incubator-ooo-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject [Bug 121208] New: Writer mangles AutoHotKey hotstring with accents
Date Fri, 12 Oct 2012 20:50:04 GMT
https://issues.apache.org/ooo/show_bug.cgi?id=121208

          Priority: P3
            Bug ID: 121208
          Assignee: ooo-issues@incubator.apache.org
           Summary: Writer mangles AutoHotKey hotstring with accents
          Severity: normal
        Issue Type: DEFECT
    Classification: Application
                OS: Windows XP
          Reporter: TorrAB@Yahoo.com
          Hardware: PC
            Status: UNCONFIRMED
           Version: AOO 3.4.1
         Component: editing
           Product: word processor

Created attachment 79767
  --> https://issues.apache.org/ooo/attachment.cgi?id=79767&action=edit
AHK script

I have used AutoHotKey with Writer with great success. But OO Writer 3.4.1 (and
3.4.0) gives problems with auto-replace hotstring with accents:
    Example: an AutoHotKey script contains
::gbq::algébrique
If I type 'gbq', I expect to get 'algébrique'. I do most of the time --in a
text editor, in an email edit window, in OpenOffice Calc, MSWord, etc. But not
in OpenOffice Writer.
    The results shown below for the text editor (PSPad, Notepad2,
SciTE4AutoHotKey, etc.) are correct, ie, as expected. Correct results are also
obtained in auxiliary Writer windows --eg, entering a searched string or a math
formula.
    The results in OO Writer are truncated before an accented character. What's
left is even bold and italicized! Weird. This happens both under Windows XP and
Vista. Examples:

  typed    expected result               result in OO Writer

0 mmii     moment d'inertie              moment d'inertie
1 gbq      algébrique                    ébrique
2 crg      corrigé                       é
3 anq      application numérique         application érique
4 andt     accélération d'entraînement   ération înement
5 cadd     c'est-à-dire                  c'està-dire

example 0 is correct because there is no accented character
example 3: 'numérique' is truncated, but 'application' is preserved
example 5: the dash before 'à' has vanished.
    This is not strictly a bug since OO is not guaranteed to be compatible with
other software. However, I would appreciate if someone with insight on the
inner workings of Writer could see where the problem originates, and how to
circumvent it. Besides, it might BE a bug to fix!
    The AHK script is attached. Also its compiled version, yAbrev.exe, useable
if you don't have AHK installed on your computer.

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
Mime
View raw message