infra-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Dennis Clarke (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Updated] (INFRA-16599) My subnet 99.253.103.0/24 appears to be blocked or banned by Apache.org
Date Wed, 30 May 2018 23:25:00 GMT

     [ https://issues.apache.org/jira/browse/INFRA-16599?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:all-tabpanel
]

Dennis Clarke updated INFRA-16599:
----------------------------------
    Description: 

Apache folks :

    Something strange happened in the last 36 hours or so. I was working
away on a trunk build of httpd in order to test tls 1.3 per :

    Bug 62413 - SSLProtocol: Illegal protocol 'TLSv1.3'
    https://bz.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=62413

Not really a "bug" but a feature that is enabled on the trunk but not in
mod_ssl for 2.4.33 but regardless to do anything I need to be able to :

$ svn checkout https://svn.apache.org/repos/asf/httpd/httpd/trunk httpd-trunk
svn: E170013: Unable to connect to a repository at URL 'https://svn.apache.org/repos/asf/httpd/httpd/trunk'
svn: E000110: Error running context: Connection timed out

Even sites such as https://subversion.apache.org/ are non-responsive.
However only from one subnet and not on another. Both are well known
and arin registered subnets.

However that was working fine for me 36 hours ago. Also, nearly every
site in the apache.org domain will not respond from my local subnet but
I am able to access those sites from another subnet at the office. So
then, the question is, what is going on here?  Is there a "fail2ban"
type ip block service in place somewhere that is blocking packets?

Dennis 

ps: I created this jira entry from yet another separate subnet


  was:
{noformat}
Apache folks :

    Something strange happened in the last 36 hours or so. I was working
away on a trunk build of httpd in order to test tls 1.3 per :

    Bug 62413 - SSLProtocol: Illegal protocol 'TLSv1.3'
    https://bz.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=62413

Not really a "bug" but a feature that is enabled on the trunk but not in
mod_ssl for 2.4.33 but regardless to do anything I need to be able to :

$ svn checkout https://svn.apache.org/repos/asf/httpd/httpd/trunk httpd-trunk
svn: E170013: Unable to connect to a repository at URL 'https://svn.apache.org/repos/asf/httpd/httpd/trunk'
svn: E000110: Error running context: Connection timed out

Even sites such as https://subversion.apache.org/ are non-responsive.
However only from one subnet and not on another. Both are well known
and arin registered subnets.

However that was working fine for me 36 hours ago. Also, nearly every
site in the apache.org domain will not respond from my local subnet but
I am able to access those sites from another subnet at the office. So
then, the question is, what is going on here?  Is there a "fail2ban"
type ip block service in place somewhere that is blocking packets?

Dennis 
{noformat}


> My subnet 99.253.103.0/24 appears to be blocked or banned by Apache.org
> -----------------------------------------------------------------------
>
>                 Key: INFRA-16599
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/INFRA-16599
>             Project: Infrastructure
>          Issue Type: Task
>          Components: HTTP Server
>         Environment: Red Hat Enterprise Linux 7.4 and Debian Buster and Debian Sid on
x86_64 and POWER as well as Solaris on SPARC
>            Reporter: Dennis Clarke
>            Priority: Blocker
>
> Apache folks :
>     Something strange happened in the last 36 hours or so. I was working
> away on a trunk build of httpd in order to test tls 1.3 per :
>     Bug 62413 - SSLProtocol: Illegal protocol 'TLSv1.3'
>     https://bz.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=62413
> Not really a "bug" but a feature that is enabled on the trunk but not in
> mod_ssl for 2.4.33 but regardless to do anything I need to be able to :
> $ svn checkout https://svn.apache.org/repos/asf/httpd/httpd/trunk httpd-trunk
> svn: E170013: Unable to connect to a repository at URL 'https://svn.apache.org/repos/asf/httpd/httpd/trunk'
> svn: E000110: Error running context: Connection timed out
> Even sites such as https://subversion.apache.org/ are non-responsive.
> However only from one subnet and not on another. Both are well known
> and arin registered subnets.
> However that was working fine for me 36 hours ago. Also, nearly every
> site in the apache.org domain will not respond from my local subnet but
> I am able to access those sites from another subnet at the office. So
> then, the question is, what is going on here?  Is there a "fail2ban"
> type ip block service in place somewhere that is blocking packets?
> Dennis 
> ps: I created this jira entry from yet another separate subnet



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v7.6.3#76005)

Mime
View raw message