karaf-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Patrick Magon <pma...@gmail.com>
Subject Re: Problems creating instances in 4.1.1
Date Tue, 16 May 2017 08:22:17 GMT
Hello,

I'm using 4.1.1...

On Tue, May 16, 2017 at 1:15 AM, Jean-Baptiste Onofré <jb@nanthrax.net>
wrote:

> Hi Patrick,
>
> Are you using 4.1.1-SNAPSHOT or released 4.1.1 version ?
>
> Just before 4.1.1 release, I fixed couple of issues on instances
> (KARAF-4996 and KARAF-5018).
>
> Regards
> JB
>
> On 05/15/2017 05:55 PM, Patrick Magon wrote:
>
>> Hello,
>>
>> I have several problems creating a new karaf instance (using jdk8 on
>> linux):
>>
>>> instance:create node1
>>> instance:start node1
>>>
>>
>> PROBLEM 1
>> -----------------
>>
>> I get many warnings like these when starting the new instance:
>>
>> 2017-05-15T15:19:52,077 | WARN  | pool-2-thread-2  | AetherBasedResolver
>>      | 4 - org.ops4j.pax.url.mvn - 2.5.2 | Error resolving artifact
>> org.apache.karaf.features:enterprise:xml:features:4.1.1-SNAPSHOT: [Could
>> not
>> find artifact org.apache.karaf.features:ente
>> rprise:xml:features:4.1.1-SNAPSHOT
>> in apache (http://repository.apache.org/content/groups/snapshots-group/
>> <http://repository.apache.org/content/groups/snapshots-group/>), Could
>> not find
>> artifact org.apache.karaf.features:enterprise:xml:features:4.1.1-SNAPSHOT
>> in
>> sonatype.snapshots.deploy
>> (https://oss.sonatype.org/content/repositories/snapshots/
>> <https://oss.sonatype.org/content/repositories/snapshots/>), Could not
>> find
>> artifact org.apache.karaf.features:enterprise:xml:features:4.1.1-SNAPSHOT
>> in
>> ops4j.sonatype.snapshots.deploy
>> (https://oss.sonatype.org/content/repositories/ops4j-snapshots/
>> <https://oss.sonatype.org/content/repositories/ops4j-snapshots/>)]
>> java.io.IOException: Error resolving artifact
>> org.apache.karaf.features:enterprise:xml:features:4.1.1-SNAPSHOT: [Could
>> not
>> find artifact org.apache.karaf.features:ente
>> rprise:xml:features:4.1.1-SNAPSHOT
>> in apache (http://repository.apache.org/content/groups/snapshots-group/
>> <http://repository.apache.org/content/groups/snapshots-group/>), Could
>> not find
>> artifact org.apache.karaf.features:enterprise:xml:features:4.1.1-SNAPSHOT
>> in
>> sonatype.snapshots.deploy
>> (https://oss.sonatype.org/content/repositories/snapshots/
>> <https://oss.sonatype.org/content/repositories/snapshots/>), Could not
>> find
>> artifact org.apache.karaf.features:enterprise:xml:features:4.1.1-SNAPSHOT
>> in
>> ops4j.sonatype.snapshots.deploy
>> (https://oss.sonatype.org/content/repositories/ops4j-snapshots/
>> <https://oss.sonatype.org/content/repositories/ops4j-snapshots/>)]
>> ...
>>
>>
>> It seems that the newly created instance still contains references on
>> SNAPSHOT
>> version ( 4.1.1-SNAPSHOT):
>> .../instances/node1/etc/distribution.info <http://distribution.info/>
>> .../instances/node1/etc/config.properties
>>
>> By removing references on "4.1.1-SNAPSHOT", I dont get these warnings...
>>
>>
>> PROBLEM 2
>> -----------------
>> I get many:
>> java.lang.NoClassDefFoundError: javax/annotation/Priority
>>         at
>> org.apache.cxf.jaxrs.utils.AnnotationUtils.getBindingPriorit
>> y(AnnotationUtils.java:85)
>> ~[?:?]
>> ...
>>
>> I can fix this issue by using version 1.0 of javax.annotation instead of
>> 1.2 in
>> the file
>>
>> .../instances/node1/etc/config.properties
>>
>> PROBLEM 3
>> ------------------
>> karaf@root()> instance:connect node1
>> Connecting to host localhost on port 8107
>> Connecting to unknown server. Automatically adding to known hosts.
>> Storing the server key in known_hosts.
>> Password:  *****
>>
>> I dont get the shell on node1 instance (it is just getting stuck here...)
>> In the logs, I see:
>> [2017-05-15T15:55:45,586][INFO ][][ServerUserAuthService           ]
>> Session
>> karaf@/127.0.0.1:42630 <http://127.0.0.1:42630/> authenticated
>>
>> a CTRL+D give me
>> karaf@root()>
>> Error executing command: java.io.IOException: Pipe closed
>> pmg@wspmg:
>>
>> However, "ssh -p 8107 karaf@localhost" work perfecty...
>>
>>
>> PROBLEM 4 (or question)
>> ------------------------------------
>>
>> I was used to the behavior in 4.0.8 to use ctrl+C in the shell (to cancel
>> what I
>> just typed...)
>> In 4.1.1, It exits the shell...
>> Is this a new behavior or a bug ??
>>
>>
>> Should I create Jira issue for those problems or there are already
>> identified ?
>>
>> Thanks a lot for your support.
>>
>> Regards,
>>
>
> --
> Jean-Baptiste Onofré
> jbonofre@apache.org
> http://blog.nanthrax.net
> Talend - http://www.talend.com
>

Mime
View raw message