jmeter-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Carrier, Tim" <tim_carr...@mentor.com>
Subject RE: trouble migrating testplan from 2.1.1 to 2.2
Date Fri, 05 Jan 2007 21:36:58 GMT
Hello,

The contents of the testplans are identical. I have copied the testplan
from the bin directory under 2.1.1 to the bin directory in 2.2.

I turned up the reporting. Below is some additional logs, not much more
to roport that I can see.

I have LDAP and JDBC thread groups that are functioning correctly. Note
the Soap sampler unexpected response in the jmeter.log.

jameter.log:
2007/01/05 13:22:24 INFO  - jmeter.engine.StandardJMeterEngine: Running
the test! 
2007/01/05 13:22:24 DEBUG -
jmeter.protocol.http.sampler.HTTPSamplerBase: path property is a
org.apache.jmeter.testelement.property.NullProperty 
2007/01/05 13:22:24 DEBUG -
jmeter.protocol.http.sampler.HTTPSamplerBase: path beginning value =  
2007/01/05 13:22:24 DEBUG -
jmeter.protocol.http.sampler.HTTPSamplerBase: setting dynamic path to
true 
2007/01/05 13:22:24 DEBUG -
jmeter.protocol.http.sampler.HTTPSamplerBase: path ending value =  
2007/01/05 13:22:24 INFO  - jmeter.gui.util.JMeterMenuBar:
setRunning(true,local) 
2007/01/05 13:22:25 INFO  - jmeter.engine.StandardJMeterEngine: Starting
1 threads for group LDAP. Ramp up = 0. 
2007/01/05 13:22:25 INFO  - jmeter.engine.StandardJMeterEngine: Continue
on error 
2007/01/05 13:22:25 INFO  - jmeter.threads.JMeterThread: Thread LDAP 1-1
started 
2007/01/05 13:22:25 INFO  - jmeter.threads.JMeterThread: Thread LDAP 1-1
is done 
2007/01/05 13:22:25 INFO  - jmeter.engine.StandardJMeterEngine: Ending
thread 0 
2007/01/05 13:22:26 INFO  - jmeter.engine.StandardJMeterEngine: Starting
1 threads for group JDBC. Ramp up = 0. 
2007/01/05 13:22:26 INFO  - jmeter.engine.StandardJMeterEngine: Continue
on error 
2007/01/05 13:22:26 INFO  - jmeter.threads.JMeterThread: Thread JDBC 2-1
started 
2007/01/05 13:22:26 INFO  - jmeter.threads.JMeterThread: Thread JDBC 2-1
is done 
2007/01/05 13:22:26 INFO  - jmeter.engine.StandardJMeterEngine: Ending
thread 0 
2007/01/05 13:22:27 INFO  - jmeter.engine.StandardJMeterEngine: Starting
1 threads for group SOAP/XML. Ramp up = 0. 
2007/01/05 13:22:27 INFO  - jmeter.engine.StandardJMeterEngine: Continue
on error 
2007/01/05 13:22:27 INFO  - jmeter.threads.JMeterThread: Thread SOAP/XML
3-1 started 
2007/01/05 13:22:27 DEBUG - jmeter.protocol.http.sampler.HTTPSampler2:
Thread Started 
2007/01/05 13:22:27 DEBUG - jmeter.protocol.http.sampler.SoapSampler:
Start : samplehttp://...deleted...:2605/profile 
2007/01/05 13:22:27 DEBUG - jmeter.protocol.http.sampler.SoapSampler:
method 
2007/01/05 13:22:27 INFO  -
org.apache.commons.httpclient.HttpMethodBase: Discarding unexpected
response: HTTP/1.1 100 Continue 
2007/01/05 13:22:27 DEBUG - jmeter.protocol.http.sampler.SoapSampler:
End : sample 
2007/01/05 13:22:27 INFO  - jmeter.threads.JMeterThread: Thread SOAP/XML
3-1 is done 
2007/01/05 13:22:27 INFO  - jmeter.engine.StandardJMeterEngine: Ending
thread 0 
2007/01/05 13:22:27 INFO  - jmeter.engine.StandardJMeterEngine: Stopping
test 
2007/01/05 13:22:27 DEBUG - jmeter.protocol.http.sampler.HTTPSampler2:
Thread Finished 
2007/01/05 13:22:27 INFO  - jmeter.engine.StandardJMeterEngine:
Notifying test listeners of end of test 
2007/01/05 13:22:27 INFO  - jmeter.gui.util.JMeterMenuBar:
setRunning(false,local) 
2007/01/05 13:22:27 INFO  - jmeter.engine.StandardJMeterEngine: Test has
ended 


Here it looks like the message has XML content.
httpclient.log:
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.header: >> "POST /profile
HTTP/1.1[\r][\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.header: >> "Connection:
close[\r][\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.header: >> "User-Agent:
Jakarta Commons-HttpClient/3.0.1[\r][\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.header: >> "Host:
...deleted...:2605[\r][\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.header: >>
"Transfer-Encoding: chunked[\r][\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.header: >> "Content-Type:
text/xml[\r][\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.header: >> "[\r][\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.content: >> "1fe[\r][\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.content: >>
"<DXDReferenceItem xmlns="http://...deleted.../mgcXML/core"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" lang="en-us">[\n]"

