jackrabbit-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Marcel Reutegger (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] Commented: (JCR-117) Test cases not fully initialized at first run
Date Mon, 09 May 2005 14:48:07 GMT
     [ http://issues.apache.org/jira/browse/JCR-117?page=comments#action_64745 ]
     
Marcel Reutegger commented on JCR-117:
--------------------------------------

That is strange. Works fine on my machine.

When I run the tests, the sequence of test suites is:

    [junit] Running org.apache.jackrabbit.core.config.TestAll
    [junit] Tests run: 2, Failures: 0, Errors: 0, Time elapsed: 0.591 sec
    [junit] Running org.apache.jackrabbit.core.nodetype.xml.TestAll
    [junit] Tests run: 32, Failures: 0, Errors: 0, Time elapsed: 0.851 sec
    [junit] Running org.apache.jackrabbit.core.observation.TestAll
    [junit] Tests run: 1, Failures: 0, Errors: 0, Time elapsed: 2.614 sec
    [junit] Running org.apache.jackrabbit.core.query.TestAll
    [junit] Tests run: 63, Failures: 0, Errors: 0, Time elapsed: 3.576 sec
    [junit] Running org.apache.jackrabbit.core.state.TestAll
    [junit] Tests run: 3, Failures: 0, Errors: 0, Time elapsed: 0.852 sec
    [junit] Running org.apache.jackrabbit.core.TestAll
    [junit] Tests run: 13, Failures: 0, Errors: 0, Time elapsed: 1.072 sec
    [junit] Running org.apache.jackrabbit.init.TestAll
    [junit] Tests run: 4, Failures: 0, Errors: 0, Time elapsed: 1.442 sec
    [junit] Running org.apache.jackrabbit.test.api.lock.TestAll
    [junit] Tests run: 19, Failures: 0, Errors: 0, Time elapsed: 1.983 sec
    [junit] Running org.apache.jackrabbit.test.api.nodetype.TestAll
    [junit] Tests run: 99, Failures: 0, Errors: 0, Time elapsed: 1.743 sec
    [junit] Running org.apache.jackrabbit.test.api.observation.TestAll
    [junit] Tests run: 40, Failures: 0, Errors: 0, Time elapsed: 6.711 sec
    [junit] Running org.apache.jackrabbit.test.api.query.TestAll
    [junit] Tests run: 77, Failures: 0, Errors: 0, Time elapsed: 3.195 sec
    [junit] Running org.apache.jackrabbit.test.api.TestAll

.... more tests ....

In order to successfully run the read-only test cases, the o.a.j.init.TestAll test suite must
run before any o.a.j.test.api tests are run.

Maybe this is an platform specific issue, as we do not explicitly specify the sequence. Can
you please check the sequence of test suites on your checkout?

> Test cases not fully initialized at first run
> ---------------------------------------------
>
>          Key: JCR-117
>          URL: http://issues.apache.org/jira/browse/JCR-117
>      Project: Jackrabbit
>         Type: Test
>   Components: TCK
>     Reporter: Jukka Zitting
>     Priority: Minor

>
> It seems that some test cases in o.a.j.test.api.query and o.a.j.test.api do not properly
initialized the test repository before running tests against it. The repository gets initialized
by other test cases, and later runs of the troublesome tests report no errors.
> Thus the problem appears right after a fresh checkout and a tree cleanup. The command
sequence below illustrates this problem. The error messages reported by the initial test runs
are "Workspace does not contain test data at: /testdata/query" and "Workspace does not contain
test data at: /testdata".
> I tried tracing the cause of this problem, but couldn't find it easily as I'm not yet
too familiar with the test setup.
> $ svn co
> $ maven test
>     [junit] Running org.apache.jackrabbit.test.api.query.TestAll
>     [junit] Tests run: 77, Failures: 30, Errors: 0, Time elapsed: 5,333 sec
>     [junit] [ERROR] TEST org.apache.jackrabbit.test.api.query.TestAll FAILED
>     [junit] Running org.apache.jackrabbit.test.api.TestAll
>     [junit] Tests run: 534, Failures: 181, Errors: 0, Time elapsed: 16,105 sec
>     [junit] [ERROR] TEST org.apache.jackrabbit.test.api.TestAll FAILED
> $ maven test
>     [junit] Running org.apache.jackrabbit.test.api.query.TestAll
>     [junit] Tests run: 77, Failures: 0, Errors: 0, Time elapsed: 5,887 sec
>     [junit] Running org.apache.jackrabbit.test.api.TestAll
>     [junit] Tests run: 534, Failures: 0, Errors: 0, Time elapsed: 18,427 sec
> $ maven clean
> $ maven test
>     [junit] Running org.apache.jackrabbit.test.api.query.TestAll
>     [junit] Tests run: 77, Failures: 30, Errors: 0, Time elapsed: 13,185 sec
>     [junit] [ERROR] TEST org.apache.jackrabbit.test.api.query.TestAll FAILED
>     [junit] Running org.apache.jackrabbit.test.api.TestAll
>     [junit] Tests run: 534, Failures: 181, Errors: 0, Time elapsed: 40,42 sec
>     [junit] [ERROR] TEST org.apache.jackrabbit.test.api.TestAll FAILED
> $ maven test
>     [junit] Running org.apache.jackrabbit.test.api.query.TestAll
>     [junit] Tests run: 77, Failures: 0, Errors: 0, Time elapsed: 5,942 sec
>     [junit] Running org.apache.jackrabbit.test.api.TestAll
>     [junit] Tests run: 534, Failures: 0, Errors: 0, Time elapsed: 17,797 sec

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
If you think it was sent incorrectly contact one of the administrators:
   http://issues.apache.org/jira/secure/Administrators.jspa
-
For more information on JIRA, see:
   http://www.atlassian.com/software/jira


Mime
View raw message