lucene-java-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Frank Moss <frankmoss1...@gmail.com>
Subject Re: SIGSEGV when indexing documents.
Date Wed, 11 Jan 2012 09:02:46 GMT
4gb is the initial heap size. Are you  thinking about Xss?  I will try it
as well as the rest of your suggestions and post back the results.

Thanks.


On Wed, Jan 11, 2012 at 9:56 AM, Dawid Weiss <dawid.weiss@gmail.com> wrote:

> The dump you're getting indicates a sigserv in a garbage collection.
> This isn't unlikely (there are bugs in there as well), but less likely
> than a hardware error on your side... at least in my opinion. I would
> experiment with the following:
>
> 1) do you really need a 4gb max stack? Seems weird to me.
> 2) collect the dump from jrockit; is it something related to memory
> collection? If so this would suggest memory issues again
> 3) try ibm j9 and see if you can reproduce the problem. If so, again
> -- I'd double check the hardware.
> 4) collect more dumps from hotspot (same version) and compare them
> against each other; is the problem recurring in the same place
> (gc-related)? If so, then run with the -fastdebug VM (unfortunately
> you'll probably need to build this one yourself these days) and make
> the core dump available to gc mailing list folks, they'll be able to
> investigate.
>
> Dawid
>
> On Wed, Jan 11, 2012 at 9:50 AM, Frank Moss <frankmoss1950@gmail.com>
> wrote:
> > Thanks for your quick reply.
> >
> > As I said, it happens with the latest version of VM, i.e, both
> > "jdk1.6.0_30" and "jdk1.7.0_02"
> >
> > The memory is not an ECC one it seems.
> >
> > I have a kit of this (3*4GB * 2 = 24GB):
> >
> > http://www.kingston.com/datasheets/KHX1600C9S3K2_8GX.pdf
> >
> > On Wed, Jan 11, 2012 at 9:33 AM, Dawid Weiss <dawid.weiss@gmail.com>
> wrote:
> >
> >> This is a fairly old VM you're running with, but if you get the same
> >> error with jrockit then I would assume it's a hardware problem. Any
> >> other software crashing? Do you have ECC-memory? Have you tried IBM's
> >> J9 VM as well maybe?
> >>
> >> Dawid
> >>
> >>
> >> On Wed, Jan 11, 2012 at 9:28 AM, Frank Moss <frankmoss1950@gmail.com>
> >> wrote:
> >> > I have a collection of 50 million documents and I hit the SIGSEGV
> error.
> >> > For every 10000 documents I perform commit.
> >> > The logs and the question has been posted to SO here:
> >> http://bit.ly/xyZUEG
> >> > where I was encouraged to post this question to this mailing list.
> >> >
> >> > I have tested with different versions of java both in 6.0 and 7.0
> release
> >> > lines (including older versions). I get the same error when running
> with
> >> > Jrockit jvm.
> >> > Memory test was ok.
> >> >
> >> > Anybody had similar issue? Any tips?
> >> >
> >> > Thanks.
> >> > Regards,
> >> > FM
> >>
> >> ---------------------------------------------------------------------
> >> To unsubscribe, e-mail: java-user-unsubscribe@lucene.apache.org
> >> For additional commands, e-mail: java-user-help@lucene.apache.org
> >>
> >>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: java-user-unsubscribe@lucene.apache.org
> For additional commands, e-mail: java-user-help@lucene.apache.org
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message