incubator-wave-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Yuri Z <vega...@gmail.com>
Subject Re: Maven built WIAB running!
Date Wed, 30 May 2012 16:22:23 GMT
I had some issues with different versions of proto compiler. Like I could
compile with older version, but not with newer....

On Wed, May 30, 2012 at 7:20 PM, Michael MacFadden <
michael.macfadden@gmail.com> wrote:

> After installing with brew, it still is not completely working.  It is
> generating some sources, but not all of them...
>
>
> If you have gtalk, you can get me on that using my gmail address.
>
> On May 30, 2012, at 9:10 AM, Paulo Pires wrote:
>
> Michael,
>
> I hope you don't think that I'm underestimating your abilities! That's
> in no way whatsoever what I meant.
>
> The thing is that current mainstream WIAB doesn't compile the proto
> files but instead had it compiled once and persisted the resulting Java
> classes in SVN, am I right? And that's why I pointed you the poor
> documentation provided, as I've changed this behavior and couldn't be
> sure if you've overlooked it or not.
>
> Anyway, I'm eager to get your changes!
>
> Good luck,
> PP
>
> On Wed May 30 16:55:11 2012, Michael MacFadden wrote:
>
> Paulo,
>
>
> For some context.  I am one of the Apache Wave project committers and PMC
> members.  I have been working on wave for several years now (although I
> have been coding a bit less).  So, I do have protoc installed and can
> currently build wiab.  I suspect there is just some differences in the
> default settings.  For example, the location of your protoc install is not
> the same as mine.  There could be some other issues like that.  I will
> chase them down.
>
>
>
> On May 30, 2012, at 8:47 AM, Paulo Pires wrote:
>
>
> Have you got protobuf-compiler installed? See README.md and
>
> build-proto.properties for instructions.
>
>
> Anyway, I've tested this with a clean Lion (no Maven cache and a new
>
> clone) and it worked. Also, I had the same result with a clean Linux
>
> Mint 13 installed.
>
>
> On Wed May 30 16:44:29 2012, Michael MacFadden wrote:
>
> OSX.  I almost have it building right now it is not generating the
> protobuf messages. (what used to go into gen/messages in the old project).
>  So for example:
>
>
> import org.waveprotocol.box.common.comms.proto.DocumentSnapshotProtoImpl;
>
>
> Is not being generated.  I think this is the last step.
>
>
>
> On May 30, 2012, at 8:32 AM, Paulo Pires wrote:
>
>
> Which OS are you running?
>
>
> PP
>
>
> On Wed May 30 15:59:31 2012, Michael MacFadden wrote:
>
> Paulo,
>
>
> This worked but only after I change the line in the pom where the local
> repo is defined.  I changed it from:
>
>
> <url>file:///${basedir}/../repo/</url>
>
>
> to
>
>
> <url>file://${basedir}/../repo/</url>
>
>
> On May 30, 2012, at 5:48 AM, Paulo Pires wrote:
>
>
> My bad! It's now fixed in
>
>
> https://github.com/pires/wave/commit/8f016c455345a1210ad195f01414c02e2227273a
>
>
> Please, confirm this change fixes the issue you're facing.
>
>
> PP
>
>
> On 30/05/12 05:13, Michael MacFadden wrote:
>
> Paulo,
>
>
> Did you perhaps add several jars to you local maven repository?  When I
> try to compile the project, I get several dependencies that done resolve.
>
>
> Missing artifact net.oauth:consumer:jar:20100601
>
> Missing artifact net.oauth:provider:jar:20100601
>
> ...
>
> Missing artifact com.glines.socketio:socketio-core:jar:0.1-SNAPSHOT
>
>
> And some others.
>
>
> ~Michael
>
>
>
> On May 29, 2012, at 5:18 PM, Paulo Pires wrote:
>
>
> That's great, Michael!
>
>
> Since the project is now split in modules, I believe that we should
>
> follow section 15 of
>
> http://mojo.codehaus.org/gwt-maven-plugin/pdf/gwt-maven-plugin.pdf
>
>
> Eventually, we can even extract 'webclient' stuff from 'box' module to
>
> a new one.
>
>
> PP
>
>
> On Wed May 30 00:57:29 2012, Michael MacFadden wrote:
>
> I am working on the gwt maven plugin now
>
>
> -Michael.
>
>
>
> On May 29, 2012, at 4:34 PM, Paulo Pires <pjpires@ubiwhere.com> wrote:
>
>
> I only need to get GWT compiled to JS and then I think I'll be able to
>
> use it fully.
>
>
> On Tue May 29 23:18:47 2012, Paulo Pires wrote:
>
> Hi all,
>
>
> I've got to a state where I can run WIAB and register/log a user. Anyone
>
> willing to give it a try and report issues at
>
> https://github.com/pires/wave/issues/5 ?
>
>
> When we reach a WIAB fully running instance with this fork, I'll get
>
> back to a proper upstream fix for WAVE-294.
>
>
> Cheers,
>
>
> --
>
> Paulo Pires
>
> --
>
> Paulo Pires
>
>
>
> --
>
> Paulo Pires
>
>
>
>
>
> --
>
> Paulo Pires
>
>
>
>
> --
>
> Paulo Pires
>
>
>
> --
> Paulo Pires
>
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/related (inline, None, 0 bytes)
View raw message