karaf-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Achim Nierbeck <bcanh...@googlemail.com>
Subject Re: [VOTE] Apache Karaf Cellar 3.0.1 release
Date Wed, 21 Jan 2015 08:05:47 GMT
Strange, I didn't change anything on my Mac network interface. So we need
to file a bug at hazelcast then?

Regards, Achim

sent from mobile device
Am 21.01.2015 09:02 schrieb "Jean-Baptiste Onofré" <jb@nanthrax.net>:

> yes and no: it's a change in Hazelcast. So what would you propose:
> 1/ disabling multicast and enable tcp-ip: in that case, it's a regression
> for user using multicast on different machines. It will work in your case
> for node on a single machine without multicast support on the interface (by
> the way, it's the config used in hazelcast module tests as the tests run on
> a single machine)
> 2/ enabling multicast and disable tcp-ip: it's the current case, it works
> for users on different machines using multicast, not when multicast is not
> allowed.
>
> So ...
>
> I would prefer the current situation (which works if your network
> interface supports multicast).
>
> Regards
> JB
>
> On 01/21/2015 08:51 AM, Achim Nierbeck wrote:
>
>> Hi,
>> As it used to work without this tweak before it's still a regression. :-)
>>
>> Regards, Achim
>>
>> sent from mobile device
>> Am 21.01.2015 07:36 schrieb "Jean-Baptiste Onofré" <jb@nanthrax.net>:
>>
>>  It seems that I reproduce the same behavior by disable promisc/multicast
>>> on my network interface. Just disabling multicast and enabling tcp-ip in
>>> etc/hazelcast.xml fixes the problem.
>>>
>>> Regards
>>> JB
>>>
>>> On 01/21/2015 07:21 AM, Jean-Baptiste Onofré wrote:
>>>
>>>  Ahhhh I may know.
>>>>
>>>> In previous Hazelcast version, it was possible to enable multicast AND
>>>> tcp-ip for joining. Since Hazelcast 3.3.x, it's no more possible.
>>>> By default, in the Cellar etc/hazelcast.xml, I enabled multicast and
>>>> disable tcp-ip.
>>>>
>>>> If your interface or network doesn't support multicast, it will fail to
>>>> discover the nodes.
>>>>
>>>> Can you try to change to tcp-ip (with localhost) instead of multicast ?
>>>>
>>>> Thanks,
>>>> Regards
>>>> JB
>>>>
>>>> On 01/21/2015 12:15 AM, Achim Nierbeck wrote:
>>>>
>>>>  Config seed port is 5701 and cluster size is 1. Some of the ports seem
>>>>> occupied!
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>>  --
>>> Jean-Baptiste Onofré
>>> jbonofre@apache.org
>>> http://blog.nanthrax.net
>>> Talend - http://www.talend.com
>>>
>>>
>>
> --
> Jean-Baptiste Onofré
> jbonofre@apache.org
> http://blog.nanthrax.net
> Talend - http://www.talend.com
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message