jspwiki-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Glen Mazza <glen.ma...@gmail.com>
Subject Re: can't build trunk
Date Sun, 22 Dec 2013 13:32:14 GMT
What Maven version are you running? I'm on 3.1...

Glen

On 12/22/2013 08:13 AM, Harry Metske wrote:
> I am running Ubuntu, and have not seen this issue at all.
> I just ran the test suite again (while looking at the jspwiki.policy.file
> issue), and it runs fine here.
>
> regards,
> Harry
>
>
>
> On 22 December 2013 14:01, Glen Mazza <glen.mazza@gmail.com> wrote:
>
>> No, I wasn't able to find 9321 in use anywhere using the "netstat" (
>> http://askubuntu.com/a/278455). And same problem when I flipped it back
>> to 9001 in jspwiki-war/src/test/resources/jspwiki-custom.properties (both
>> places).   I wonder if our test processes are trying to activate that port
>> twice.  Anybody else using Linux/Ubuntu and can get the build to work?
>>
>> Glen
>>
>> On 12/22/2013 07:20 AM, Harry Metske wrote:
>>
>>> Glen,
>>>
>>> since rev 1551279 (16 Dec) the port was changed from 9001 to 9321. This
>>> was
>>> done to prevent similar intermittent errors on the apache Jenkins machine
>>> (assuming other projects running on the same machine were also using
>>> HSQLDB
>>> with the same port).
>>> Do you have some running on that 9321 port maybe ?
>>>
>>> regards,
>>> Harry
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> On 22 December 2013 13:04, Glen Mazza <glen.mazza@gmail.com> wrote:
>>>
>>>   Hi all, I can't build trunk--doing JDK 1.7.0_25 on Ubuntu.  With a fresh
>>>> checkout of jspwiki from SVN into an empty folder and running "mvn clean
>>>> install" returns these errors:
>>>>
>>>> Running org.apache.wiki.auth.user.JDBCUserDatabaseTest
>>>> [Server@396352e]: [Thread[main,5,main]]: setSilent(true)
>>>> [Server@34a403c7]: [Thread[main,5,main]]: setSilent(true)
>>>> Looks like your database could not be connected to - please make sure
>>>> that
>>>> you have started your database, exception: java.sql.SQLException:
>>>> java.lang.NullPointerException java.lang.NullPointerException
>>>> [Server@69673772]: [Thread[main,5,main]]: setSilent(true)
>>>> [Server@69673772]: [Thread[HSQLDB Server @69673772,5,main]]:
>>>> run()/openServerSocket():
>>>> java.net.BindException: Address already in use
>>>>       at java.net.PlainSocketImpl.socketBind(Native Method)
>>>>       at java.net.AbstractPlainSocketImpl.bind(
>>>> AbstractPlainSocketImpl.java:
>>>> 376)
>>>>
>>>> ...
>>>>
>>>> Looks like your database could not be connected to - please make sure
>>>> that
>>>> you have started your database, exception: java.sql.SQLException:
>>>> java.lang.NullPointerException java.lang.NullPointerException
>>>> Tests run: 4, Failures: 0, Errors: 4, Skipped: 0, Time elapsed: 1.304 sec
>>>> <<< FAILURE! - in org.apache.wiki.auth.authorize.JDBCGroupDatabaseTest
>>>> testSave(org.apache.wiki.auth.authorize.JDBCGroupDatabaseTest)  Time
>>>> elapsed: 0.328 sec  <<< ERROR!
>>>> java.sql.SQLException: java.lang.NullPointerException
>>>> java.lang.NullPointerException
>>>>       at org.hsqldb.error.Error.error(Unknown Source)
>>>>       at org.hsqldb.ClientConnection.<init>(Unknown Source)
