lucene-java-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Otis Gospodnetic <otis_gospodne...@yahoo.com>
Subject Re: write.lock
Date Thu, 11 Dec 2003 11:53:11 GMT
I don't think there was a follow-up to this.

Aaron, please provide a listing of the directory that you are using in
IndexWriter constructor.  Is it empty?  What are permissions on it?
When the exception occurs, a file called write.lock should remain in
the directory.  Can you ls -al that file?  Is this Lucene 1.3*?

Maybe you solved the problem already.  This is unlikely a Lucene bug.

Otis



--- Aaron Galea <agale@nextgen.net.mt> wrote:
> Hi
> 
> I am starting to get an error about a write.lock in lucene when
> creating an index in an empty directory. It used to work fine before
> but now it started to occur and as far as I know I didn't touch
> anything. Printing out the stack trace from the excpetion thrown I
> get the following :
> 
> java.io.IOException: couldn't delete write.lock
>         at org.apache.lucene.store.FSDirectory.create(Unknown Source)
>         at org.apache.lucene.store.FSDirectory.getDirectory(Unknown
> Source)
>         at org.apache.lucene.store.FSDirectory.getDirectory(Unknown
> Source)
>         at org.apache.lucene.index.IndexWriter.<init>(Unknown Source)
>         at
> qa.answerextraction.AnswerExtractionImpl.processDocument(Unknown
> Source)
>         at
> qa.answerextraction.AnswerExtractionServerPOA._invoke(Unknown Source)
>        at org.jacorb.poa.RequestProcessor.invokeOperation(Unknown
> Source)
>         at org.jacorb.poa.RequestProcessor.process(Unknown Source)
>         at org.jacorb.poa.RequestProcessor.run(Unknown Source)
> 
> The code creating this problem is:
> 
>                 IndexWriter writer;
> 
>                 try {
>                     writer = new IndexWriter(indexLocation,
> sa,false);
>                 } catch (java.io.IOException e) {                    
>                     writer = new IndexWriter(indexLocation, sa,true);
>                 }
> 
> This problem only happens when indexing the very first file. After
> that it works fine. All that seems it needs in the directory is a
> "segments" file. 
> 
> Could anyone explain to me the problem or what I am doing wrong in
> it?
> 
> regards 
> Aaron 


__________________________________
Do you Yahoo!?
New Yahoo! Photos - easier uploading and sharing.
http://photos.yahoo.com/

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: lucene-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: lucene-user-help@jakarta.apache.org


Mime
View raw message