2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.content: >> "
<DXDHeader>[\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.content: >> "
<DXDAction>GET</DXDAction>[\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.content: >> "
<DXDEnvironment>PRODUCTION</DXDEnvironment>[\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.content: >> "
<DXDLanguage>EN-US</DXDLanguage>[\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.content: >> "
<DXDSender>[\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.content: >> "
<SystemId>...deleted...</SystemId>[\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.content: >> "
<FunctionId>Get Customer Roles</FunctionId>[\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.content: >> "
</DXDSender>[\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.content: >> "
</DXDHeader>[\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.content: >> "
<ReferenceItemFilter>[\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.content: >> "
<FilterElement>CUSTOMER_ROLE</FilterElement>[\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.content: >> "
</ReferenceItemFilter>[\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.content: >>
"</DXDReferenceItem>" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.content: >> "[\r][\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.content: >> "0" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.content: >> "[\r][\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.content: >> "[\r][\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.header: << "HTTP/1.1 100
Continue[\r][\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.header: << "HTTP/1.1 400
Invalid request: Message has no content.[\r][\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.header: << "Date: Fri, 05
Jan 2007 21:13:51 GMT[\r][\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.header: << "Server:
Jetty/3.0 (SunOS 5.8 sparc)[\r][\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.header: << "Servlet-Engine:
Jetty/3.0 (JSP 1.1; Servlet 2.2; java 1.4.2_02)[\r][\n]" 
2007/01/05 13:13:51 DEBUG - httpclient.wire.header: << "Connection:
close[\r][\n]" 



Yesterday I removed the 2.2 install directory and reinstalled from the
2.2 zip from apache. Created a new testplan in 2.2 from scratch, using
the similar Sampler contents and get the same bad results.

Thanks,
Tim

-----Original Message-----
From: sebb [mailto:sebbaz@gmail.com] 
Sent: Friday, January 05, 2007 12:31 PM
To: JMeter Users List
Subject: Re: trouble migrating testplan from 2.1.1 to 2.2

Not heard of this problem - perhaps there was an accidental change of
one of the variable names? Do the test plan elements have the same
contents as before?

Any other messages in jmeter.log?

What happens if you recreate the test plan in 2.2?

On 05/01/07, Carrier, Tim <tim_carrier@mentor.com> wrote:
> Hello,
>
> I have been using JMeter 2.1.1 for XML posts to an HTTP acceptor via
the
> sampler SOAP/XML-RPC Request, all is working fine in 2.1.
>
> Java version = 1.4.2_05
>
> Now, I'm trying to upgrade to JMeter 2.2 using the same test plan and
> nothing is working. The result tree Sampler Result tab shows this:
>
> HTTP response code: 400
> HTTP response message: Invalid request: Message has no content.
>
> HTTP response headers:
> HTTP/1.1 400 Invalid request: Message has no content.
> Date: Fri, 05 Jan 2007 18:05:05 GMT
> Server: Jetty/3.0 (SunOS 5.8 sparc)
> Servlet-Engine: Jetty/3.0 (JSP 1.1; Servlet 2.2; java 1.4.2_02)
> Connection: close
>
> ----
>
> The result tree Request tab show this:
>  http://{$server}:2605/profile
>
> [no cookies]
>
> Request Headers:
>
> ----
>
> Jmeter.log has this:
> 2007/01/05 11:33:00 INFO  - jmeter.engine.StandardJMeterEngine:
Running
> the test!
> 2007/01/05 11:33:00 INFO  - jmeter.gui.util.JMeterMenuBar:
> setRunning(true,local)
> 2007/01/05 11:33:00 INFO  - jmeter.engine.StandardJMeterEngine:
Starting
> 1 threads for group PickLists. Ramp up = 0.
> 2007/01/05 11:33:00 INFO  - jmeter.engine.StandardJMeterEngine:
Continue
> on error
> 2007/01/05 11:33:00 INFO  - jmeter.threads.JMeterThread: Thread
> PickLists 1-1 started
> 2007/01/05 11:33:00 INFO  -
> org.apache.commons.httpclient.HttpMethodBase: Discarding unexpected
> response: HTTP/1.1 100 Continue
> 2007/01/05 11:33:00 INFO  - jmeter.threads.JMeterThread: Thread
> PickLists 1-1 is done
> 2007/01/05 11:33:00 INFO  - jmeter.engine.StandardJMeterEngine: Ending
> thread 0
> 2007/01/05 11:33:00 INFO  - jmeter.engine.StandardJMeterEngine:
Stopping
> test
> 2007/01/05 11:33:00 INFO  - jmeter.engine.StandardJMeterEngine:
> Notifying test listeners of end of test
> 2007/01/05 11:33:00 INFO  - jmeter.gui.util.JMeterMenuBar:
> setRunning(false,local)
> 2007/01/05 11:33:00 INFO  - jmeter.engine.StandardJMeterEngine: Test
has
> ended
>
>
> I know this seems very vague, but the test plan works exactly right
with
> 2.1.1.  I suspect there is some property or configuration change I
need
> to make for 2.2 but I can not find it.
>
> Has anyone else run into this when moving from JMeter 2.1.1 to 2.2?
> Maybe I did things incorrectly in 2.1.1?
>
> Thanks,
>
> Tim
>
>
>

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: jmeter-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: jmeter-user-help@jakarta.apache.org


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: jmeter-user-unsubscribe@jakarta.apache.org
For additional commands, e-mail: jmeter-user-help@jakarta.apache.org


Mime
View raw message