incubator-tashi-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From hari narayanan <hari.zla...@gmail.com>
Subject Re: Problem with starting node manager
Date Thu, 28 Apr 2011 23:21:23 GMT
it gives hostid->none error when i issue the

"./bin/tashi-client vmmspecificcall --instance foobar --arg startvnc" ...
and in the primitive.py terminal , "i see FAILED to schedule or activate vm
... key error 2 "

This is the same error that i was getting when using qemu too


On Thu, Apr 28, 2011 at 7:12 PM, Richard Gass <richardgass@gmail.com> wrote:

> I am not that familiar with Xen.  Maybe Michael S can answer from
> here.  Where do you see hostid->none error?  I you could just copy and
> paste your messages to the screen maybe I can help.  It has been
> awhile since I have encountered these error so I might not remember
> exactly what to do.  However, if you show me exactly what is printed
> to the screen, it may job my memory.
>
> Richard
>
>
> On Fri, Apr 29, 2011 at 2:06 AM, hari narayanan <hari.zlatan@gmail.com>
> wrote:
> > Sorry for the trouble ... We created the Vm based on the hostname found
> in
> > /etc/hosts. After creating the vm, we still get hostid->none error...
> > gethosts at the CM lists our laptop, but primitive.py says "Failed to
> > schedule or activate vm" ... vncviewer works for domU images in xen...
> so,
> > if we add the host (laptop) , then how can we vncview into it considering
> > its dom0?
> >
> > On Thu, Apr 28, 2011 at 5:14 PM, Richard Gass <richardgass@gmail.com>
> wrote:
> >>
> >> Tashi doesn't use thrift anymore.  We switched to rpyc.  Install that.
> >>
> >> If you didn't have ipython installed, when you start the CM or NM, you
> >> would not have an active prompt, just log messages.  If you restart
> >> now, you should get an ipython prompt.  Can you show the output of
> >> data.baseDataObject.hosts now?
> >>
> >> Richard
> >>
> >>
> >> On Fri, Apr 29, 2011 at 12:10 AM, hari narayanan <hari.zlatan@gmail.com
> >
> >> wrote:
> >> > No, but we installed it just now ... we dont have thrift installed
> ....
> >> > should we get that also ??
> >> >
> >> > And we always start CM as u said ....
> >> >
> >> >
> >> >
> >> > On Thu, Apr 28, 2011 at 4:49 PM, Richard Gass <richardgass@gmail.com>
> >> > wrote:
> >> >>
> >> >> Do you have ipython installed?
> >> >>
> >> >> On Thu, Apr 28, 2011 at 11:38 PM, hari narayanan
> >> >> <hari.zlatan@gmail.com>
> >> >> wrote:
> >> >> > We dont get output for data.baseDataObject.hosts in CM .... but,
we
> >> >> > get
> >> >> > the
> >> >> > laptop name in tashiclient. getHosts with state Normal...
> >> >> >
> >> >> > On Thu, Apr 28, 2011 at 4:32 PM, Richard Gass <
> richardgass@gmail.com>
> >> >> > wrote:
> >> >> >>
> >> >> >> Send me the following information.  on the CM
> >> >> >> "data.baseDataObject.hosts" or from the tashi client "tashi
> >> >> >> gethosts"
> >> >> >>
> >> >> >>
> >> >> >> On Thu, Apr 28, 2011 at 11:22 PM, hari narayanan
> >> >> >> <hari.zlatan@gmail.com>
> >> >> >> wrote:
> >> >> >> > Hi,
> >> >> >> >
> >> >> >> > we are able to start the vm image using xen command...
but, it
> >> >> >> > doesnt
> >> >> >> > work
> >> >> >> > when we try with tashi ... Still get the same error "no
> >> >> >> > hostid-none"
> >> >> >> > ...
> >> >> >> > We
> >> >> >> > tried to change the CM and NM config files to make sure
that
> >> >> >> > hostid
> >> >> >> > value is
> >> >> >> > equal to our actual laptop's hostname "akshay" ... and
also ,we
> >> >> >> > are
> >> >> >> > able
> >> >> >> > to
> >> >> >> > ping the address and hostname of the laptop ... what
could be
> the
> >> >> >> > prob?
> >> >> >> >
> >> >> >> > On Tue, Apr 26, 2011 at 10:16 PM, Akshay Sheth
> >> >> >> > <aks.sheth88@gmail.com>
> >> >> >> > wrote:
> >> >> >> >>
> >> >> >> >> Hey Micheal,
> >> >> >> >>
> >> >> >> >> I was planning to use Sqlite3 but when I write the
insert
> queries
> >> >> >> >> that
> >> >> >> >> the
> >> >> >> >> tables hosts and networks dont exist. How do I fix
this? Also
> >> >> >> >> when I
> >> >> >> >> put
> >> >> >> >> data.baseDataObject.getHosts on CM I dont get any
output. Also
> >> >> >> >> eventually I
> >> >> >> >> get no hostId for the VM. What could be wrong?
> >> >> >> >>
> >> >> >> >> Thanks
> >> >> >> >> Akshay
> >> >> >> >>
> >> >> >> >> On Tue, Apr 26, 2011 at 9:55 PM, hari narayanan
> >> >> >> >> <hari.zlatan@gmail.com>
> >> >> >> >> wrote:
> >> >> >> >>>
> >> >> >> >>> Hi,
> >> >> >> >>>
> >> >> >> >>> we have managed to setup internet in xen and
downloaded tashi
> >> >> >> >>> also
> >> >> >> >>> ...
> >> >> >> >>> now, we get a different error  in node manager...
failed to
> load
> >> >> >> >>> vminfo
> >> >> >> >>> /var/tmp/nm.data ... and no vm information found
in
> >> >> >> >>> /var/tmp/vmcontrolQemu
> >> >> >> >>> ... When we used vmcspecificcall, we get the
same no hostd
> none
> >> >> >> >>> error
> >> >> >> >>>
> >> >> >> >>> Thanks,
> >> >> >> >>> Hari
> >> >> >> >>>
> >> >> >> >>> On Tue, Apr 26, 2011 at 6:50 PM, Michael Stroucken
<
> mxs@cmu.edu>
> >> >> >> >>> wrote:
> >> >> >> >>>>
> >> >> >> >>>> hari narayanan wrote:
> >> >> >> >>>>>
> >> >> >> >>>>> Sorry ... We couldnt get it work . so,
we moved to Xen ....
> >> >> >> >>>>
> >> >> >> >>>> Hi Hari,
> >> >> >> >>>>
> >> >> >> >>>> I used to use Xen until I had too many problems
with booting
> >> >> >> >>>> kernels
> >> >> >> >>>> inside the VM image. But with kvm I'm using
the same network
> >> >> >> >>>> setup
> >> >> >> >>>> as
> >> >> >> >>>> I did
> >> >> >> >>>> with Xen, except for having to add the qemu-ifup
files that I
> >> >> >> >>>> mentioned
> >> >> >> >>>> before.
> >> >> >> >>>>
> >> >> >> >>>>
> >> >> >> >>>> Greetings,
> >> >> >> >>>> Michael.
> >> >> >> >>>
> >> >> >> >>
> >> >> >> >
> >> >> >> >
> >> >> >>
> >> >> >>
> >> >> >>
> >> >> >> --
> >> >> >> Richard Gass
> >> >> >
> >> >> >
> >> >>
> >> >>
> >> >>
> >> >> --
> >> >> Richard Gass
> >> >
> >> >
> >>
> >>
> >>
> >> --
> >> Richard Gass
> >
> >
>
>
>
> --
> Richard Gass
>

Mime
View raw message