheers,
> > Aaron Suggs
>
>

Mime
View raw message