logging-log4net-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Mohkam Singh Sawhney <singh...@yahoo.com>
Subject Log4Net v2.0.8 - SMTP appender not relaying emails on Windows Server 2003
Date Sun, 12 Nov 2017 10:36:43 GMT
We were using Log4Net v1.2.13.0 with an application that targets .net framework 4 on windows
server 2003, Below is the SmptAppender configuration (hiding our production values with xxxx).
We were able to receive email on 'FATAL' log entry.
    <appender name="SmtpAppender" type="log4net.Appender.SmtpAppender">      <to
value="xxxx" />      <from value="xxxx" />      <subject type="log4net.Util.PatternString"
value="xxxx" />      <smtpHost value="xxxx" />      <username value="xxxx"
/>      <password value="xxxx" />      <authentication value="Basic" /><bufferSize
value="5" /><lossy value="true" /><evaluator type="log4net.Core.LevelEvaluator"> 
      <threshold value="FATAL" />      </evaluator><layout type="log4net.Layout.PatternLayout"> 
      <conversionPattern value="%newline%date %-5level [%logger] %message%newline%exception%newline"
/>      </layout>    </appender>
We recently updated our application to use Log4Net v2.0.8, with the same configuration for
SmptAppender . After this update, we stopped receiving emails. On enabling the internal log4Net
logging, the below error was logged.
log4net: Created Appender [SmtpAppender]log4net: Adding appender named [SmtpAppender] to logger
[root].log4net: Hierarchy Threshold []log4net:ERROR [SmtpAppender] ErrorCode: GenericFailure.
Failed in DoAppendSystem.TypeLoadException: Could not load type 'System.Security.Claims.ClaimsIdentity'
from assembly 'mscorlib, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089'. 
 at log4net.Core.LoggingEvent.get_UserName()   at log4net.Core.LoggingEvent.FixVolatileData(FixFlags
flags) in c:\log4net\tags\2.0.8RC1\src\Core\LoggingEvent.cs:line 1341   at log4net.Appender.BufferingAppenderSkeleton.Append(LoggingEvent
loggingEvent) in c:\log4net\tags\2.0.8RC1\src\Appender\BufferingAppenderSkeleton.cs:line 483 
 at log4net.Appender.AppenderSkeleton.DoAppend(LoggingEvent loggingEvent) in c:\log4net\tags\2.0.8RC1\src\Appender\AppenderSkeleton.cs:line
317log4net: Shutdown called on Hierarchy [log4net-default-repository]
If we revert back to Log4Net v1.2.13.0, we start receiving emails as expected. Please advise
how can we resolve the issue with version 2.0.8.

Thanks and Regards
Mohkam Singh

Mime
View raw message