>>>>       at org.hsqldb.jdbc.JDBCConnection.<init>(Unknown Source)
>>>>       at org.hsqldb.jdbc.JDBCDriver.getConnection(Unknown Source)
>>>>       at org.hsqldb.jdbc.JDBCDriver.connect(Unknown Source)
>>>>       at org.apache.wiki.TestJDBCDataSource.getConnection(
>>>> TestJDBCDataSource.java:100)
>>>>       at org.apache.wiki.TestJDBCDataSource.getConnection(
>>>> TestJDBCDataSource.java:86)
>>>>       at org.apache.wiki.auth.authorize.JDBCGroupDatabaseTest.setUp(
>>>> JDBCGroupDatabaseTest.java:83)
>>>>
>>>> testDelete(org.apache.wiki.auth.authorize.JDBCGroupDatabaseTest) Time
>>>> elapsed: 0.324 sec  <<< ERROR!
>>>> java.sql.SQLException: java.lang.NullPointerException
>>>> java.lang.NullPointerException
>>>>       at org.hsqldb.error.Error.error(Unknown Source)
>>>>       at org.hsqldb.ClientConnection.<init>(Unknown Source)
>>>>       at org.hsqldb.jdbc.JDBCConnection.<init>(Unknown Source)
>>>>       at org.hsqldb.jdbc.JDBCDriver.getConnection(Unknown Source)
>>>>       at org.hsqldb.jdbc.JDBCDriver.connect(Unknown Source)
>>>>       at org.apache.wiki.TestJDBCDataSource.getConnection(
>>>> TestJDBCDataSource.java:100)
>>>>       at org.apache.wiki.TestJDBCDataSource.getConnection(
>>>> TestJDBCDataSource.java:86)
>>>>       at org.apache.wiki.auth.authorize.JDBCGroupDatabaseTest.setUp(
>>>> JDBCGroupDatabaseTest.java:83)
>>>>
>>>> ...
>>>>
>>>> Tests in error:
>>>>     JDBCUserDatabaseTest.setUp:131 SQL java.lang.NullPointerException
>>>> java.lang.Nu...
>>>>     JDBCUserDatabaseTest.setUp:131 SQL java.lang.NullPointerException
>>>> java.lang.Nu...
>>>>     JDBCUserDatabaseTest.setUp:131 SQL java.lang.NullPointerException
>>>> java.lang.Nu...
>>>>     JDBCUserDatabaseTest.setUp:131 SQL java.lang.NullPointerException
>>>> java.lang.Nu...
>>>>     JDBCUserDatabaseTest.setUp:131 SQL java.lang.NullPointerException
>>>> java.lang.Nu...
>>>>     JDBCUserDatabaseTest.setUp:131 SQL java.lang.NullPointerException
>>>> java.lang.Nu...
>>>>     JDBCUserDatabaseTest.setUp:131 SQL java.lang.NullPointerException
>>>> java.lang.Nu...
>>>>     JDBCUserDatabaseTest.setUp:131 SQL java.lang.NullPointerException
>>>> java.lang.Nu...
>>>>     JDBCUserDatabaseTest.setUp:131 SQL java.lang.NullPointerException
>>>> java.lang.Nu...
>>>>     JDBCUserDatabaseTest.setUp:131 SQL java.lang.NullPointerException
>>>> java.lang.Nu...
>>>>     JDBCGroupDatabaseTest.setUp:90 SQL java.lang.NullPointerException
>>>> java.lang.Nu...
>>>>     JDBCGroupDatabaseTest.setUp:90 SQL java.lang.NullPointerException
>>>> java.lang.Nu...
>>>>     JDBCGroupDatabaseTest.setUp:90 SQL java.lang.NullPointerException
>>>> java.lang.Nu...
>>>>     JDBCGroupDatabaseTest.setUp:90 SQL java.lang.NullPointerException
>>>> java.lang.Nu...
>>>>
>>>> Tests run: 936, Failures: 0, Errors: 14, Skipped: 0
>>>>
>>>> The problem appears to be the "Address already in use" error above w.r.t.
>>>> HSQLDB.  FWIW, I didn't have Tomcat or other container running on my
>>>> machine at the time of compile, and AFAIK am not running HSQLDB
>>>> separately
>>>> either.  Anybody know what the problem is?
>>>>
>>>> Regards,
>>>> Glen
>>>>
>>>>
>>>>


Mime
View raw message