incubator-wave-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Bruno Gonzalez (aka stenyak)" <sten...@gmail.com>
Subject Re: Problems with BlipSubmitted event
Date Thu, 06 Jun 2013 22:31:50 GMT
For the record, I've tried changing the delta persistence from "file" to
"memory" to see if anything changes. My tests consist on adding the bot to
a wave, editing a blip, adding same-level and nested blips, removing blips,
adding and removing a third participant. These are the callbacks I get in
both cases (memory&file):

   - onAnnotatedTextChanged
   - onDocumentChanged
   - onWaveletBlipCreated
   - onWaveletBlipRemoved
   - onWaveletParticipantsChanged
   - onWaveletSelfAdded


The rest of callbacks, whichever they may be (not sure what events should
be triggered by the described sequence of actions), never arrive.

I have devoted 5 minutes to the traceback I posted earlier, but knowing
you're tracking that exception, I think I better not waste time with it and
move onto other things. But if you need any help, let me know.

On Thu, Jun 6, 2013 at 11:55 PM, Ali Lown <ali@lown.me.uk> wrote:

> Interestingly, this exception is identical to one of the ones
> federation was having problems with.
>
> There it occurs when the in-memory structures for the client simply
> don't appear to get loaded, despite it having had the required
> waveletUpdate events that should have handled it.
>
> It looks like you have the same problem, so I think the client
> frontend is missing the events of the listeners it should be
> subscribed to.
>
> (I haven't had the time to diagnose it any further than this though).
>
> Ali
>
> On 6 June 2013 22:48, Bruno Gonzalez (aka stenyak) <stenyak@gmail.com>
> wrote:
> > So I'm starting to write a basic agent bot in order to see what's
> possible
> > and what not.
> >
> > I'm able to receive WaveletSelfAdded and DocumentChanged events. I can
> also
> > append text to the end of a bliip, and create child blips. So the basics
> > seem to be working correctly.
> >
> > However, I'm having trouble with the BlipSubmitted event. Everytime a
> blip
> > is created on the wave, my callback is never called, and in the server
> logs
> > an exception like this is generated:
> > ------------------------------------------
> >      [java] INFO: Submit to [WaveletName
> > stenyak.com/w+w7CJ-IfXQXA/stenyak.com/conv+root] by stenyak@stenyak.com@
> > 47 with 1 ops
> >      [java] INFO: Enqueing robot: maillist-bot@stenyak.com
> >      [java] SEVERE: Runtime exception in update to wave bus subscriber
> > org.waveprotocol.box.server.frontend.ClientFrontendImpl@16a8823
> >      [java] java.lang.IllegalStateException: Expected deltas starting at
> > version 0:d2F2ZTovL3N0ZW55YWsuY29tL3crdzdDSi1JZlhRWEEvY29udityb290, got
> 47
> >      [java]     at
> > com.google.common.base.Preconditions.checkState(Preconditions.java:172)
> >      [java]     at
> >
> org.waveprotocol.box.server.frontend.WaveletInfo.syncWaveletVersion(WaveletInfo.java:165)
> >      [java]     at
> >
> org.waveprotocol.box.server.frontend.ClientFrontendImpl.waveletUpdate(ClientFrontendImpl.java:252)
> >      [java]     at
> >
> org.waveprotocol.box.server.waveserver.WaveletNotificationDispatcher.waveletUpdate(WaveletNotificationDispatcher.java:127)
> >      [java]     at
> >
> org.waveprotocol.box.server.waveserver.WaveletContainerImpl.notifyOfDeltas(WaveletContainerImpl.java:184)
> >      [java]     at
> >
> org.waveprotocol.box.server.waveserver.LocalWaveletContainerImpl.submitRequest(LocalWaveletContainerImpl.java:109)
> >      [java]     at
> >
> org.waveprotocol.box.server.waveserver.WaveServerImpl.submitDelta(WaveServerImpl.java:553)
> >      [java]     at
> >
> org.waveprotocol.box.server.waveserver.WaveServerImpl.submitRequest(WaveServerImpl.java:355)
> >      [java]     at
> >
> org.waveprotocol.box.server.frontend.ClientFrontendImpl.submitRequest(ClientFrontendImpl.java:194)
> >      [java]     at
> >
> org.waveprotocol.box.server.frontend.WaveClientRpcImpl.submit(WaveClientRpcImpl.java:166)
> >      [java]     at
> >
> org.waveprotocol.box.common.comms.WaveClientRpc$ProtocolWaveClientRpc$1.submit(WaveClientRpc.java:4478)
> >      [java]     at
> >
> org.waveprotocol.box.common.comms.WaveClientRpc$ProtocolWaveClientRpc.callMethod(WaveClientRpc.java:4608)
> >      [java]     at
> >
> org.waveprotocol.box.server.rpc.ServerRpcControllerImpl.run(ServerRpcControllerImpl.java:202)
> >      [java]     at
> >
> java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1146)
> >      [java]     at
> >
> java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:615)
> >      [java]     at java.lang.Thread.run(Thread.java:679)
> >      [java] INFO: Submit result for [WaveletName
> > stenyak.com/w+w7CJ-IfXQXA/stenyak.com/conv+root] by
> > stenyak@stenyak.comapplied 1 ops at v: 47 t: 1370554287764
> >      [java] INFO: maillist-bot@stenyak.com: no events were generated
> > ------------------------------------------
> >
> > I'm guessing this is a bug in wiab, or am I missing something?
> >
> > Thanks for any help!
> >
> > --
> > Saludos,
> >      Bruno González
> >
> > _______________________________________________
> > Jabber: stenyak AT gmail.com
> > http://www.stenyak.com
>



-- 
Saludos,
     Bruno González

_______________________________________________
Jabber: stenyak AT gmail.com
http://www.stenyak.com

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message