jackrabbit-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Julian Reschke <julian.resc...@gmx.de>
Subject Another TCK build issue... (JDK vs XSLT?)
Date Mon, 16 Apr 2007 16:15:49 GMT
Hi,

I've got a very strange build issue, where test cases fail only one one 
of my two development machines.

I'm running JDK 1.4.2 and Maven 2.0.4 on both machines (one XP, one 
Windows 2003).

The failure I'm getting is in org.apache.jackrabbit.test.TestAll:

+++
Tests run: 1055, Failures: 0, Errors: 56, Time elapsed: 52,813 sec

testExportSysView_stream_session_skipBinary_recurse(org.apache.jackrabbit.test.api.ExportSysViewTest)

  Time elapsed: 0 sec  <<< ERROR!

[ stdout ] ---------------------------------------------------------------



[ stderr ] ---------------------------------------------------------------



[ stacktrace ] -----------------------------------------------------------

javax.xml.transform.TransformerFactoryConfigurationError: Provider 
org.apache.xalan.processor.TransformerFactoryImpl not found
	at javax.xml.transform.TransformerFactory.newInstance(Unknown Source)
	at 
org.apache.jackrabbit.core.SessionImpl.exportSystemView(SessionImpl.java:1194)
	at 
org.apache.jackrabbit.test.api.ExportSysViewTest.doTestWithStream(ExportSysViewTest.java:137)
	at 
org.apache.jackrabbit.test.api.ExportSysViewTest.testExportSysView_stream_session_skipBinary_recurse(ExportSysViewTest.java:96)
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
+++


Some more investigation seems to show that mvn invokes junit's java 
through the system path, and if *that* Java is 1.5, I'm getting the 
error above.

However, when I change things so that Java 1.4 should be invoked, the 
error warps into:

+++
Tests run: 1055, Failures: 0, Errors: 56, Time elapsed: 59,094 sec

testExportSysView_stream_session_skipBinary_recurse(org.apache.jackrabbit.test.api.ExportSysViewTest)

  Time elapsed: 0 sec  <<< ERROR!

[ stdout ] ---------------------------------------------------------------



[ stderr ] ---------------------------------------------------------------



[ stacktrace ] -----------------------------------------------------------

java.lang.ClassCastException
	at javax.xml.transform.TransformerFactory.newInstance(Unknown Source)
	at 
org.apache.jackrabbit.core.SessionImpl.exportSystemView(SessionImpl.java:1194)
	at 
org.apache.jackrabbit.test.api.ExportSysViewTest.doTestWithStream(ExportSysViewTest.java:137)
+++

...which of course doesn't help a lot.

Oh my. It's nice that things work on one machine, but I'd really really 
like to understand what happens here, and how to fix it.

Any kind of help appreciated.

Julian



Mime
View raw message