incubator-ooo-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject [Bug 120420] New: Drawing Visible Area is wrong
Date Tue, 31 Jul 2012 15:02:26 GMT
https://issues.apache.org/ooo/show_bug.cgi?id=120420

          Priority: P3
            Bug ID: 120420
          Assignee: ooo-issues@incubator.apache.org
           Summary: Drawing Visible Area is wrong
          Severity: normal
        Issue Type: DEFECT
    Classification: Code
                OS: All
          Reporter: huh.frey@t-online.de
          Hardware: PC
            Status: UNCONFIRMED
           Version: AOO 3.4.0
         Component: code
           Product: api

The problem:
I start a drawing with a default drawing. Format A4, margins top, bottom, left,
right with values 1,0 cm.
To see the problem easyly I create a square size width and height of five,
position X/Y at 5.0 and 5.0
Then I set the zoom to 150% and move the square to the top left position.
With Xray-tool I check the visible area in a Makro

Sub MainVisiblearea 
oContr = ThisComponent.CurrentController 
xray ocontr 
End Sub 

The visible area now should be in X/Y at about 5,0 (a bit less, because the
square can completely be seen.
BUT it is about 5.9 !!!! and this is WRONG

Pay attention: the drawing with the square is only an example to quickliy check
my  problem, in principle it has nothing to do with the error.

The error disappears, when I set the margins instead of  the default values of
1,0 cm to zero (and only, if I set it to zero. Using an other margin greater
then zero leads to another wrong visible area. I THINK, the problem is, that
the wrong visiblearea values (X/Y) correspond directly with the MARGINS!

I reported this problem to the open office forum. they found out, that the
visiblearea is wrong with default values for the margin. see there my
discussion about  "VisibleArea seems to be wrong in Draw Makro" from sun, july
29. 2012 under  http://www.oooforum.org/forum/viewtopic.phtml?p=510359#510359

You see, I can work with this problem, using a specific template for my
drawing. But it is a bug and it took me nearly a week to check and understand
the problem. I hope, nobody else gets crazy about the same topic, so I report
it.

I think, in the code for the visible area the MARGIN (top and left) is added to
the  "correct" starting point of the visibleaerea, and thats wrong

Backgroung for my situation. I tried to get the mousecoordinates of a selection
and compute it to the papercoordinates. (papercoordinates are always correct in
the status bar! )
Problem occurs in LibreOffice 3.3.1 and in Open Office 3.3 ! So, it is
inherited from OpenOffice Code

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.

Mime
View raw message