logging-log4net-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ron Grabowski <rongrabow...@yahoo.com>
Subject Re: Log4Net stopping
Date Wed, 19 Mar 2008 21:41:02 GMT
Does logging stop on both the ConsoleAppender and the RollingLogFileAppender?

----- Original Message ----
From: Robin Shahan <Robin.Shahan@goldmail.com>
To: Log4NET User <log4net-user@logging.apache.org>
Sent: Wednesday, March 19, 2008 2:40:40 PM
Subject: RE: Log4Net stopping

  font-face {
font-family:Cambria Math;}
font-face {
font-family:Calibri;}
font-face {
font-family:Tahoma;}

P.MsoNormal {
FONT-SIZE:11pt;MARGIN:0in 0in 0pt;FONT-FAMILY:"Calibri", "sans-serif";}
LI.MsoNormal {
FONT-SIZE:11pt;MARGIN:0in 0in 0pt;FONT-FAMILY:"Calibri", "sans-serif";}
DIV.MsoNormal {
FONT-SIZE:11pt;MARGIN:0in 0in 0pt;FONT-FAMILY:"Calibri", "sans-serif";}
A:link {
COLOR:blue;TEXT-DECORATION:underline;}
SPAN.MsoHyperlink {
COLOR:blue;TEXT-DECORATION:underline;}
A:visited {
COLOR:purple;TEXT-DECORATION:underline;}
SPAN.MsoHyperlinkFollowed {
COLOR:purple;TEXT-DECORATION:underline;}
P.MsoAcetate {
FONT-SIZE:8pt;MARGIN:0in 0in 0pt;FONT-FAMILY:"Tahoma", "sans-serif";}
LI.MsoAcetate {
FONT-SIZE:8pt;MARGIN:0in 0in 0pt;FONT-FAMILY:"Tahoma", "sans-serif";}
DIV.MsoAcetate {
FONT-SIZE:8pt;MARGIN:0in 0in 0pt;FONT-FAMILY:"Tahoma", "sans-serif";}
SPAN.BalloonTextChar {
FONT-FAMILY:"Tahoma", "sans-serif";}
SPAN.EmailStyle19 {
COLOR:windowtext;FONT-FAMILY:"Calibri", "sans-serif";}
SPAN.EmailStyle20 {
COLOR:#5f497a;FONT-FAMILY:"Calibri", "sans-serif";}
SPAN.EmailStyle21 {
COLOR:#5f497a;FONT-FAMILY:"Calibri", "sans-serif";}
.MsoChpDefault {
FONT-SIZE:10pt;}
DIV.Section1 {
}
When I turn on the internal debugging, the logging works every time. When I turn it off, it
doesn't. I'm enabled this feature following the instructions in the link below.
 
Does anybody have any ideas at all? 
 
Thanks,
Robin 


From: Robin Shahan [mailto:Robin.Shahan@goldmail.com]
Sent: Wed 3/19/2008 10:51 AM
To: Log4NET User; Log4NET User
Subject: RE: Log4Net stopping


The upload is spun off in a separate thread. We had another occurrence this morning where
it stopped logging as soon as the user authenticated. This is not in a separate thread. 
 
I found this link, and it has some info about running internal debugging while logging; has
anyone tried this? 
 
http://logging.apache.org/log4net/release/faq.html
 
Thanks,
Robin


From: Dean Fiala [mailto:dfiala@celadonlabs.com]
Sent: Wed 3/19/2008 9:13 AM
To: 'Log4NET User'
Subject: RE: Log4Net stopping


Hmmm, doesn't sound like you are bombarding the logger, but a few large file tests would be
my next step.
 
By large messages, I meant a couple of kilobytes, that's only really variably sized bit of
the log entry.
 
Another question.  Does this file upload happen on the application's main thread, or is it
spun off in a separate thread?
 
Finally, is the rolling file log being accessed by anything else in the application?
 
Dean
 


From: Robin Shahan [mailto:Robin.Shahan@goldmail.com] 
Sent: Wednesday, March 19, 2008 12:01 PM
To: Log4NET User
Subject: RE: Log4Net stopping



It uploads the file in chunks, so it prints out a log entry with each chunk. So maybe it’s
not “a lot of logging” by other people’s standards, but it’s probably where the most
logging occurs in our app. It depends on the size of the file. We’re testing with pretty
small ones (no patience), so the last one I did was 156 lines of logging. It is just statements
like “hitting the refresh code”, “posting chunk”, “chunk #23 posted”, “chunk
23 successful”. It prints the date/time and routing that logged the entry.
 
