incubator-s4-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From kishore g <g.kish...@gmail.com>
Subject Re: Information about Apache S4 and Helix
Date Wed, 15 Jan 2014 17:49:03 GMT
Hi Sergio,

The first two commands must use newCluster instead of addNodes.

Change
./s4 addNodes   -helix -c=cluster1 -nbNodes=2 -flp=12000  to
./s4 newCluster   -helix -c=cluster1 -nbNodes=2 -flp=12000





On Wed, Jan 15, 2014 at 12:06 AM, Sergio Vavassori <svavassori@conwet.com>wrote:

> On 14 January 2014 17:28, kishore g <g.kishore@gmail.com> wrote:
>
> > It did work for me, there were some changes we did to keep it backward
> > compatible with existing S4.
> >
> > Here are the steps
> > BUILD
> > ./gradlew eclipse
> > ./gradlew clean install -DskipTests
> > ./gradlew s4-tools:installApp
> >
> > SETUP CLUSTER
> >
> > ./s4 zkServer -clean
> > &
> > //start zookeeper
> > ./s4 addNodes   -helix -c=cluster1 -nbNodes=2 -flp=12000
> >
>
> Hello,
>
> I tried but I still got the same exception:
> -----------------------------------------------
> $ ./s4 addNodes   -helix -c=cluster1 -nbNodes=2 -flp=12000
> 08:55:16.765 [main] INFO  org.apache.s4.tools.helix.AddNodes - Adding new
> nodes [2] to cluster [cluster1] node(s)
> 0 [main] ERROR org.apache.helix.manager.zk.ZKUtil  - Invalid cluster setup,
> missing znode path: /S4/IDEALSTATES
> 2 [main] ERROR org.apache.helix.manager.zk.ZKUtil  - Invalid cluster setup,
> missing znode path: /S4/CONFIGS/CLUSTER/S4
> 3 [main] ERROR org.apache.helix.manager.zk.ZKUtil  - Invalid cluster setup,
> missing znode path: /S4/CONFIGS/PARTICIPANT
> 5 [main] ERROR org.apache.helix.manager.zk.ZKUtil  - Invalid cluster setup,
> missing znode path: /S4/CONFIGS/RESOURCE
> 6 [main] ERROR org.apache.helix.manager.zk.ZKUtil  - Invalid cluster setup,
> missing znode path: /S4/PROPERTYSTORE
> 7 [main] ERROR org.apache.helix.manager.zk.ZKUtil  - Invalid cluster setup,
> missing znode path: /S4/LIVEINSTANCES
> 9 [main] ERROR org.apache.helix.manager.zk.ZKUtil  - Invalid cluster setup,
> missing znode path: /S4/INSTANCES
> 10 [main] ERROR org.apache.helix.manager.zk.ZKUtil  - Invalid cluster
> setup, missing znode path: /S4/EXTERNALVIEW
> 11 [main] ERROR org.apache.helix.manager.zk.ZKUtil  - Invalid cluster
> setup, missing znode path: /S4/CONTROLLER
> 12 [main] ERROR org.apache.helix.manager.zk.ZKUtil  - Invalid cluster
> setup, missing znode path: /S4/STATEMODELDEFS
> 13 [main] ERROR org.apache.helix.manager.zk.ZKUtil  - Invalid cluster
> setup, missing znode path: /S4/CONTROLLER/MESSAGES
> 15 [main] ERROR org.apache.helix.manager.zk.ZKUtil  - Invalid cluster
> setup, missing znode path: /S4/CONTROLLER/ERRORS
> 15 [main] ERROR org.apache.helix.manager.zk.ZKUtil  - Invalid cluster
> setup, missing znode path: /S4/CONTROLLER/STATUSUPDATES
> 16 [main] ERROR org.apache.helix.manager.zk.ZKUtil  - Invalid cluster
> setup, missing znode path: /S4/CONTROLLER/HISTORY
> 08:55:16.884 [main] ERROR org.apache.s4.tools.helix.AddNodes - Cannot
> initialize zookeeper with specified configuration
> org.apache.helix.HelixException: cluster S4 is not setup yet
>     at
> org.apache.helix.manager.zk.ZKHelixAdmin.addInstance(ZKHelixAdmin.java:105)
> ~[helix-core-0.6.0-incubating.jar:0.6.0-incubating]
>     at org.apache.s4.tools.helix.AddNodes.main(AddNodes.java:59)
> ~[s4-tools-0.5.0-incubating.jar:0.5.0-incubating]
>     at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
> ~[na:1.7.0_21]
>     at
>
> sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57)
> ~[na:1.7.0_21]
>     at
>
> sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
> ~[na:1.7.0_21]
>     at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:601) ~[na:1.7.0_21]
>     at org.apache.s4.tools.Tools$Task.dispatch(Tools.java:95)
> [s4-tools-0.5.0-incubating.jar:0.5.0-incubating]
>     at org.apache.s4.tools.Tools.main(Tools.java:136)
> [s4-tools-0.5.0-incubating.jar:0.5.0-incubating]
> -----------------------------------------------
>
> Actually I don't see anything new into S4-100-new log:
>
> $ git log -n 1 --date=iso
> commit 59bcb94cc727cb1600074e6da81330953aeaa566
> Author: Daniel Gómez Ferro <danielgf@yahoo-inc.com>
> Date:   2013-02-22 18:55:20 +0100
>
>     S4 nodes will pickup the first available instance name, no need to
> specify it
>
> Am I using the correct repo?
>
> $ git remote -v
> origin    https://git-wip-us.apache.org/repos/asf/incubator-s4.git (fetch)
> origin    https://git-wip-us.apache.org/repos/asf/incubator-s4.git (push)
>
>
> Best regards,
> Sergio
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message