jackrabbit-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Marcel Reutegger <marcel.reuteg...@gmx.net>
Subject Re: Error with XPath queries
Date Fri, 07 Apr 2006 09:26:28 GMT
Hi Martin,

Martin Perez wrote:
> I think I found a bug with RC3 and XPath queries. Correct me if I'm wrong, I
> will try to describe it as good as possible.
> 
> On my workspace, the next query does not returns any results:
> "/jcr:root//element(*,jlib:jlibrary)[@jlib:id]"
> 
> That is fine as the workspace should not have any node with a jlib:id
> property.  The property jlib:id is defined for the jlib:jlibrary nodetype
> that acts like a base type on my hierarchy.
> 
> But, the problem comes with the next query: "/jcr:root//*[@jlib:id]"
> 
> This query, on the same workspace without any changes, return a single
> result. The result is of jlib:category that is a subtype of jlib:jlibrary,
> and so the isNodeType(jlib:jlibrary) method returns true. And even more
> interesting, if I perform a getProperty(jlib:id) method call, then I get a
> PathNotFoundException. Of course, I have looked on the property state and
> the node really do not have that property, but anyways the query returns
> that single result!

are you able to reproduce this error with a test script starting from an 
empty repository?

please also note that you need to re-index a repository if you migrate 
existing content to RC3 or 1.0. or did you re-index the repository already?

regards
  marcel

Mime
View raw message