As far as I know, we don’t have any large individual messages (how do you define large?),
but I’ll see. It’s weird because as far as I know, that code hasn’t been mucked with,
and it has been working just fine. Or so we think. Luckily, we use TFS, so I can tell if someone’s
changed it, and if so, how. 
 
Thanks, 
Robin
 
From: Dean Fiala [mailto:dfiala@celadonlabs.com] 
Sent: Wednesday, March 19, 2008 8:38 AM
To: 'Log4NET User'
Subject: RE: Log4Net stopping


 
OK,
Hard to tell how it is related without seeing what you are logging, but since that is your
best guess, might as well follow up in that direction. Can you quantify "a lot of logging"?
 Are you attempting to log a large section of the file that is being uploaded?  Or some other
large individual message during the process?  That's where I'd look since it seems to be appender
indepenent.  
 


Dean


From: Robin Shahan [mailto:Robin.Shahan@goldmail.com] 
Sent: Wednesday, March 19, 2008 11:12 AM
To: Log4NET User
Subject: RE: Log4Net stopping
The file is being uploaded to our servers via web services. I don’t see how it can be related
(it’s not a new feature), but that is the pattern we’re seeing -- logging stops for some
people after they’ve uploaded. One thing to note: There is a lot of logging done during
the upload process.
 
One other thing – I remembered last night that I’ve seen this in one other case. I put
some logging statements in this click event in a user control once, and it wouldn’t output
the statements. I ended up putting in messageboxes to get the information I was looking for.
 
And the other programmer who has seen this problem said the log messages don’t show up in
the Output window in Visual Studio either.
 
Here is our configuration file. I didn’t add the logging to our application, another programmer
did, who is long gone. So I don’t know a whole lot about log4net, except how it’s set
up in our app (it starts first thing), where the logs go, and how to write to the log. That,
and it’s worked great right up to this moment. 
 
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<log4net>
  <appender name="ConsoleAppender" type="log4net.Appender.ConsoleAppender">
    <layout type="log4net.Layout.PatternLayout">
      <conversionPattern value="%date %-5level %logger (%L) [%ndc] - %message%newline"
/>
    </layout>
  </appender>
  <appender name="RollingLogFileAppender" type="log4net.Appender.RollingFileAppender">
    <file value="D:\RobinShahan\GoldMail\GoldMailLog.txt" />
    <staticLogFileName value="true" />
    <appendToFile value="true" />
    <rollingStyle value="Size" />
    <maxSizeRollBackups value="5" />
    <maximumFileSize value="1MB" />
    <layout type="log4net.Layout.PatternLayout">
      <conversionPattern value="GMLog#%date;%-5level;%logger(%L);%message#End%newline"
/>
    </layout>
  </appender>
  <root>
    <level value="DEBUG" />
    <appender-ref ref="ConsoleAppender" />
    <appender-ref ref="RollingLogFileAppender" />
  </root>
</log4net>
 
Thanks,
Robin Shahan
GoldMail.com
From: Dean Fiala [mailto:dfiala@celadonlabs.com] 
Sent: Wednesday, March 19, 2008 5:56 AM
To: 'Log4NET User'
Subject: RE: Log4Net stopping


 
Robin,
No answers, but some questions: Is the file being uploaded to the same directory as the log?
 Dose the size of the file being uploaded matter? Which appenders are you using?
 
Regards,
 
Dean Fiala
 
 

From: Robin Shahan [mailto:Robin.Shahan@goldmail.com] 
Sent: Tuesday, March 18, 2008 8:53 PM
To: log4net-user@logging.apache.org
Subject: Log4Net stopping
We are using log4net to do logging in a .Net 2.0 application. We have used it successfully
for about 6 months. Then today, we discovered that sometimes it just stops working. It still
goes through the statements to write to the log, but it doesn’t actually write anything
anywhere. The users have to close our application and re-open it to start the logging off
again. 
 
The action that happens right before it stops is uploading a file via web services. The file
succeeds, and shortly thereafter it stops logging. I don’t know if that’s coincidence
or what. We are not seeing this on all the customers, just some, and for those, some are intermittent
and some are always happening.
 
We are running the most current version (1.2.10).
 
Any help would be greatly appreciated.
 
Robin Shahan
Sr. Software Engineer
GoldMail, Inc.
robin.shahan@goldmail.com 
 







Mime
View raw message