jmeter-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Bhadauria, Tarun Kumar" <tarun.kumar.bhadau...@zalando.de>
Subject Re: REST "Post" Request throws error on Request method being "GET"
Date Thu, 22 Oct 2015 09:10:10 GMT
You are right, when I select "Follow redirects" in sampler then I can see
redirect to GET request

Thanks
Tarun K

On Wed, Oct 21, 2015 at 4:04 PM, Deepak Shetty <shettyd@gmail.com> wrote:

> Hi
> >there is no redirect but this behaviour was caused by a record existing
> for the customer_number
> ok.. Its not actually possible for this to occur without a redirect -
> JMeter will post to the URL provided in your script and the only way for
> the url to change is if the application redirected it (or your script
> itself did something)
>
> On Wed, Oct 21, 2015 at 12:21 AM, Bhadauria, Tarun Kumar <
> tarun.kumar.bhadauria@zalando.de> wrote:
>
> > there is no redirect but this behaviour was caused by a record existing
> for
> > the customer_number I had provided.
> > Yet seems strange as I would have expected API to throw error for an
> > existing record.
> > thanks for your response.
> >
> > Thanks
> > Tarun K
> >
> > On Tue, Oct 20, 2015 at 6:41 PM, Deepak Shetty <shettyd@gmail.com>
> wrote:
> >
> > > Is there a redirect somewhere ? if JMeter has redirect automatically or
> > > follow redirects checked then uncheck it and see.
> > >
> > > On Tue, Oct 20, 2015 at 5:09 AM, Bhadauria, Tarun Kumar <
> > > tarun.kumar.bhadauria@zalando.de> wrote:
> > >
> > > > I am using post call on json API, the request is -
> > > >
> > > > The API I used in HTTP Sampler is -
> > > >
> > > > <API>/api/customers/
> > > >
> > > > On running the test I get following under "Request" tab of "View
> > Results
> > > > Tree" -
> > > >
> > > > ################################################################
> > > > POST <API>/api/customers/42
> > > >
> > > > POST data:
> > > > {
> > > >    "customer_number": "42",
> > > >    "email": "arthur.dent@test.net",
> > > >    "encrypted_password": "z3cr37",
> > > >    "enabled": true
> > > > }
> > > >
> > > > [no cookies]
> > > >
> > > > Request Headers:
> > > > Content-Length: 129
> > > > Connection: keep-alive
> > > > Content-Type: application/json
> > > > ################################################################
> > > >
> > > > Notice that path is changed to <API>/api/customers/42 even though
I
> > only
> > > > have <API>/api/customers/ in the sampler.
> > > >
> > > > And the "Response" tab of "View Result Tree" gets me -
> > > >
> > > > ################################################################
> > > > {"type":"about:blank","title":"Method Not
> > > > Allowed","status":"METHOD_NOT_ALLOWED","detail":"Request method 'GET'
> > not
> > > > supported"}
> > > > ################################################################
> > > >
> > > > To debug more, I removed -  "customer_number": "42", from data as
> this
> > > gets
> > > > added to API URL and now I get the expected error that
> > "customer_number"
> > > > field is missing -
> > > >
> > > > ################################################################
> > > > {"type":"about:blank","title":"Bad
> > > > Request","status":"BAD_REQUEST","detail":"Missing fields:
> > > > [customer_number]"}
> > > > ################################################################
> > > >
> > > > Did I miss anything here?
> > > > I am using JMeter 2.13
> > > >
> > > > By the way, I can use curl format as specified here to call the API -
> > > >
> > > >
> > >
> >
> http://stackoverflow.com/questions/7172784/how-to-post-json-data-with-curl-from-terminal-commandline-to-test-spring-rest
> > > >
> > >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message