lucene-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject DO NOT REPLY [Bug 21149] New: - QueryParser does not handle the Stemmer very well
Date Fri, 27 Jun 2003 16:57:49 GMT
DO NOT REPLY TO THIS EMAIL, BUT PLEASE POST YOUR BUG 
RELATED COMMENTS THROUGH THE WEB INTERFACE AVAILABLE AT
<http://nagoya.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=21149>.
ANY REPLY MADE TO THIS MESSAGE WILL NOT BE COLLECTED AND 
INSERTED IN THE BUG DATABASE.

http://nagoya.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=21149

QueryParser does not handle the Stemmer very well

           Summary: QueryParser does not handle the Stemmer very well
           Product: Lucene
           Version: 1.2
          Platform: All
        OS/Version: All
            Status: NEW
          Severity: Normal
          Priority: Other
         Component: QueryParser
        AssignedTo: lucene-dev@jakarta.apache.org
        ReportedBy: jacob@niku.com


When I use an Anaylizer with the PorterStemFilter for indexing 
and the same Anaylizer  for searching, I am unable to find stemmed words.
Example: I have a document with the word "running" or the
word "values".  I think it is getting indexed correctly ( "ing" and "es"
being removed), however when I enter the same word in the search "values", 
for example, it is not found.  But, if I then enter "valu" as a search
parameter, it is found.   So, I am guessing that the stemming is not
being done by the QueryParser.  Also, I have the same problem with the
GermanStemFilter as well.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: lucene-dev-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: lucene-dev-help@jakarta.apache.org


Mime
View raw message