jmeter-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From sebb <seb...@gmail.com>
Subject Re: Wrong results with mode=Statistical and Aggregate Graph
Date Sun, 14 Mar 2010 14:21:48 GMT
On 10/03/2010, Jörg Kalsbach <j.kalsbach@jk-itberatung.de> wrote:
> Hi all,
>
>
>
>  I’ve got a master-slave setup and need to do statistical sampling because
>  otherwise the master dies on OutOfMemory. I use an Aggregate Graph/Report as
>  recommended. The calculated values for hits/sec reported by the listeners
>  are wrong.
>
>
>
>  To analyze the situation use I the following testplan:
>
>
>
>  -          Threadgroup with 10 threads running for 100 iterations
>
>  -          BeanShell Sampler sleeping for 500 millis
>
>  -          AggregateGraph/Report
>
>
>
>
>
>  Now the results must be more or like:
>
>  -          Hits/sec just below 20 (like 19.6)
>
>  -          Average response time approx 500 millis
>
>
>
>  Local execution delivers this result.
>
>
>
>  Set num_sample_threshold=1 and time_threshold=3600 delivers this result.
>
>
>
>  Set num_sample_threshold=100 time_threshold=3600 delivers
>
>  -          Hits/sec 19.7
>
>  -          Average response time 56!
>
>
>
>  The response time varies with the sample_threshold but always is way to low.
>
>
>
>  The behavior is the same for http sampler. Is there any solution to this
>  problem/bug?
>

See:

Bug 48889 - Wrong response time with mode=Statistical and
num_sample_threshold > 1
https://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=48889

The only work-round (until the next version is released) is to use a
different batching mode.

>
>  Best regards,
>
>
>
>
>  Jörg
>
>
>
>
>
>

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: jmeter-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: jmeter-user-help@jakarta.apache.org


Mime
View raw message