jmeter-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From sebb <seb...@gmail.com>
Subject Re: svn commit: r1337838 - /jmeter/trunk/xdocs/usermanual/functions.xml
Date Mon, 14 May 2012 23:14:42 GMT
On 14 May 2012 21:19, Milamber <milamber@apache.org> wrote:
>
>
> Le 13/05/2012 23:50, sebb a ecrit :
>> On 13 May 2012 11:53,  <milamber@apache.org> wrote:
>>
>>> Author: milamber
>>> Date: Sun May 13 10:53:30 2012
>>> New Revision: 1337838
>>>
>>> URL: http://svn.apache.org/viewvc?rev=1337838&view=rev
>>> Log:
>>> Fix Yen sign after ant docs task (on Unix/Linux env). e HTML Entity (hex) value.
>>>
>>> Modified:
>>>    jmeter/trunk/xdocs/usermanual/functions.xml
>>>
>>> Modified: jmeter/trunk/xdocs/usermanual/functions.xml
>>> URL: http://svn.apache.org/viewvc/jmeter/trunk/xdocs/usermanual/functions.xml?rev=1337838&r1=1337837&r2=1337838&view=diff
>>> ==============================================================================
>>> --- jmeter/trunk/xdocs/usermanual/functions.xml (original)
>>> +++ jmeter/trunk/xdocs/usermanual/functions.xml Sun May 13 10:53:30 2012
>>> @@ -1052,7 +1052,7 @@ The following variables are made availab
>>>  <br/>
>>>  ${__char(13,10)} = ${__char(0xD,0xA)} = ${__char(015,012)} = CRLF
>>>  <br/>
>>> -${__char(165)} = &#165; (yen)
>>> +${__char(165)} = &#xa5; (yen)
>>>
>> Not sure why #165 does not work?
>>
>>
>
> I suppose (but not verified) that is a charset encoding problem. In my

165decimal == 0xA5 (hex) so encoding should not enter into it.

> Eclipse, functions.xml is a UTF-8 encoding file, and after ant task
> (docs-site), the generated html file is a iso-8859-1 in my browser
> (firefox)...

Yes, because the Anakia stylesheet sets the charset to iso-8859-1 via
the Content-Type.

> I don't search why th HTML entity hex value works and not the decimal
> value. Perhaps a anakia problem?

I doubt it; why should Anakia care?

I just tried rebuilding functions.html in the doc branch:

https://svn.apache.org/repos/asf/jmeter/branches/docs-2.6

and it shows a difference for the Yen translation compared with what
you checked in.
I tried this on both Windows and FreeBSD.

So I think the problem is either on your system, or is somehow related
to the OS you are using - perhaps an issue with the build file and
EOLs?

I've fixed up the html file in the docs branch and updated the site
(will take a while to go live).

Perhaps you could try rebuilding docs-site from the branch, and see if
it agrees with SVN?

The command:

ant docs-site -Danakia.lastModifiedCheck=false

will rebuild from xml.

> Milamber
>
>
> Ref site: http://www.fileformat.info/info/unicode/char/a5/index.htm
>
>>>  </p>
>>>  </component>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>
>

Mime
View raw message